reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Katerinka_2 właśnie moja wczoraj wieczorem i dziś w nocy jakaś maskara tak szalała szok takie wygibasy aż się bałam aby pępowiną się nie okręciła..a teraz królewna odsypia bo cichutko oby to znak bliskiego porodu bo jeszcze 2 tyg i 1 dzień do planowanego finału..mam nadzieję że wcześniej nastąpi:-D

reklama
Dziewczyny coś chyba musi być w powietrzu, bo mój Mały też wczoraj szalał przez cały dzień i wystawiał piety na boki, ostatnio próbował znaleźć wyjście ewakuacyjne przez pępek :-D- aż wrzasnęłam z bólu.

Odebrałam wczoraj wyniki posiewu więc tego paciorkowca nie mam ;-)
Wychodowano za liczne pałeczki kwasu mlekowego i cuś jeszcze(nieliczne) czego rozczytać nie zdołałam

My już też po wizycie. Morfologia i mocz bez problemów. Grzybicy nie ma, choć wydawało mi się, że jest. Szyjka trzyma. Mam wpis do karty ciąży o cesarce. Następna wizyta 3.11 i wtedy się dowiem kiedy się stawić do szpitala. Poobserwują mnie kilka dni ze względu na cukrzyce i operację macicy i potem cesarka. Badania mi wszystkie zrobią w szpitalu.
o widzisz ja tez sie klade juz w nastepny piatek tez do Biziela:)

Co prawda lekarza tam nie mam ale dwoch poloznych od mojego ginka, wiec bede do nich dzwonic dzis po poludniu popytac. No i do tego maja tam kartoteki z ta cukrzyca, dr Sokup przeszkolony personel wiec zdecydowalam ze Biziel bedzie ok.

A i wczoraj tez bylam na wizycie. Badan juz nie robilam bo ostatnie byly extra, posiew tez git i dopiero w szpitalu maja mi zrobic:)
No i mlody wazy ok 3kg, bez groszy;) lozysko III stopnia zo oznacza ciaze donoszona:) mlody zdrowy, i obrocony glowa w dol:D wiec jest duza szansa ze jednak urodze naturalnie z czego sie mega ciesze:)))) KTG zrobione, jakies tam skurcze byly ale niewielkie, mlody ruchliwy na maxiora:)))

Szyjke mam skrocona juz w 30% i rozwarta na 1,5cm wiec teraz do konca tygodnia odpoczywanie a nastepny mam zamiar spedzic aktywnie, poodkurzac przygotowac kacik dla mlodegeo i jade w piatek do szpitala:)

no i przyszły wyniki ;)

co do moczu:
- odczyn ph 6,0
- nabłonki płaskie 3-4-5 w polu widzenia
krwinki białe 1-2-1 w polu widzenia
Bilirubina ujemna
Ciała ketonowe ujemne

morfologia:
- WBC 10,6 norma do 10.0
- RDW 10.7% norma od 11.0
- LYMF% 16,9% norma od 25.0 !!
- NEU% 75% norma do 65,0
- NEU 7,9 norma do 6,9

Wynik AgHBS ujemny [0.31]

ciekawa jestem, czy to jest norma :)

Pepsi super, że u Was w porządku!
Martttika wymazy (posiewy) robi się po 36 tyg., musiało Ci sie pokręcić z tym gronkowcem:-)
Anek ja euthyrox przed ciążą już zażywałam 75, teraz całą ciążę jestem na 125, nie ma się czym przejmować, chodzi o to, żeby była wystarczająca ilość hormonów dla Ciebie i dla maleństwa. Jakie masz TSH?
Kasiente, zazdroszczę tego, że jednak główka do dołu! Choć teraz jak już mam termin CC i sie tym stresuję, to chyba bym sie wkurzyła jakby się okazało przed cesarką, że jednak się obrócił:eek:

Kasiente a to mały akrobata, wywojował na koniec obrót główką w dół;) Mnie nigdy gin nic nt łożyska nie mówił,ale jutro mam wizytę to podpytam ;)

Julianna a jak hemoglobinka (Hb), w normie?
Cocca mi gin pobrał paciorkowca (GBS- to paciorkowiec z gr.B) dokładnie wczoraj, także ja sama nie wiem, kiedy na to czas.
Kasiente myślisz, że masz szanse na poród SN?

reklama
o widzisz ja tez sie klade juz w nastepny piatek tez do Biziela:)

Co prawda lekarza tam nie mam ale dwoch poloznych od mojego ginka, wiec bede do nich dzwonic dzis po poludniu popytac. No i do tego maja tam kartoteki z ta cukrzyca, dr Sokup przeszkolony personel wiec zdecydowalam ze Biziel bedzie ok.

A i wczoraj tez bylam na wizycie. Badan juz nie robilam bo ostatnie byly extra, posiew tez git i dopiero w szpitalu maja mi zrobic:)
No i mlody wazy ok 3kg, bez groszy;) lozysko III stopnia zo oznacza ciaze donoszona:) mlody zdrowy, i obrocony glowa w dol:D wiec jest duza szansa ze jednak urodze naturalnie z czego sie mega ciesze:)))) KTG zrobione, jakies tam skurcze byly ale niewielkie, mlody ruchliwy na maxiora:)))

Szyjke mam skrocona juz w 30% i rozwarta na 1,5cm wiec teraz do konca tygodnia odpoczywanie a nastepny mam zamiar spedzic aktywnie, poodkurzac przygotowac kacik dla mlodegeo i jade w piatek do szpitala:)

a ja ok. 10.11 idę więc się raczej nie spotkamy, dziś byłam jeszcze u diabetolog, mam obniżoną insulinę na obiad i zalecenie żeby po kolacji mierzyć cukier co drugi dzień, bo zawsze mam w normie, dr Jankowska powiedziała, że jest szansa, że już cukry szaleć nie będę i że najgorsze już za mną, zresztą niewiele zostało

Do góry