reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Byłam wczoraj na usg i młodego zabrałam ze soba zaraz po złobku.Gin jakis taki niezbyt zadowolony był,ale nie wiem co mu to przeszkadzało,przecież mnie już nie badał W sumei nic ciekawego nie powiedział tyle tylko,ze przezierność ok,ale noska nie widział,bo się dzidziuch nie chciał odwrócić.Resztę informacji niemal siłą wyciągałam A tyle co się dowiedziałam to,ze młode ma 7,5 cm i się rozwija prawidlowo jak na 13 tc-rączki i nóżki są Chociaż on mi w piątek obliczył,ze to 11 tc,ale mówiłam,ze 13,bo przeciez mam suwaczek nie.Na zdjęciu w ogóle pokazało,ze 13tyg i 4 dni ciąży,a resztę niezbyt widac,więc nawet nie wklejam Kurcze a już takie dobre wrażenie zrobił na mnie w piątek,a tu znów mam mieszane uczucia
Ale dzisiaj idę jeszcze prywatnie i mam nadzieję,ze to będzie ten właściwy gin i więcej się dowiem,bo ja mam jakieś obawy,bo ta głowa jakas taka wielka no i ten nosek oby zobaczył no i m ma iść ze mną,oby zdążył.

Trzymam kciuki za dziewczyny ,które tez mają dzisiaj wizyty!

Mam nadzieję, że z dzisiejszej wizyty będziesz bardziej zadowolona. Dziewczyny ja nie wiem co się dzieje z nfz, ale odnoszę wrażenie, że z roku na rok jest coraz gorzej :wściekła/y:

Jak już pisałam idę jutro i im bliżej tym większy stres, a za dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciuki.

EDIT Dziewczyny pytanie trochę nie w temacie dlaczego suwaczek pokazuje 12tc jak dziś zaczyna się 13 jak to się liczy?

Ja też mam jutro wizytę, już nie mogę się doczekać :-)

Hej dziewczyny! Ja po wizycie właśnie jestem.
Straaaasznie długo to trwało, niby prywatnie, na pacjenta przypada 20 minut a i tak czekałam zanim mnie poproszą do gabinetu. Ale już wiem teraz czemu się tak czeka i jestem baaardzo zadowolona.
Lekarz może nie najbardziej kontaktowy i trochę mrukliwy ale bardzo bardzo konkretny. Odpowiedział na każde moje pytanie, sprawdził wszystko dokładnie, odczyn śluzu, jego kolor, przepisał dla mnie globulki dla partnera tabletki, żeby to z nas w końcu zeszło. Miałam USG, ale aparat jest za słaby i płci nie wyłapie, z resztą chodziło tu bardziej o moje skurcze i o to jak wygląda szyjka macicy (idealnie!), a USG połówkowe mam 22.06 (A. będzie mógł pójść ze mną bo ma środy wolne :-)).
I zlecił mi masę badań, czyli cytomegalia (moja poprzednia gin uznała za niepotrzebne bo i tak się tego nie da wyleczyć), hiv, wątroba, morfologia, mocz. Wizyta za 4 tygodnie, czyli ok. 15.06.

Powiem Wam, że wolę lekarza który mi mówi wszystko jak jest czarno na białym, nie musi być sympatyczny ani mnie pocieszać, to nie psycholog, a przynajmniej widzę, że to jest prawdziwy specjalista.

Madzia, nie martw się brakiem ruchów, dzieciaczki czasem odpoczywają, słyszałam, że mogą np. przez pół godziny skakać, potem leżeć i znowu, więc pewnie trafiłaś na mało ruchliwą godzinę, a lekarz nic nie powiedział, bo to normalne :tak: Trzymam kciuki, oby teraz okazało się już wszystko dobrze :)

Super, że jesteś zadowolona, bo przecież szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)

ponko - cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty ;) To była słuszna decyzja:-D
Z tych badań o których piszecie, ja nie miałam HIV i na cytomegalię, miałam skierowanie na badanie: Morfologia, grupa krwi, toksoplazmoza IgG/IgM,HBS, OWA i badanie ogólne moczu, a kiedy się glukozę bada??

Krzywa cukrowa to jakoś między 18 a 20 tygodniem, ale głowy nie dam uciąć, za tą informację.

