reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Sabrina, cieszę się, że wszystko dobrze. Ja też mam następną wizytę w 39tc ale coś mam przeczucie, że ciążę przetrzymam i raczej tak szybko nie urodzę :-D
A może to taka naturalna reakcja na wielką zmianę? W sumie ciężko powiedzieć kiedy maluch będzie gotowy... ;)

Hej dziewczyny :)
Dawno tu nie pisałam, ale wczoraj byłam na usg i wyszło na nim, że Niunia jest ułożona miednicowo, jest mało wód płodowych no i już łożysko III stopnia... :szok:
Powiedziała, że w związku z ułożeniem dzidzi najprawdopodobniej będzie cesarka i że już raczej się nie odwróci tym bardziej, że ma mało wód... a co Wy o tym myślicie? myślicie, że ma jeszcze jakieś szanse?
No i dzisiaj poczytałam o tym łożysku III stopnia i się przeraziłam... ponoć to dużo za wcześnie, i jest to groźne dla dzidzi, zazwyczaj trzeba wywołać poród wcześniej i oznacza, że ciąża jest już praktycznie donoszona... Lekarka kazała się bacznie obserwować i jak tylko cokolwiek mnie zaniepokoi, od razu jechać na IP... nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć... ogólnie jestem podłamana. Czy któraś z Was też ma już łożysko III stopnia?

Hej dziewczyny :)
Dawno tu nie pisałam, ale wczoraj byłam na usg i wyszło na nim, że Niunia jest ułożona miednicowo, jest mało wód płodowych no i już łożysko III stopnia... :szok:
Powiedziała, że w związku z ułożeniem dzidzi najprawdopodobniej będzie cesarka i że już raczej się nie odwróci tym bardziej, że ma mało wód... a co Wy o tym myślicie? myślicie, że ma jeszcze jakieś szanse?
No i dzisiaj poczytałam o tym łożysku III stopnia i się przeraziłam... ponoć to dużo za wcześnie, i jest to groźne dla dzidzi, zazwyczaj trzeba wywołać poród wcześniej i oznacza, że ciąża jest już praktycznie donoszona... Lekarka kazała się bacznie obserwować i jak tylko cokolwiek mnie zaniepokoi, od razu jechać na IP... nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć... ogólnie jestem podłamana. Czy któraś z Was też ma już łożysko III stopnia?
a jak duze masz dziecie? Nie martw sie na zapas, ja tez mam wizje cesarki przed soba bo moj chlopak ulozony miednicowo. I raczej ie nie chce obracac, wiesz eneralnie jest jeszcze szansa ze sie mala tobie obroci, ale jak masz malo wod to male prawdopodobienstwo. Daj sobie jeszcze tydzien i juz bedziesz miala donoszona ciaze. Jesli sie niepokoisz idz na IP moze na KTG? czasem lepiej jest urodzic wczesniej jesli lozysko gotowe do porodu.

Ja zkolwi bylam wczoraj u diabetologa. Najpozniej bede rodzic w terminie. Bo pani dokor mi powiedziala ze mam sie stawic kilka dni przed terminem na patologie ciazy, bo musza mnie zmonitorowac i w terminie musze urodzic, bo cukrzycowe nie powinny byc przenoszone:) a jak na cesarke to musze umowic terminy i przychodzic i to tez wczesniej, bo do akcji porodowej u mnie nie moze dojsc tym bardziej jesli dziecko miednicowo ulozone. Wiec, laski za 3 tygodnie lece do szpitala:))

lillydelux mój bąbel też jest ustawiony miednicowo, pupką już się wbił w kanał rodny. Dodatkowo miałam małowodzie ( poniżej 4.5 AFI), obecnie mam ok 7-8 AFI, więc też niewiele i lekarze prosto z mostu powiedzieli, że już nie mam co liczyć na ostatecznego fikołka i poród naturalny. Co do dojrzałości łożyska- nie mam pojęcia jakie mam, ale w poniedziałek idę na kontrolę ilości płynu owodniowego, więc pewnie się czegoś dowiem. O ile w ogóle mnie wypuszczą, bo będę już miała wtedy za sobą równe 36 tygodni, i mam wrażenie, że mnie udu*ią na patologi znowu.

reklama
lilydelux milo ze sie odezwalas :) Zastanawialam sie co u Ciebie, bo jestesmy na tym samy etapie ciązy 35TC ;)
Szkoda ze taki obrot sprawy wsytapil. Nie wiem jak to jest z lozyskiem, ale przy tym ulozeniu i malej ilosci wod chyba faktycznie bezpieczniej bedzie CC. Najwazniejsze aby lekarze trzymali reke na pulsie ;) Powodzenia!

kasiente dobrze ze masz konkretne informacje okoloporodowe ;) Najwazniejsze to wiedziec co i jak cie czeka :)

Do góry