reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

anek82 na mnie w szpitalu eksperymentowali, że tak powiem. Podawali Fenoterol we wlewie przed dobę, po czym odstawiali i sprawdzali, kiedy zaczną się skurcze. W moim przypadku 2h od odstawenia kroplówki rozpoczynała się akcja. Teraz łykam 6x1/2 tabletki, czyli co 4h, i jakoś 10-15 minut po przekroczeniu tych 4h zaczyna mi się stawiać brzuch... Więc w moim przynajmniej przypadku to będzie błyskawicznie. A jak będzie z Tobą.... To już wyjdzie w praktyce ;)

reklama
Ponko Agutek super uzupelnilyscie moja odpowiedz:-)

Agutek super ze Mateuszek gotowy do przyjscia na swiat. Trzymam kciuki za poniedzialek.
Ale przyznam szczerze jak tak czytam ze to juz to jestem coraz bardziej przerazona:szok:

Agutek to nas zaskoczyłaś kobieto :-) Spodziewałaś się takich wieści? Mogę zapytać z jakich wskazań masz cięcie?
Cholercia, kolejna z nas już gotowa na rozpakowanie, ale fajnie będzie oglądać kolejne listopadowe Maluszki!!!

Alma cieszę się, że syneczek już tak ładnie urósł !

anek82 na mnie w szpitalu eksperymentowali, że tak powiem. Podawali Fenoterol we wlewie przed dobę, po czym odstawiali i sprawdzali, kiedy zaczną się skurcze. W moim przypadku 2h od odstawenia kroplówki rozpoczynała się akcja. Teraz łykam 6x1/2 tabletki, czyli co 4h, i jakoś 10-15 minut po przekroczeniu tych 4h zaczyna mi się stawiać brzuch... Więc w moim przynajmniej przypadku to będzie błyskawicznie. A jak będzie z Tobą.... To już wyjdzie w praktyce ;)

Osz qrde.... no to piorę wszystko o jutra, żeby mieć chociaż torbę do szpitala spakowaną. Tak coś czuję, że jak tylko odstawię fenoterol, to się zacznie. Widzę, jak mi brzuch twardnieje, jak już jest 4-5 godzin po tabletce (a biorę co 6 h połówkę). Oby moje przeczucia były mylne. Chciała bym donosić tą ciążę do końca, w końcu to "tylko" 3 tygodnie. Martwie się.

Jejku, zaraz będzie trzecia rozpakowana mamusia :szok: Chyba powinnam się sprężać z wyprawką, jutro przycisnę A. to złożymy łóżeczko.Nie chcę mieć złożonego dopiero po porodzie, żeby mnie ta cała akcja ominęła

Tlumacza to w ten sposob ze uzywajac go od poczatku zakladamy z gory ze nie karmimy tylko piersia a dziecko powinno byc non stop przy nas i dostawiane do piersi tak czesto jak to mozliwe i wlasnie w ten sposob mamy regulowac laktacje, a laktator wcale tego nie robi a wrecz moze zaburzyc. Najlepiej jezeli przez pierwsze kilka tygodni dziecko nie jest karmione/dokarmiane w zaden inny sposob. Nie wiem ile jest w tym prawdy, przekonam sie w swoim czasie.

Napewno trochę w tym racji jest, ale nie musi to być regułą. Ja przy synku od początku używałam laktatora, bo chciałam być "mobilna" i np. wyjść na zakupy albo z psem na spacer. Nie zaburzyło mi to laktacji w żaden sposób. Małego karmiłam rok i laktator był w tym okresie bardzo przydatny. Tyle tylko że miałam od początku bardzo dużo pokarmu. Może to też od tego zależy...?

Agutku w takim razie trzymamy za Was mocno kciuki

nie mogę uwierzyć, że już się rozpakowujemy, nie długo to będzie wysyp jedna za drugą, muszę się sprężyć i wkońcu skończyć te wszystkie przygotowania

reklama
agutku wow, kilka dni i Mateuszek będzie z Wami!!!! A jak sobie super waży! Ależ to muszą być emocje!!
Dziewczyny, ja nie mogę czytać takich wiadomości, bo się bardzo wzruszam i beczę jak dziecko:-D

Do góry