reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
A mogę się spytać, którego, bo znam tam paru lekarzy :-) ?? btw ja rodzę raczej w Miejskim (piszę, jeśli już gdzieś wcześniej nie pisałam).

wiecie co teraz tak myślę, że pewnie cos pokręciłam, bo na wizycie zawsze mam tyle pytań, że pewnie chodziło o paciorkowca i właśnie położna mi mówiła, że w 36 tygodniu ciąży robi się posiew z pochwy? To to samo? Ja naprawdę już zaczynam sie gubić w tych badaniach

Ja odebrałam dziś wyniki z posiewu i jest "czysto". Niestety wyniki z tarczycy mi się pogorszyły i lekarz zwiększył dawkę Euthyroxu z 50 na 75 i kazał przyjść za 2 tygodnie (to będzie 3 wizyta w ciągu 1,5 miesiąca). Ciekawe czy dotrwamy z Zosią do tej wizyty w dwupaku... bo termin wizyty mam 2 dni przed terminem porodu z OM;-)

Skoro odebrałam dziś wyniki z posiewu, to mam komplet badań gotowy (taki jaki wymagają w szpitalu, do którego si wybieram) = mogę w sumie rodzić. Katernika - nie wiem tylko czy nasze jutrzejsze spotkanie na porodówce w Ujastku dojdzie do skutku... jakoś nie czuję, żeby to miało być JUŻ:cool2:

Powiem wam że dzisiaj moje dziecko chyba dostało jakiegoś ADHD. tak na serio to wyjątkowo ostro sobie poczyna-zaczęła rano, potem koło południa, póxniej od 15 chyba 3 godziny, teraz znowu ostre podskoki i wygiasy. Czy nadmierna (niespotykana dotąd) ruchliwość powinna mnie martwić?
Ja tez nie czuję żeby coś się działo chociaż wsłu****ę się w siebie jak mogę.
jutro raniutko oddaję krew do morfologii (ostatnia ma już 12 dni) i o 12 KTG którym już sie od rana na forum ekscytuję :)

Anek82 nie martw się Euthyroxem, ja już dawno zagryzam 75...

Katerinka to powodzenia na ktg! Ja w szpitalu miałam 3 razy dziennie:-) Do tego kontrola tętna dzidzi co 3 godziny, nawet w nocy:eek:
A ta nadmierna ruchliwość to moze objaw zblizającego się porodu?;-)

reklama
Dziewczyny, właśnie o tym mówiłam mojemu D. wczoraj, bo mała generalnie jest b. aktywna, ale od ok tygodnia przechodzi samą siebie, non stop kopsa, wierci się, szturcha łokietkami - i też się zastanawiałam czy ma to jakiś związek ze zbliżającym się porodem...

Do góry