reklama
Byłam wczoraj na usg i młodego zabrałam ze soba zaraz po złobku.Gin jakis taki niezbyt zadowolony był,ale nie wiem co mu to przeszkadzało,przecież mnie już nie badał W sumei nic ciekawego nie powiedział tyle tylko,ze przezierność ok,ale noska nie widział,bo się dzidziuch nie chciał odwrócić.Resztę informacji niemal siłą wyciągałam A tyle co się dowiedziałam to,ze młode ma 7,5 cm i się rozwija prawidlowo jak na 13 tc-rączki i nóżki są Chociaż on mi w piątek obliczył,ze to 11 tc,ale mówiłam,ze 13,bo przeciez mam suwaczek nie.Na zdjęciu w ogóle pokazało,ze 13tyg i 4 dni ciąży,a resztę niezbyt widac,więc nawet nie wklejam Kurcze a już takie dobre wrażenie zrobił na mnie w piątek,a tu znów mam mieszane uczucia
Ale dzisiaj idę jeszcze prywatnie i mam nadzieję,ze to będzie ten właściwy gin i więcej się dowiem,bo ja mam jakieś obawy,bo ta głowa jakas taka wielka no i ten nosek oby zobaczył no i m ma iść ze mną,oby zdążył.
Trzymam kciuki za dziewczyny ,które tez mają dzisiaj wizyty!
Mam nadzieję, że z dzisiejszej wizyty będziesz bardziej zadowolona. Dziewczyny ja nie wiem co się dzieje z nfz, ale odnoszę wrażenie, że z roku na rok jest coraz gorzej
Jak już pisałam idę jutro i im bliżej tym większy stres, a za dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciuki.
EDIT Dziewczyny pytanie trochę nie w temacie dlaczego suwaczek pokazuje 12tc jak dziś zaczyna się 13 jak to się liczy?
Ja też mam jutro wizytę, już nie mogę się doczekać :-)
Hej dziewczyny! Ja po wizycie właśnie jestem.
Straaaasznie długo to trwało, niby prywatnie, na pacjenta przypada 20 minut a i tak czekałam zanim mnie poproszą do gabinetu. Ale już wiem teraz czemu się tak czeka i jestem baaardzo zadowolona.
Lekarz może nie najbardziej kontaktowy i trochę mrukliwy ale bardzo bardzo konkretny. Odpowiedział na każde moje pytanie, sprawdził wszystko dokładnie, odczyn śluzu, jego kolor, przepisał dla mnie globulki dla partnera tabletki, żeby to z nas w końcu zeszło. Miałam USG, ale aparat jest za słaby i płci nie wyłapie, z resztą chodziło tu bardziej o moje skurcze i o to jak wygląda szyjka macicy (idealnie!), a USG połówkowe mam 22.06 (A. będzie mógł pójść ze mną bo ma środy wolne :-)).
I zlecił mi masę badań, czyli cytomegalia (moja poprzednia gin uznała za niepotrzebne bo i tak się tego nie da wyleczyć), hiv, wątroba, morfologia, mocz. Wizyta za 4 tygodnie, czyli ok. 15.06.
Powiem Wam, że wolę lekarza który mi mówi wszystko jak jest czarno na białym, nie musi być sympatyczny ani mnie pocieszać, to nie psycholog, a przynajmniej widzę, że to jest prawdziwy specjalista.
Madzia, nie martw się brakiem ruchów, dzieciaczki czasem odpoczywają, słyszałam, że mogą np. przez pół godziny skakać, potem leżeć i znowu, więc pewnie trafiłaś na mało ruchliwą godzinę, a lekarz nic nie powiedział, bo to normalne Trzymam kciuki, oby teraz okazało się już wszystko dobrze
Super, że jesteś zadowolona, bo przecież szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
ponko - cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty To była słuszna decyzja
Z tych badań o których piszecie, ja nie miałam HIV i na cytomegalię, miałam skierowanie na badanie: Morfologia, grupa krwi, toksoplazmoza IgG/IgM,HBS, OWA i badanie ogólne moczu, a kiedy się glukozę bada??
Krzywa cukrowa to jakoś między 18 a 20 tygodniem, ale głowy nie dam uciąć, za tą informację.
