reklama
Dziewczyny mam problem i nie wiem czy mam się martwić czy nie?!?
Byłam na wizycie u gina i po zważeniu okazało się że od ostatniej wizyty (która była 3 tyg temu) schudłam 3 kg. Gin był zdziwiony i kazał więcej jeść tyle, że ja wcale tak mało nie jem... Jak myślicie to może być coś poważnego? Słyszałyście o tym, żeby na końcu ciąży się chudło? Bardzo się martwię...
Byłam na wizycie u gina i po zważeniu okazało się że od ostatniej wizyty (która była 3 tyg temu) schudłam 3 kg. Gin był zdziwiony i kazał więcej jeść tyle, że ja wcale tak mało nie jem... Jak myślicie to może być coś poważnego? Słyszałyście o tym, żeby na końcu ciąży się chudło? Bardzo się martwię...
Cocca
Fanka BB :)
Angun, Alma gratulacje z udanych wizyt!
ponko ja mam podobne bóle, ale u mnie prawdopodobnie przez ułożenie dziecka.
nimfii współczuję Ci z tymi infekcjami, wiem co przechodzisz, trzymaj się!
Ja w piątek miałam USG, praktycznie nic nie widziałam, Mały odwrócony plecami, dalej ma ułożenie pośladkowe niepełne, jeśli się nie odwróci na 100 % cesarka, której się panicznie boję! Za 3 tygodnie kolejne usg, i wtedy będzie decyzja o porodzie. Dodatkowo maleństwo ma wysokie tętno (ja mam tachycardię i pewnie to przez to) na szczęście na koniec badania trochę mu serduszko zwolniło. We wtorek mam wizytę i będzie jeszcze raz sprawdzane tętno, jak znowu będzie powyżej normy, idziemy do specjalisty. Waga 1420 g, obwód główki 28 cm. Mam nadzieję, że się obróci główką w dół.
ponko ja mam podobne bóle, ale u mnie prawdopodobnie przez ułożenie dziecka.
nimfii współczuję Ci z tymi infekcjami, wiem co przechodzisz, trzymaj się!
Ja w piątek miałam USG, praktycznie nic nie widziałam, Mały odwrócony plecami, dalej ma ułożenie pośladkowe niepełne, jeśli się nie odwróci na 100 % cesarka, której się panicznie boję! Za 3 tygodnie kolejne usg, i wtedy będzie decyzja o porodzie. Dodatkowo maleństwo ma wysokie tętno (ja mam tachycardię i pewnie to przez to) na szczęście na koniec badania trochę mu serduszko zwolniło. We wtorek mam wizytę i będzie jeszcze raz sprawdzane tętno, jak znowu będzie powyżej normy, idziemy do specjalisty. Waga 1420 g, obwód główki 28 cm. Mam nadzieję, że się obróci główką w dół.
Cocca Malutki ma jeszcze trochę czasu, także się nie przejmuj. Polecami Ci przeczytanie tych dwóch stronek, może to pomoże, ale jak mówię, jest jeszcze czas.
Położenie dziecka - Życie w łonie mamy - Ciąża i poród - BabyOnline.pl
Ćwiczenia na obrócenie płodu
Rzeczywiście nie da się rozdzielić Twojego tętna i synka, a odpoczynek nie pomaga?
Z tego co pamiętam, to możesz mieć planowane rozwiązanie wcześnie, czy to właśnie ze względu na twoje problemy z sercem? Przepraszam jeśli mi coś umknęło.
Położenie dziecka - Życie w łonie mamy - Ciąża i poród - BabyOnline.pl
Ćwiczenia na obrócenie płodu
Rzeczywiście nie da się rozdzielić Twojego tętna i synka, a odpoczynek nie pomaga?
Z tego co pamiętam, to możesz mieć planowane rozwiązanie wcześnie, czy to właśnie ze względu na twoje problemy z sercem? Przepraszam jeśli mi coś umknęło.
Sama nie wiem ale raczej mało prawdopodobne, żeby się pomylił przy wpisywaniu wagi.Inka a rzeczywiście schudłaś?? może lekarz na poprzedniej wizycie pomylił się wpisując wagę??
Cocca
Fanka BB :)
angun mogę mieć planowane rozwiązanie, jednak kardiolog radził, poczekać na poród samoistny ze względu na serce. Niestety odpoczynek nie pomaga, praktycznie już nic nie robię oprócz czynności koło siebie. Ostatnio po lekach mam ustabilizowane tętno ok 90-100, więc całkiem w porządku. Cesarki boję się ze względu na problemu kardiologiczne, ale nic muszę poczekać do kolejnego usg.
reklama
Życzę Ci, aby maluszek się ułożył prawidłowo i żebyś mogła rodzić naturalnie. Ale cc nie martw się tak bardzo, na pewno masz dobrych specjalistów, którzy zabezpieczą Ciebie i dzidziusia jeśli trzeba będzie i wszystko się ułoży.