reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

No właśnie dzisiaj na dodatek Niunia jakaś bardziej leniwa... dlatego jak tylko mąż wróci z pracy to jedziemy na IP, niech zrobią jakieś badania, chociaż to KTG... może trochę się uspokoję jak jakiś inny lekarz się na ten temat wypowie :)
Jak będę coś wiedziała to dam znać :)
A co do tego położenia miednicowego, to myślałam, że to bardzo rzadkie, ale tutaj widzę, że nie jestem z tym sama :)

reklama
Kasiente zleci jak z bata strzelił i będzie Jacuś już z Wami!:)
agutek, kochanie trzymam kciuki za Twoją wizytę, powodzenia!!! &&&&&&&&&&&
Sara dzieci już od dłuższego czasu bardzo indywidualnie się rozwijają, a waga z USG też jest +/-. Moja córeńka jest maleńka ok 2 kg w 35 tc, gin twierdzi, że o ile wytrzymam do TP to powinna ważyć góra 3000 - 3100 , jest drobniutka. Także nie martw się, z wagą dzieci różnie jest (ja po cichu myślę, że nasza mała jest może w rzeczywistości ciut większa;)
lillydelux trzymam za WAs kciukasy&&&&&&&&&
Ssabrinaa cieszę się bardzo, że u Ciebie i małego wszystko dobrze - gratuluję!!! :)

Lillydelux Niestety nie wiem jak wygląda sprawa z łożyskiem III stopnia, wiem tylko, że trzeba to monitorować, żeby nie doszło do zwapnienia. Też mam ułożenie miednicowe (niezupełne, czyli mały ma nóżki zgięte w bioderkach a proste w kolankach, więc stopy ma na wysokości oczu), praktycznie nie dają szans na zmiane pozycji, bo mały zszedł już za nisko.
Kasiente Najważniejsze, że będziecie pod ścisłą kontrolą przed porodem! Ja też idę pod nóż:-)
Ssabrinaa gratuluję udanej wizyty, dobrze, że u Was wszystko w porządku, szczególnie ze względu na te rzadkie wizyty!
Sara lecz się, żebyś miała siły na poród! Zdrówka życzę!

Ssabrinaa cieszę się, że z wizyty wyszłaś uśmiechnięta.
lillydelux popieram, że jeśli masz jakieś wątpliwości to idź na ktg, wtedy może przy okazji zrobią kontrolne usg. Nie jesteś sama, widzisz, że podobnie jest u wielu dziewczyn z forum. Trzymaj się, wszystko będzie dobrze!
agutek, trzymam &&&&&&&& za udaną wizytę
yes2.gif

Gola masz rację, że usg może się mylić, nie da się do końca ocenić ilości tłuszczyku, a on często zmienia wagę :-)

Hej dziewczyny :)
Dawno tu nie pisałam, ale wczoraj byłam na usg i wyszło na nim, że Niunia jest ułożona miednicowo, jest mało wód płodowych no i już łożysko III stopnia... :szok:

No i dzisiaj poczytałam o tym łożysku III stopnia i się przeraziłam... ponoć to dużo za wcześnie, i jest to groźne dla dzidzi, zazwyczaj trzeba wywołać poród wcześniej i oznacza, że ciąża jest już praktycznie donoszona... Lekarka kazała się bacznie obserwować i jak tylko cokolwiek mnie zaniepokoi, od razu jechać na IP... nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć... ogólnie jestem podłamana. Czy któraś z Was też ma już łożysko III stopnia?

Mi wczoraj na wizycie lekarz nic o łożysku nie mówił, w sumie to nie wpadłam na to żeby zapytać ( ja jestem chyba tydzień przed tobą) ale w domu w karcie ciąży wśród bohomazów opisujących USG widzę coś jakby rzymską trójkę (III) i tak sobie wczoraj pomyślałam że to może być o dojrzałości łożyska :-(

Ja dziś po wizycie.
Wszystko w porządku:-):-):-) ułożenie główkowe serce bije równo i rytmicznie Kornelek dziś ostro się więrci może ma już mało miejsca bo waży 2558g/35 tydz.:-D:-D
następna wizyta za 2 tyg.szyjka twarda i wysoko. na zgagę lekarz śmiało kazał łykać "Reni" Polecam jest super bez niego bym nie dałabym rady.
Teraz tylko się przygotowywać do porodów myślę, żeza 2 tygodnie czyli po 38 tygodniu to niektóre z nas się będą rozsypywać!!:-D:-D

reklama
Do góry