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Hej dziewczyny :-)
Ja juz po wizycie,mojemu A. udalo sie wziasc 1h wolnego w pracy,ale zesmy sie naczekali w tym szpitali niby o 11:10 wizyta a poszlam kolo 11:40 a wszystko skonczylam kolo 13:00 Z dzidzia wszystko w porzadku,widok byl niesamowity az sie poplakalam,ruszal nozkami i machal raczkami na samym poczatku niebardzo chcial sie pomierzyc a chodzilo o ta przeziernosc karkowa ale jest w normie, przy wzroscie 83mm przeziernosc karkowa wyszla 2mm no a krew pobrali i teraz mam czekac na wyniki jakies 2tygodnie ale jesli by wyszly zle to w po 7dniach dostane telefon,wiec teraz bede czekac jak na szpilkach na wyniki.Wagowo stoje dobrze albo u poloznej byla jakas dziwna waga bo dzisiaj wazylam 54kg wiec albo schudlam albo to jest tylko kwestia czujnosci wagi Termin porodu mi sie przesunal o 5dni,z tego USG wyszedl mi termin na 15.11 Jestem mega zadowolona ze widzialam moja kruszynke kochana Nastepne USG polowkowe 30.06 :-)
A o to wam przedstawiam moja kruszynke w 14tc
Ja juz po wizycie,mojemu A. udalo sie wziasc 1h wolnego w pracy,ale zesmy sie naczekali w tym szpitali niby o 11:10 wizyta a poszlam kolo 11:40 a wszystko skonczylam kolo 13:00 Z dzidzia wszystko w porzadku,widok byl niesamowity az sie poplakalam,ruszal nozkami i machal raczkami na samym poczatku niebardzo chcial sie pomierzyc a chodzilo o ta przeziernosc karkowa ale jest w normie, przy wzroscie 83mm przeziernosc karkowa wyszla 2mm no a krew pobrali i teraz mam czekac na wyniki jakies 2tygodnie ale jesli by wyszly zle to w po 7dniach dostane telefon,wiec teraz bede czekac jak na szpilkach na wyniki.Wagowo stoje dobrze albo u poloznej byla jakas dziwna waga bo dzisiaj wazylam 54kg wiec albo schudlam albo to jest tylko kwestia czujnosci wagi Termin porodu mi sie przesunal o 5dni,z tego USG wyszedl mi termin na 15.11 Jestem mega zadowolona ze widzialam moja kruszynke kochana Nastepne USG polowkowe 30.06 :-)
Ssabrina super,ale optymizm wieje z tego posta twojego i wcale się nie dziwię.Fajnie,ze mogliście być razem na tym usg i najważniejsze,ze z dzidziusiem wszystko dobrze.Badaniami się nie przejmuj,napewno nie zadzwonią ;-)
Hej dziewczyny :-)
Zobacz załącznik 355353
śliczne zdjęcie! a bebiko jakie duże! ja mam foto z 12tc i jest bardzo duża różnica!
Nie przejmuj się! ja miałam miesiąc temu robione USG z badaniem przezierności i było pięknie widać wszystkie ruchy itd, ale 3 dni później miałam normalną wizytę u lekarza i było widać tylko dzieciątko - zero ruchów. Także to chyba od sprzętu zależy! Ale na pewno Twoje też fika, tylko nie widać, ale zaraz i tak poczujeszkasiente no niby tak,ale ja jakoś mam obawy.No i dzidziuś sie wcale nie ruszał,a jak tu piszecie o fikołkach to znów się zczynam martwić.
moje się też jakoś szaleńczo nie ruszało, tylko machało rączkami i nóżkami, o fikołkach mowy nie było, w ogóle było ustawione tyłem i mało było go widać, także nie przejmuj się!kasiente no niby tak,ale ja jakoś mam obawy.No i dzidziuś sie wcale nie ruszał,a jak tu piszecie o fikołkach to znów się zczynam martwić.
ponko, super, że jesteś zadowolona z wizyty, czyli zostajesz u tego lekarza?
Sabrina, warto było czekać tyle czasu żeby zobaczyć taki widok, super! niezapomniane przeżycie :-)
reklama