reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Dzieki wam dziewczyny:-) Tez sie strasznie cieszylam ze moj A. byl ze mna i tez mogl zobaczyc nasz skarb :-) A co do plci sie nie pytalam ale moj A. na samym koncu sie zapytal ale nic nam nie powiedziala bo szkrab nie chcial zbytnio wspolpracowac z nia wiec na nastepnym USG moze sie nam uda dowiedziec :-) A co jest najgorsze to to ze mam anemie :oo2: polozna dala mi zelazo i mam lykac 1tab dziennie.

reklama
Sabrina, anemią aż tak bardzo się nie przejmuj, dużo ciężarówek ma, ja też mam obniżoną ilość erytrocytów, w ciąży to raczej norma, najważniejsze żeby hemoglobina mega nie spadła, musimy się zdrowo odżywiać i będzie dobrze

Ssabrinaa super wieści! Dzidzi już jest naprawdę duże! Nio i ważne, że mężon mógł zobaczyć owoc miłości :-D
pozdrawiam-y ;)

Madzia nie przejmuj się, że twój dzidz nie robił fikółków. na pewno w tym czasie odpoczywał. Zresztą niektóre dzieci mniej fikają a niektóre bardziej, moze to kwesta charakteru? Moje blizniaki były takie, jeden ciągle się wiercił, a drugi siedział cichutko, czasem się wyciagnął, zamachał rączką, podskoczył i tyle

ponko cieszę się, że zmieniłaś lekarza i że rozwiał wszystkie twoje wątpliwosci. wazne ze jest rzeczowy i odpowiada na wszystkie pytania i nie zbywa jak jakiegos idioty

Ssabrinaa
- to się naczekałas na to USG. Widze warto było. cieszę się że wszystko w najlepszym pożądku

Moja wizyta w piatek

O maly wlos a by nie zobaczyl malenstwa gdyz mial tylko 1h wolna a w szpitalu czekalismy ponad 30 minut na to zeby nas przyjeli i juz nawet mowil ze jesli do 12 mnie nie wezwia to on musi wracac do pracy no ale cale szczescie udalo sie nam :-D
Dziekuje wam wszystkim dziewczyny za mile slowa a teraz czekam na reszte dziewczyn ktore maja dzisiaj wizyty :-)

Hej dziewczyny :-)
Ja juz po wizycie,mojemu A. udalo sie wziasc 1h wolnego w pracy,ale zesmy sie naczekali w tym szpitali niby o 11:10 wizyta a poszlam kolo 11:40 a wszystko skonczylam kolo 13:00 :eek: Z dzidzia wszystko w porzadku,widok byl niesamowity az sie poplakalam,ruszal nozkami i machal raczkami na samym poczatku niebardzo chcial sie pomierzyc a chodzilo o ta przeziernosc karkowa ale jest w normie, przy wzroscie 83mm przeziernosc karkowa wyszla 2mm no a krew pobrali i teraz mam czekac na wyniki jakies 2tygodnie ale jesli by wyszly zle to w po 7dniach dostane telefon,wiec teraz bede czekac jak na szpilkach na wyniki.Wagowo stoje dobrze albo u poloznej byla jakas dziwna waga bo dzisiaj wazylam 54kg wiec albo schudlam albo to jest tylko kwestia czujnosci wagi :tak: Termin porodu mi sie przesunal o 5dni,z tego USG wyszedl mi termin na 15.11 :-D Jestem mega zadowolona ze widzialam moja kruszynke kochana :-D Nastepne USG polowkowe 30.06 :tak::-)
A o to wam przedstawiam moja kruszynke w 14tc :-D
Zobacz załącznik 355353

Gratuluję udanej wizyty, bardzo fajnie, że mogliście to przeżyć razem :) No i najważniejsze, że dzidziuś ma się świetnie.
Super zdjęcia.
Żelazo zapiera, ale pomoże na pewno, nie przejmuj się anemią, to normalne w naszym stanie, często się zdarza:)

Ja mam wizytę jutro po 10:00 :) trzymajcie dziewczynki kciukasy, może coś na temat płci się dowiem :)

Mamusie brzuchatki gratuluję udanych wizyt u gin;)))))

Cieszę się bardzo, że z Waszymi Dzidziami jest wszystko w porządku:)))

Madzia nie przejmuj się tym, że Twoja dzidzia podczas USG nie robiła fikołków itp. Każda dzidzia jest inna, każdy ma inną porę wizyty, a Twoja dzidzia mogła spać akurat w tym momencie, gdy miałaś robione USG, tak więc główka do góry;) jeszcze będziesz widziała jak fajnie skacze i macha rączkami;)) Wszystko przed nami;)

Sabrina czemu aż za 2 tyg będziesz miała dopiero wyniki badań? Aż tyle czasu każą Wam czekać? Być może przeoczyłam gdzie napisałaś o tym badaniu dlatego pytam;)

Ponko bardzo się cieszę, że zmieniłaś gin, najważniejsze jest to by mówił Ci co się dzieje, a nie kompletnie cisza, nic nie wiesz bo co to za lekarz, który nie chce informować pacjenta o stanie zdrowia.

Wracając do tematu badań ja te na HIV, grupa krwi itd miałam w 7-8 tc. Mój lekarz na samym początku kieruje na te badania. Teraz skierował mnie tylko na zwykłą morfologię i mocz tak więc cieszę się bo to już nie koszt 200 zł tylko 30;) W mojej przychodni bynajmniej jest taki koszt bo gdzie nie gdzie jest o wiele taniej... Ja mam teraz USG dopiero na początku czerwca więc troszkę sobie poczekam, niestety;(((

trzymam kciuki za kolejne dziewczyny, które będą miały wizyty;)

Niuniunia tzn wyniki beda juz za 7dni ale to szpital je bedzie mial pierwszy wiec jesli wyniki beda ok to ja powinlam pozniej jakos po tygodniu dostac list ze szpitala z wynikami :tak:
agutek kciukasy zacisniete &&&&&&&&& :-)

reklama
Ssabrinaa super fotka !! Jej ale to radość widzieć maleństwo na ekranie... :-)

IMG_0002.jpgIMG_0001.jpgIMG_0003.jpg

a to my w 14tyg i 4d... :-p

Dosłałabym jeszcze filmik... ale się nie da :-p:laugh2:

Do góry