reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Ja tez nie mialam zadnych problemow z infekcjami caluska ciaze z czego sie bardzo ciesze bo wiem jakie to moze byc uciazliwe a zwlaszcza jak sie jest w ciazy bo malo co mozna zazywac a konkretnie nic sie nie da wyleczyc.
A teraz to znowu w nocu budze sie z bolem ramienia i barku zawsze tego samego ehhh chyba za duzo na jednej stronie spie.
Margana zycze Ci oby ciaza zakonczyla sie po Twojej mysli i na koniec szyjka wspolracowala zebys miala lekki i szybki porod kochana ;-)

reklama
Dzieki :tak:
Na chwile obecna juz chyba zadne wyniki mnie nie zmartwia ;-) Powoli zaczyna mi się tęsknić do porodu i jak sie akcja zacznie po 37TC to bedzie okej. Trudno mi sobie wyobrazic chodzic jeszcze caly miesiac w ciazy :confused2:
Zwlaszcza ze z domu wychodze tylko pod eskorta innych osob. Już bym sie bala brac Macka na samotny spacer :sorry:

Wiec siedzimy w domu i czekamy, czekamy, czekamy....
Rodzina prorokuje mi porod za 2 tygodnie. Zobaczymy :sorry:

A ja odebrałam mocz i morfologię i wszystkie wyniki w normie, powiedziałabym, że są bardzo dobre. To chyba wpływ diety cukrzycowej, bo wcześniej miałam za niski hematokryt.

Ja już po wizycie w laboratorium- wyniki krwi, hbs i morfologii do odebrania po 16;00.
Oj bardzo jestem ciekawa, jak się te wyniki będą prezentować ;-)

My dziś po wizycie.
Morfologia wzorowa, niedokrwistość nas nie dopadła, także superowo, mocz- pojedyncze bakterie, nabłonki i leukocyty- do przeleczenia Urinalem czy innym żurawinowym wynalazkiem.
Szyjka stety-niestety nadal trzyma, także mam podobną sytuację co Winki, możemy jeszcze pochodzić w tej ciąży...:shocked2: Małego nie podglądaliśmy, usg zrobimy z 2 tyg., będzie równo miesiąc od poprzedniego. Pani położna posłuchała tylko serduszka- cudowny dźwięk :-)
Doktor mnie jeszcze trochę pomaltretował, zrobił wymaz na GBS i cytologię, bolało tym razem jak cholera, bo w ciąży powiększyła mi się trochę nadżerka.

Angun super wiesci,wazne ze wyniki masz dobre a syneczek ma sie dobrze,no a szyjka hmmm jeszcze w sumie ma czas wiec jak przyjdzie potem co do czego to zacznie wspolpracowac i bedzie dobrze :-)
Julianna no to trzymam kciuki za dobre wyniki ;-)

Ja z Bartusiem w końcu jesteśmy też po wyczekanej z utęsknieniem wizycie :happy:

Moje wyniki dalej w porządku bez żadnych zastrzeżeń, Bartek waży 2270g, a poród przewidziany pod koniec listopada. Trochę się boję, że mały do tego czasu wcale nie będzie taki mały i że będę miała problem go urodzić, ale najważniejsze, że sie dobrze rozwija:happy: Następna wizyta dopiero ok 15 listopada:-)

Dziewczyny lekarz mi coś dzisiaj wspominał, że trzeba do następnej wizyty zrobić badanie w kierunku gronkowca, ale zapomniał mi to wpisać na skierowaniu, bo teraz właśnie zauważyłam, że mam tylko morfologie i mocz. Co to za badanie? :-)

reklama
marttika a nie chodzilo czaasem o paciorkowca a nie gronkowca?
Sprawdza sie wymaz z pochwy w kierunku paciorkowca GBS. Tez nie mam na to skierowania, zobacze co mi gin powie przy wizycie.
W pierwszej ciazy nie robilam tego badania.

Do góry