reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Alma gratuluję sporego maluszka! Ja też bez Reni nie dałabym rady, szczególnie, że zgaga na koniec ciąży wróciła ze zdwojoną siłą!

Alma super ze wizyta udana, maly zdrowo rosnie i niedlugo bedzie gotowy do przywitania sie z rodzicami :-)

Ssabrinaa fajnie ze wizyta u poloznej udana a maly zdrowo bryka

Ja dzis bylam na zajeciach z karmienia piersia ale troche jestem rozczarowana, 2.5 h to trwalo a nic konkretnego sie nie dowiedzialam, oczywiscie tutaj nie zalecaja zadnej diety dla matki karmiacej, laktatorow nie polecaja uzywac przez pierwsze 3 dni wogole. Ach zobacze jak to bedzie w praktyce

Tlumacza to w ten sposob ze uzywajac go od poczatku zakladamy z gory ze nie karmimy tylko piersia a dziecko powinno byc non stop przy nas i dostawiane do piersi tak czesto jak to mozliwe i wlasnie w ten sposob mamy regulowac laktacje, a laktator wcale tego nie robi a wrecz moze zaburzyc. Najlepiej jezeli przez pierwsze kilka tygodni dziecko nie jest karmione/dokarmiane w zaden inny sposob. Nie wiem ile jest w tym prawdy, przekonam sie w swoim czasie.

Cocca, ja słyszałam podobne rzeczy co Angie, że pobudzanie laktatorem może zaburzyć laktację.
Z drugiej strony ja najpóźniej 3 tygodnie po porodzie idę z powrotem na zajęcia i mały zostanie z tatą, ale nie będziemy karmić go z butelki przez pierwsze parę tygodni tylko z strzykawki, jak mi radziły w SR żeby nie zaburzyć odruchu ssania. Tak samo smoczka nie powinno się podawać przed 2 tygodniem życia właśnie z tego powodu.

alma26 - gratuluję udanej wizyty. Oby tak dalej :)

Angie a mówią dlaczego nie polecają używać laktatora na początku?

Dziecko kiedy je mleczko mamy wysyła jej organizmowijwiadomość ile tego mleczka potrzebuje, wtedy piersi będą miały tyle mleka ile dziecku potrzeba, nie będzie problemów z zastojami czy bólem piersi. Laktator daje mylny sygnał, że tego mleka trzeba dziecku więcej i mogą pojawić się problemy.

Dziewczyny, jestem po wizycie :) Mateuszek waży 3200 wg usg, w poniedziałek idę do szpitala, jeśli sala operacyjna będzie wolna to cc mam w poniedziałek rano, jeśli będzie zajęta lub zajęty będzie anestezjolog będę rodziła we wtorek w południe. Także po weekendzie będziemy już we czwórkę :)

Agutek - wow:-) już będziesz mieć dzidzię przy sobie, super.
Ja powoli dostaje schizów, jak tak się już rozpakowujemy - przyzwyczaiłam się do bycia w ciąży.

Ja dziś byłam u gina. niestety nie miałam usg i pojęcia nie mam ile Zosia waży. Lekarz powiedział, że jest za mnie zadowolony, że tętno dzidzi jest ok, szyjka ok a brzuszek już nie jest taki twardy i najlepsze, że w sumie skoro to już 37tc to mogę spokojnie rodzić!:szok: W poniedziałek zaczynam zmniejszać dawkę fenoterolu i w przyszłym tygodni już go nie będę brała. Jestem tym faktem przerażona, bo moja koleżanka u tego samego lekarza też tak odstawiała i jak już zażyła ostatniego dnia tylko 1 raz pół tabletki fenoterolu, to dzień skończył się na porodówce!!! Jessssu ja nie mogę urodzić za tydzień, bo nie mam przygotowań skończonych. Nawet materacyk jeszcze z allegro nie przyszedł, pranie nie zrobione.... grrrrrrr

Wiecie coś o tym, jak odstawi się fenoterol? Czy to ftycznie rodzi się tak odrazu po odstwieniu?

reklama
agutek super wiesci no i spory juz jest maluszek i bede trzymac kciuki za poniedzialek i bedziemy niecierpliwie czekac na kolejnego listopadowego bobasa kochana :-) az Ci zazdroszcze ze juz bedziesz tulila swoje malenstwo :-)

Ostatnia edycja:
Do góry