reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Anek dzięki:-) Tobie tez można pogratulować! Dałyśmy radę:-) A jak tam bez Fenka?

Oj znowu tą twardą piłkę lekarską dźwigam. Jest ciężej chodzić, pachwiny zaczęły mnie boleć, ale poza tym, że cały czas mam brzuch mega twardy I MNIE BOLI (jak by mnie kto skopał) - to jest chyba dobrze. Nie mam skurczy, czasem tylko coś mnie na dole tam ciągnie, ale to nie są chyba skurcze:confused: Bałam się, że wybuchnę jak odstawię ten fenoterol, ale może będzie ok. W nocy minie doba bez "niego"... no ale za to teraz mam nowego "przyjaciela" - ASMAG FORTE;-)

Margana nio to teraz czekamy na spokojne rozwiązanie, zgadzam się z dziewczynami, pamiętam jak niedawno pisałaś o zakładaniu pessara, a dziś już ściągnięty i dzidziuś donoszony! Zuch dziewczyna:)
Dziewczyny, za 2-3 tygodnie wiele z nas już będzie po porodzie! Szok, mnie to się ciągle wydaje, że gdzieś w góra 7 miesiącu jestem! Jak to mam już rodzić?!

Dzięki dziewczyny!

Anek widzisz, mi to w szpitalu zabrolini cokolwiek łykać żeby mieć pełny obraz sytuacji, wiec musiałam sie pomęczyć. Teraz jest lepiej. Tzn. też mnie boli cały dół okropnie i ledwo się ruszam, ale skurcze rzadziej są. A u mnie właśnie po dobie od ostatniej tabletki nastąpił kryzys:tak:Mam nadzieje, ze u Ciebie tak nie będzie. Trzymaj się!

no Margana:) ciaza donoszona:) teraz juz tylko urodzic i cieszyc sie macierzynstwem:) bym moze bedziesz wlasnie przez te problemy, miala lzejszy porod. Szybciej mloda wyjdzie na swiat a Ty sie mniej umeczysz:) zycze ci tego z calego serducha:))

kasiente dzieki! Też na to cichutko liczę, chociaż wiem, ze tak być nie musi. Szyjka krotka, z tendencją do skracania, dziecko dobrze wstawione. Tylko teraz kwestia tego na ile szyjka jest podatna na rozwieranie, szczególnie po tym długim ściskaniu krążkiem. Oby się poddała!;-)

No i mam wyniki moczu....
Tym razem infekcja mniejsza tzn
leukocytow "tylko" 10-20
bakterie nieliczne
nablonki plaskie liczne
erytrocyty 0-1
białko - brak!!! a to najwazniejsze ;-)

No i teraz zastanawiaja mnie te erytrocyty. Niby jest wpisana norma 0-3, no ale nigdy ich nie mialam.
Zobaczymy co gin na to powie za kilka dni na wizycie.
Moze jeszcze dostane Monural na sam koniec ciazy...

A ktos kilka stron dalej pytal o to czy takie infekcje wplywaja na dziecko?
Mnie juz miesiac temu polozna "nastraszyla" ze infekcja dróg moczowych moze wywolac porod przedwczesny. Ale jednoczensie gin mnie uspokoil ze to norma na tym etapie ciazy.
Wiec zdaje sie ze jest tyle opini ile osob :sorry2:
Tak czy inaczej warto wspomniec bedac na IP ze ma sie infekcje, lub mialo i ajkie leki sie na to bralo w ostatnim czasie.

reklama
A ja całą ciąże bez żadnej infekcji pęcherzowej ani kobiecej :tak:
Nie wiem jak to się stało... może los mnie oszczędził ze względu na inne dolegliwości, bo jak tak was czytam to te dolegliwości które większości Was dokuczają od niedawna ja mam od połowy ciąży, ból w kroku, ciągnięcie, ból przy przewracaniu się z boku na bok czy chodzeniu itp.

Do góry