reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Winki czy ja dobrze widziałam nóżka na nóżkę założona?
Boskie zdjęcie;D Wiecie te nasze dzieciaczki cuda w brzuszkach wyrabiają, ja bym chciała już swoje zobaczyć;) Nie mogę się doczekać soboty i wizyty u lekarza;)

reklama
Gola84,winki80 świetne te wasz bobaski a ważne że zdrowizna z nich..:-)
ja idę 31 maja już doczekać się nie mogę a będę już w prawie 18 tyg
miłego dnia

Dziewczyny mam pytanie,
czy nawet w 12 tc można wiedzieć jaka jest płeć dziecka?

Jeśli da się np zobaczyć co tam dzidzia ma między nóżkami to może to być już widoczne?
Zastanawiam się w którym tygodniu najwcześniej można...

Dziękuję za artykuł;)

Ale ja jestem już tak ciekawa czy będzie dziewczynka czy chłopczyk...
Ogólnie czytałam, że można poznać płeć dziecka jeśli uda się ją zobaczyć można już zobaczyć w 12 tc, mam nadzieję, ze i ja zobaczę, a może aparatura będzie tak dobra, że pokaże, no zobaczymy. :)

Mam nadzieję, że poznam już płeć dziecka;)

Ważne żeby było zdrowe ale chciałabym już wiedzieć czy zbierać ciuszki dla dziewuszki czy dla chłopaczka;)

Jest możliwe, jak najbardziej, tylko trzeba się znać i wiedzieć, jak interpretować obraz. W tym wieku ciążowym guzek płciowy u chłopca i u dziewczynki wygląda bardzo podobnie, różni się tylko kątem nachylenia względem kręgosłupa - o ile dziecko się właściwie ułoży i o ile lekarz się zna a nie "zgaduje" to można zidentyfikować płeć już u 12 tyg płodu :tak:

reklama
Do góry