reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Dziewczyny - gratuluję dobrych wieści i zdrowych maluszków! Za te, które jeszcze czekają, trzymam mocno kciuki! :)

Gola ja mam tak samo jak Ty, czym bliżej wizyty tym ja mam więcej tzw "czarnych myśli"...

Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze, Twoja dzidzia ma się dobrze i przyjdziesz i nam powiesz, że dzidzia się dobrze rozwija;) Trzymam kciuki;)

Kochane ciocie internetowe ! :)

Już po badaniu:-)

Wszystko w najlepszym porządku:-)

Maluszek ma już dokładnie 74 mm, ciężko było zrobić pomiary bo strasznie się wierciło, ponadto ssało paluszek próbowało piąstkę do buzi wkładać i ciągle zmieniało pozycje ;-)
Serducho pracuje jak trzeba 155 uderzeń na minutę, przezierność teraz wyszła 1,5 mm (podobno zmienia się w zależności od CRL, bo było ponad tydzień temu 1,1 mm), łożysko w normie, płyn owodniowy też, pępowina 3 naczynia ( cokolwiek to znaczy;-), kość nosowa prawidłowa, niedomykalność zastawki trójdzielnej też prawidłowa, przepływ w przewodzie żylnym w normie. Czaszka, mózg, kręgosłup, serduszko, pęcherz moczowy, jelitka, żoładek, wątroba - wszystko ok ! :-)

A wszystkie te ryzka trisomii (z. downa, z. edwarda, z. patau) duuuuużo niższe.

Nio i nie widać po kościach maluszka, ani po mózgu by ospa jakoś wpłynęła na maluszka, bo wszystko jest w jak najlepszym porządku!

Dziewczyny kochane, dziękuję za kciukasy!!!!!!! buziory dla Was:*

PS znowu miałam dopochwowe USG, bo bardzo źle było widać przez brzuszek ;/

Muszę teraz zmykać , odezwę się później! Dziękuję bardzo!

Załączniki

• DSC_0230.jpg
    DSC_0230.jpg
    55,9 KB · Wyświetleń: 50
Gola moje gratulacje;)
Mówiłam, że będzie wszystko dobrze;) Najwazniejsze, że dzidzia zdrowa i wszystko w porządku;)

Podobno od 15 tc już jest dobrze widoczne USG przez brzuszek tak więc podejrzewam, że moje sobotnie badanie też będzie dopochwowe...

Gola -gratuluje. Dzieciaki rosna jak na drozdzach. wyniki idealne. Mojej fasoli tez serduszko bije 155/min. Szkoda ,ze jeszcze troche wczesnie na plec. I musimy przestac takie sie stresowac przed wizytami.

Wiem ,ze przesadzam ,ale zobaczcie jak sobie fasolka nogi ulozyla. Kocham ją.

Załączniki

• baby week 12_5.jpg
    baby week 12_5.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 53
Gola, suuuper wieści, bardzo się cieszę, widzisz, niepotrzebnie się martwiłaś, chociaż wiem jak to jest ;-) świetnie się Twoja dzidzia do zdjęcia ustawiła, chyba tylko moja jest taka niefotogeniczna

winki, nogę na nogę założyła? musi być kobieta ;-)

reklama
Winki, Gola super wiadomosci, swietne fotki. Tak trzymac. Dzieciaczki rosna sobie zdrowo a my nie powinnysmy sie tak denerwowac.

Do góry