reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Angun ,martttika dziewczyny super że wizyty udane..:-)ja w następną środę idę do gin tydzień przed porodem zobaczymy co tam chociaż mam nadzieję że prędzej się rozpakuję..:-)

A mi gin wcześniej nic na temat żadnego wymazu nie mówiła tylko kazała brać Ginalgin i biorę od soboty

reklama
My dziś po wizycie.
Morfologia wzorowa, niedokrwistość nas nie dopadła, także superowo, mocz- pojedyncze bakterie, nabłonki i leukocyty- do przeleczenia Urinalem czy innym żurawinowym wynalazkiem.
Szyjka stety-niestety nadal trzyma, także mam podobną sytuację co Winki, możemy jeszcze pochodzić w tej ciąży...:shocked2: Małego nie podglądaliśmy, usg zrobimy z 2 tyg., będzie równo miesiąc od poprzedniego. Pani położna posłuchała tylko serduszka- cudowny dźwięk :-)
Doktor mnie jeszcze trochę pomaltretował, zrobił wymaz na GBS i cytologię, bolało tym razem jak cholera, bo w ciąży powiększyła mi się trochę nadżerka.

Mnie się szyjka też trzymała, super wzorowo, a potem za 2 dni poszliśmy na całość i zaczęły mi się skurcze, więc nie brałabym tak tego pod uwagę :-D

Angun super, ze wizyta ok! A szyjka ma jeszcze czas, więc się nie stresuj:-)

marttika gratuluje udanej wizyty! Tez mi sie wydaje, ze chodziło o paciorkowca - pobiera się wymaz z szyjki macicy.

ankusch ja w piątek mam wizytę i mam miec robiony ten wymaz. W sumie to powinno się go robić ok. 36tc. U mnie się przedłużyło przez szpital, pessar i infekcję.

Angun, ponko ma rację:tak: Z szyjką różnie bywa. Ja w pierwszej ciąży w czwartek byłam na kontroli u gina, powiedział mi wtedy że szyjka długa, twarda, że jeszcze ze dwa tyg pochodzę. A ja 3 dni później czyli w niedzielę wylądowałam w szpitalu ze skurczami a w poniedziałek urodził się synuś. Także nie zawsze od szyjki się zaczyna...:tak:

marttika gratuluje udanej wizyty! Tez mi sie wydaje, ze chodziło o paciorkowca - pobiera się wymaz z szyjki macicy.

ankusch ja w piątek mam wizytę i mam miec robiony ten wymaz. W sumie to powinno się go robić ok. 36tc. U mnie się przedłużyło przez szpital, pessar i infekcję.

ja miałam robione wymazy z pochwy a nie z szyjki macicy. Położna która "realizowała zlecenie" lekarza miała napisane wymaz z pochwy w kierunku GBS i ogólny wymaz z ambiogramem z szyjki. Powiedziała że lekarz musiał się pomylić a jeśli nie to ona i tak nie zrealizuje takiego zlecenia bo w tak zaawansowanej ciąży nie wolno dłubać przy szyjce i ona tego nie zrobi. Suma-sumarum zrobiła z pochwy oba, lekarz jak pokazałam wyniki nic nie mówił, pewnie nie pamiętał co zlecił ;)

My już też po wizycie. Morfologia i mocz bez problemów. Grzybicy nie ma, choć wydawało mi się, że jest. Szyjka trzyma. Mam wpis do karty ciąży o cesarce. Następna wizyta 3.11 i wtedy się dowiem kiedy się stawić do szpitala. Poobserwują mnie kilka dni ze względu na cukrzyce i operację macicy i potem cesarka. Badania mi wszystkie zrobią w szpitalu.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry