anek82 na mnie w szpitalu eksperymentowali, że tak powiem. Podawali Fenoterol we wlewie przed dobę, po czym odstawiali i sprawdzali, kiedy zaczną się skurcze. W moim przypadku 2h od odstawenia kroplówki rozpoczynała się akcja. Teraz łykam 6x1/2 tabletki, czyli co 4h, i jakoś 10-15 minut po przekroczeniu tych 4h zaczyna mi się stawiać brzuch... Więc w moim przynajmniej przypadku to będzie błyskawicznie. A jak będzie z Tobą.... To już wyjdzie w praktyce
reklama
Ponko Agutek super uzupelnilyscie moja odpowiedz:-)
Agutek super ze Mateuszek gotowy do przyjscia na swiat. Trzymam kciuki za poniedzialek.
Ale przyznam szczerze jak tak czytam ze to juz to jestem coraz bardziej przerazona
Agutek super ze Mateuszek gotowy do przyjscia na swiat. Trzymam kciuki za poniedzialek.
Ale przyznam szczerze jak tak czytam ze to juz to jestem coraz bardziej przerazona
Agutek to nas zaskoczyłaś kobieto :-) Spodziewałaś się takich wieści? Mogę zapytać z jakich wskazań masz cięcie?
Cholercia, kolejna z nas już gotowa na rozpakowanie, ale fajnie będzie oglądać kolejne listopadowe Maluszki!!!
Alma cieszę się, że syneczek już tak ładnie urósł !
Cholercia, kolejna z nas już gotowa na rozpakowanie, ale fajnie będzie oglądać kolejne listopadowe Maluszki!!!
Alma cieszę się, że syneczek już tak ładnie urósł !
Anek82
Fanka BB :)
anek82 na mnie w szpitalu eksperymentowali, że tak powiem. Podawali Fenoterol we wlewie przed dobę, po czym odstawiali i sprawdzali, kiedy zaczną się skurcze. W moim przypadku 2h od odstawenia kroplówki rozpoczynała się akcja. Teraz łykam 6x1/2 tabletki, czyli co 4h, i jakoś 10-15 minut po przekroczeniu tych 4h zaczyna mi się stawiać brzuch... Więc w moim przynajmniej przypadku to będzie błyskawicznie. A jak będzie z Tobą.... To już wyjdzie w praktyce
Osz qrde.... no to piorę wszystko o jutra, żeby mieć chociaż torbę do szpitala spakowaną. Tak coś czuję, że jak tylko odstawię fenoterol, to się zacznie. Widzę, jak mi brzuch twardnieje, jak już jest 4-5 godzin po tabletce (a biorę co 6 h połówkę). Oby moje przeczucia były mylne. Chciała bym donosić tą ciążę do końca, w końcu to "tylko" 3 tygodnie. Martwie się.
Tlumacza to w ten sposob ze uzywajac go od poczatku zakladamy z gory ze nie karmimy tylko piersia a dziecko powinno byc non stop przy nas i dostawiane do piersi tak czesto jak to mozliwe i wlasnie w ten sposob mamy regulowac laktacje, a laktator wcale tego nie robi a wrecz moze zaburzyc. Najlepiej jezeli przez pierwsze kilka tygodni dziecko nie jest karmione/dokarmiane w zaden inny sposob. Nie wiem ile jest w tym prawdy, przekonam sie w swoim czasie.
Napewno trochę w tym racji jest, ale nie musi to być regułą. Ja przy synku od początku używałam laktatora, bo chciałam być "mobilna" i np. wyjść na zakupy albo z psem na spacer. Nie zaburzyło mi to laktacji w żaden sposób. Małego karmiłam rok i laktator był w tym okresie bardzo przydatny. Tyle tylko że miałam od początku bardzo dużo pokarmu. Może to też od tego zależy...?
reklama