reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
cocca 3mam kciuki za spokojny porod :) Oby za 3 tyg sytuacja sie wyjasnila.

inka a ja wlasnie z podobnym problemem mialam pisac ;)

Dzis na wizycie uslyszalam od poloznej ze waże mniej. W zeszlym tygodniu 60,1kg a dzis 59,7kg. Powiedziala mi że to dobrze bo to jest oznaka ze niebawem nastapi poród.
Oczywiscie slyszalam o tym ze przed porodem traci sie na wadze -zazwyczaj ze 2 tyg przed porodem, ale nie wiem czy jej opinia nie jest zbyt pochopna. To jest niecale pol kilo roznicy przeciez....

No ale do tego doszedl jeszcze fakt, że mam ostra infekcje drog moczowych i grzybicza pochwy a to tez moze wywolac porod przedwczesny.

Hmmm gin stwierdzil ze mnie dzis nie zbada bo boi sie o moj czop sluzowy - tez dziwne, ale niech mu bedzie....
Wiec nie wiem jak sie szyjka trzyma.

Brzuszek twardnieje ale skurczow nie mam.

Przyznam ze ta polozna mnie troszke skolowała tym co mowila. Nie wiem co myslec....

Cocca życzę ci zeby dzidzia się obróciła jak należy! A jak nie to sie nie przejmuj CC. Na pewno lekarze podejmą decyzje najlepszą dla Was obojga. I oby serduszko sie uspokoiło!

nimfii mi też sie wydaje, ze ta połozna wyciąga zbyt pochopne wnioski. No ale nigdy nic nie wiadomo. Lepiej uwarzaj na siebie i duzo odpoczywaj. Na tym etapie juz tragedii nie będzie, ale jednak to jeszcze za wsześnie. Lepiej żebyśmy dotrwały do końca 36tc!
A co do infekcji to racja. Ja też podejżewam, ze do tych moich problemów ostatnich mogło sie przyczynić to zapalenie zatok:baffled:

Nimfii, mam nadzieję, że wszystko dobrze, trochę to dziwne co mówiła położna, ale przecież u mnie też są różnice czasem nawet z dnia na dzień kilograma (ważę się codziennie nago i na czczo), a tutaj 400g nie powinno robić dużego problemu, przecież wystarczy, że zjesz trochę więcej na kolację i już jest inaczej

Tak sobie pomyslalam ze na ta wage raczej zlozylo sie to w co bylam ubrana (dzis jest goraco) no i to co zjadlam (dzis tylko jedna kanapke rano). No nic zobaczymy. zawsze moge sie zwazyc w najblizszych dniach.

cocca trzymam kciuki zeby Twoje dzieciatko sie odwrocilo do nastepnej wizyty.
nimfii nie bierz sobie tego do serca co polozna powiedziala bo moim zdaniem tez wyolbrzymia zbytnio i straszy,na pewno na spadek wagi u Ciebie mialo wplyw to co jadlas,ubranie i tez na poprzedniej wadze tak samo jedzenie i ubranie i tez dlatego moze wyszla taka roznica ze teraz niby mniej wazysz niz poprzednio.

Ja juz po wizycie dziewczyny,jest dobrze tzn serducho bije jak dzwon,cisnienie idealne ale jak polozna pomierzyla mi brzuch i wpisala sobie do diagramu to wychodzi po tych ich angielskich obliczeniach ze maly rosnie jak na drozdzach hmm bo jestem w 31tc a rozmiar wychodzi na 34tc wysyla mnie na badanie tolerancji glukozy,twierdzi ze musi to wykluczyc zebym nie miala cukrzycy ciazowej wiec w czwartek mam badanie glukozy dziewczyny :-) a i przytylam w ciagu 3tygodni 2kg czyli juz mam 67kg a na +14kg ;-)

Ssabrinaa gratuluję wizyty! A co do pomiarów brzucha to chyba nie całkiem jest to zgodne z prawdą, popatrz na nasze fotki, jesteśmy wszystkie mniej więcej w równo zaawansowanej ciąży a każdy ma inny rozmiar brzucha. W szkole rodzenia była dziewczyna z bardzo małym brzuszkiem, której lekarz wytłumaczył, że ponieważ jest wysoka, to brzuch inaczej rośnie (wyglądała jak ja w 20 tc) poza tym to też zależy od naszych mięśni brzucha. Dobrze, że wysyłają Cię na dodatkowe badania, awsze później człowiek czuje się pewniej, jak coś się wykluczy :-)

reklama
Cocca dokladnie,zgadzam sie z Toba kazdy brzuszek jest inny no ale ciesze sie ze wysylaja mnie na ta glukoze bo chociaz bede spokojniejsza jesli bedzie wszystko ok a jesli tak bedzie to potem mam wizyte z ginekologiem i on w tedy bedzie kombinowal czy bedzie trzeba robic USG itd czy bedzie CC czy SN bo jesli bedzie ponad 4kg maly to bedzie CC no ale zobaczymy w krotce,najwazniejsze zeby robili tak zeby bylo bezpiecznie i dla mnie i dla syneczka :-)
Jak na razie trzymajcie kciuki za czwartek i moja glukoze do wypicia hehe zebym jej czasem nie zwrocila :-D

Do góry