reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Dziewczyny, odebrałam wyniki moczu i jest źle:-(
Liczne bakterie, i glukoza w moczu 100!!! Robiłam mocz 7 lipca i wyniki były idealne, żadnych bakterii, żadnego cukru w moczu - wsio idealnie. Wcześneij miałam robioną glukozę na czczo zawsze ok 70, test przesiewowy dla ciężarnych robiony: 12 sierpnia: glukoza na czczo 70, po obciążeniu 50g glukozy 120 (norma od 75-140). Dodam, że na wieczór wczoraj zjadłam już ok 22 śliwki, nektarynki, banana delicji kilka, obudziłam się ok 2 jakoś w nocy i zjadłam z 7 delicji i dwa banany, a po 6 oddawałam mocz do pojemniczka, może to ma jakiś wpływ?? Boję się, czy to nie cukrzyca ciążowa, albo coś z nerkami...... Ehhhhhhhhh co kuźwa jeszcze miłego się na dniach wydarzy?:(:(

Jutro mam wizytę u gina, mój wujek na szybko widział dziś wyniki (jest lekarzem) i mówi, że może zjadłam coś za późno i przez to taki wynik, ale trzeba koniecznie mocz powtórzyć, jestem dobrej myśli - z resztą teraz już nie mam na nic wpływu, trzymcie dziewczyny kciuki

Gola jestem przekonana, że ta zabójcza dawka owoców Ci tak namieszała, ja na diecie mogę tylko 5 śliwek, pół banana, a nie wspomnę że jeszcze delicję swoje zrobiły, owoce mają bardzo dużo cukru, no i jeszcze w nocy podjadłaś, podejrzewam że nie miało szans to się spalić, gdzie przeważnie powinno się tak do 12 godzin nic nie jeść prze badaniem

pepsi nie jestem fachowcem, ale wydaje mi się że na czczo masz ok,

agalodz cieszę sie, ze wizyta ok!

Gola ta waga naszych dzidzi jest wyliczana przez maszynę i nie jest dokładna ani pewna. Zawsze na wyniku jest podane +/- ok. 200g. Na prawde nie masz czym się martwić! Jesli dzidzia by na prawdę za mało ważyła to lekarz by Ci powiedział i przebadał dokładniej.
A co do cukru w moczu to jak najbardziej Twoje wieczorne i nocne jedzonko mogło mieć na niego wpływ. Nie pozostaje Ci nic innego jak powtórzyć badanie i przemeczyć sie wieczorkiem bez objadania;-)

pepsi ale jakie duże dziecko?! Moja w 28tc ważyła ok.1600g i było to w normie, a cukrzycy nie mam. Matki cukrzycowe rzeczywiscie często rodzą wieksze dzieci, ale mysle, ze na razie nie masz czym sie przejmować, tym bardziej , ze jesteś pod kontrolą!

Ja wczoraj byłam na wizycie i jest dobrze. Pessar dobrze trzyma, skurczów niepokojących nie ma. Zmniejszyliśmy Fenoterol na 3x1. Doktor chciałby w ciągu trzech najblizszych tygodni zejść zupełnie z Fenoterolu, a jak by nic sie nie działo to w 36/37 tc zdjąć pessar żeby wszystko zdążyło sie naturalnie przygotować do porodu.

Usg tez super :-) Dzidzia zdrowa, wszystkie narządy jak były tak są :-) Żołądek pełny, siusiu robi. Serduszko ładnie bije. Ilość wód płodowych jeszcze dobra, łożysko II stopnia. Troszke uciekała spod sondy ;-)
Waga ok 2kg (1800 - 2100g) w normie :-)

Musze iść tylko do laryngologa, bo z tymi ztokami jest coraz gorzej :-( Mam zgode na antybiotyk jak bedzie trzeba. Kurczę, nie chce antybiotyku, ale wiem, ze bardziej dzidzi zaszkodzi taka przedłużajaca sie infekcja :baffled: Już sie umówiłam na piątek.

Margana gratuluję udanej wizyty :tak: po zdjęciu pessera powinnaś szybciutko i bez większych problemów urodzić ;-)
Ja byłam dzisiaj prywatnie(bo tamta ostatnia wizyta na nfz powaliła mnie na kolana.) i jeżeli wszystko się sprawdzi to urodzę chyba jako pierwsza z nas.. malutka waży już ok 3 kg, a przekrojem główki, tułowia i kości udowej jest już rozwinięta na 36tc..a nie na 32..więc teoretycznie jakbym urodziła za 2 tyg to wszystko byłoby ok.. dlatego poprzednia lekarka kazała mi leżec bo mam miękką szyjkę macicy, ale nie robiła mi usg więc na podstawie wielkości brzucha stwierdziła tylko ze wcześniej urodzę.. ta miała moje wcześniejsze wyniki i nie wmawia mi, że zaszłam w ciążę miesiąc wcześniej, tylko, że moja ciąża szybciej się rozwija.. nie wiem jak to możliwe..jestem jakimś innym gatunkiem chodzącym w ciąży 8 miesięcy??ja się nadal obawiam, że urodzę w terminie 6 kilowe dziecko(pierwsze miało 4560) ale lekarka mówi, że przez ten miesiąc jeszcze ok 1-1,5 kg przybierze i że urodzę w pierwszej połowie października bo wszystko jest u mnie jak na początku 9 miesiąca a nie 8-dlatego też moja szyjka jest już miękka, choć jeszcze się nie skraca i nie ma rozwarcia. podobno wszystko ok, poza tym ze ma się streszczać z wyprawką..

Ostatnia edycja:
aqua to maleństwo duże, moja przy Twoim to kruszynka lekko ponad kg, no chyba że jej się teraz troszku urosło, ja się już psychicznie nastawiłam na malutkie dzieciątko zarówno wagowo jak i wzrostowo . ale najważniejsze że wszystko z Tobą i dzidzią dobrze:-)

Ja dziś mam wizytę i usg, pierwsze po wykryciu cukrzycy ciążowej i strasznie się denerwuję jakie spustoszenia mogła poczynić zanim została wykryta. Proszę o kciuki.
Pepsi Ty sie nie przejmuj, jak cos dawaj znac na priw:) ja tez mam cukrzyce ciazowa i sobie niezle radze z nia ale pierwsze dwa tygodnie bylam zalamana;) spustoszen raczej nie zrobi:) ale trzeba cukry ustabilizowac dla dobra dzieciaczka:) daj znac jakie mialas wyniki , pisz jak cos pomoge z checia:)

reklama
aqua to super, ze wszystko w porządku i że trafiłas na dobra lekarkę. Widocznie taka Twoja uroda, ze dzidzie szybciej sie rozwijają i duże rosną i tyle. A poprzednie dziecko w którym tygodniu urodziłas?

Do góry