Hej dziewczyny :-)
Ja juz po wizycie,mojemu A. udalo sie wziasc 1h wolnego w pracy,ale zesmy sie naczekali w tym szpitali niby o 11:10 wizyta a poszlam kolo 11:40 a wszystko skonczylam kolo 13:00 :eek: Z dzidzia wszystko w porzadku,widok byl niesamowity az sie poplakalam,ruszal nozkami i machal raczkami na samym poczatku niebardzo chcial sie pomierzyc a chodzilo o ta przeziernosc karkowa ale jest w normie, przy wzroscie 83mm przeziernosc karkowa wyszla 2mm no a krew pobrali i teraz mam czekac na wyniki jakies 2tygodnie ale jesli by wyszly zle to w po 7dniach dostane telefon,wiec teraz bede czekac jak na szpilkach na wyniki.Wagowo stoje dobrze albo u poloznej byla jakas dziwna waga bo dzisiaj wazylam 54kg wiec albo schudlam albo to jest tylko kwestia czujnosci wagi :tak: Termin porodu mi sie przesunal o 5dni,z tego USG wyszedl mi termin na 15.11 :-D Jestem mega zadowolona ze widzialam moja kruszynke kochana :-D Nastepne USG polowkowe 30.06 :tak::-)
A o to wam przedstawiam moja kruszynke w 14tc :-D
baby.jpg

Ssabrina super,ale optymizm wieje z tego posta twojego:-D i wcale się nie dziwię.Fajnie,ze mogliście być razem na tym usg:tak: i najważniejsze,ze z dzidziusiem wszystko dobrze.Badaniami się nie przejmuj,napewno nie zadzwonią ;-)

Ssabrina-> gratuluje zdrowej kruszynki, choc naprawde duze te Twoje dziecie jak na ten dzien ciazy:-)sliczny maluch. A cos juz slyszalas na temat plci??

Sabrina, gratuluję! Widzę, że po wizytach szczęśliwych jest nas coraz więcej :-D Fajnie, że Twój mąż mógł być przy Tobie :)

Hej dziewczyny :-)
Ja juz po wizycie,mojemu A. udalo sie wziasc 1h wolnego w pracy,ale zesmy sie naczekali w tym szpitali niby o 11:10 wizyta a poszlam kolo 11:40 a wszystko skonczylam kolo 13:00 :eek: Z dzidzia wszystko w porzadku,widok byl niesamowity az sie poplakalam,ruszal nozkami i machal raczkami na samym poczatku niebardzo chcial sie pomierzyc a chodzilo o ta przeziernosc karkowa ale jest w normie, przy wzroscie 83mm przeziernosc karkowa wyszla 2mm no a krew pobrali i teraz mam czekac na wyniki jakies 2tygodnie ale jesli by wyszly zle to w po 7dniach dostane telefon,wiec teraz bede czekac jak na szpilkach na wyniki.Wagowo stoje dobrze albo u poloznej byla jakas dziwna waga bo dzisiaj wazylam 54kg wiec albo schudlam albo to jest tylko kwestia czujnosci wagi :tak: Termin porodu mi sie przesunal o 5dni,z tego USG wyszedl mi termin na 15.11 :-D Jestem mega zadowolona ze widzialam moja kruszynke kochana :-D Nastepne USG polowkowe 30.06 :tak::-)
A o to wam przedstawiam moja kruszynke w 14tc :-D
Zobacz załącznik 355353

śliczne zdjęcie! a bebiko jakie duże! ja mam foto z 12tc i jest bardzo duża różnica!

kasiente no niby tak,ale ja jakoś mam obawy.No i dzidziuś sie wcale nie ruszał,a jak tu piszecie o fikołkach to znów się zczynam martwić.
Nie przejmuj się! ja miałam miesiąc temu robione USG z badaniem przezierności i było pięknie widać wszystkie ruchy itd, ale 3 dni później miałam normalną wizytę u lekarza i było widać tylko dzieciątko - zero ruchów. Także to chyba od sprzętu zależy! Ale na pewno Twoje też fika, tylko nie widać, ale zaraz i tak poczujesz :)

kasiente no niby tak,ale ja jakoś mam obawy.No i dzidziuś sie wcale nie ruszał,a jak tu piszecie o fikołkach to znów się zczynam martwić.
moje się też jakoś szaleńczo nie ruszało, tylko machało rączkami i nóżkami, o fikołkach mowy nie było, w ogóle było ustawione tyłem i mało było go widać, także nie przejmuj się!

ponko, super, że jesteś zadowolona z wizyty, czyli zostajesz u tego lekarza?

Sabrina, warto było czekać tyle czasu żeby zobaczyć taki widok, super! niezapomniane przeżycie :-)

reklama
Julieet, zostaję :) zależy mi bardzo na konkretności u lekarza i właśnie na tej wizycie otrzymałam dokładnie to, co chciałam :)

Do góry