reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Niuniunia cieszę sie, ze wizyta ok! A co do tych twardnień to rzeczywiście co lekarz to metoda. Ja mam bardzo krótką szyjkę, załozony pessar i Fenoterol na skurcze przedwczesne. Leki pomogły, natomiast mam takie bezbolesne , krótkotrwałe skurcze od kilku do kilkunastu dziennie (zwykle więcej niż 7) i jest ok:-)

Nimfii ciesze sie, ze z dzidzią wszystko ok. Współczuje ci bardzo tych ciagłych infekcji! Moze rzeczywiście po ciąży spróbuj dokładniejsze badania jakieś zrobić, skoro mówisz, ze problem masz od dziecka.

Co do HIV i HCV to mi lekarz nie zlecał, ale Hiv zrobiłam sama dla siebie. Lepiej wiedzieć jakby co, bo mozna uniknąć zarazenia dziecka.

ponko super, ze z synusiem wszystko ok!

Aneczka cieszę sie, ze na usg wszystko było dobrze!

andrzelika najważniejsze, ze dzidzia zdrowa! Jeśli lekarz nie uznał tej wagi za niewłaściwą to ok. Wiadomo, każde dziecko rośnie inaczej.
Jednak ta cesarka bez rozpoczętej akcji porodowej to bardzo niedobry pomysł. Czesto źle to wpływa na dzidzię. Ja bym sie nie zgodziła na coś takiego.

reklama
Hiv ja robiłam z 3 miesiące temu gin zaleciła ponąć od kwietnia to badanie przymusowe a od listopada ma być toksoplazmoza taka ustawa zaszła...płaciłam chyba z 35zł bo chodzę do gin prywatnie i badania tez prywatnie...

Ja HIV też miałam zlecone przez lekarza prywatnego, jednak zanim zmieniłam lekarza to moja poprzednia gin nie wspominała nic o tym i potem tamten lekarz się dziwił, bo to taki standard.

po czwartkowej wizycie mój Kornelek waży 1654g inne parametry w normie. wyniki mam ok wiec się nie martwię a witaminki profilaktycznie łykam cały czas. Od wczoraj jak chodzę zaczął twardnieć mi brzuch wiec biorę no-spę i pomaga . Lekarz zalecił mi dużo odpoczynku. Mąż nareszcie uwierzył, że będzie synek bo na nagraniu fajnie widać jak bawi się siusiakiem.
Niestety od wczoraj zaatakował mnie katar wodny i łzy z oczu, do tej pory na takie dolegliwości łykałam clemastinum, ale niestety teraz muszę się z tydzień pomęczyć!!

Badania na HIV robiłam w 3 miesiącu ciąży razem z HCV , toksoplazmozą i różyczką za darmo przez szpital.

Ostatnia edycja:
Angie80 - ja mam ten sam problem. Jak bylam latem u lekarza to powiedzial ,ze szyjka super i dlugo sobie w tej ciazy pochodze. Mam termin na 18-19.11. Jakos czuje ze urodze pozniej. Mama moja tez przyjedzie ,ale nie wiem na ktorego jej kupic bilet. Chcemy potem razem wracac autem na swieta ,jakiegos 15 grudnia ,ale troche schizuje ,ze jak urodze pozniej to z takim mini bobikiem to troche podroz niebezpieczna , chociaz w sumie co moze byc niebezpiecznego.

Dlaczego nie mozemy urodzic tak ajak mamy termin ?????????

reklama
alma super, ze dzidzia zdrowa! A ten katar jeśli typowo alergiczny to jedynie wapno mogę ci polecić. To można w ciąży. A do oczu krople Cromohexal - to są krople na alergię, takie najsłabsze, bez recepty. Całą ciażę je stosuję z zalecenia alergologa.

Do góry