reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

agalodz super, że wszystko OK! Duuuży chłopczyk!
Rosną nasze bobasy jak na drożdżach, ja teraz schizuję, że mała- za mała, tydzień temu w szpitalu na USG wyszło , że waży 1259 albo 1269 nie pamiętam już. Ten gin mówił, że niby wszystko ok, ale czy to nie za malo? To był 29 tc, w środę idę na wizytę do mojego gina, mam nadzieję, że wszystko OK.

Nie sugeruj się tą wagą, tak jak piszą dziewczyny, to tylko orientacyjna liczba, najważniejsze, że dziecko przybiera, a ile, to już indywidualna sprawa. Uszy do góry.

Ja dziś mam wizytę i usg, pierwsze po wykryciu cukrzycy ciążowej i strasznie się denerwuję jakie spustoszenia mogła poczynić zanim została wykryta. Proszę o kciuki.

Powodzenia....&&&&&&&&&&&&&&&, będzie dobrze :)

reklama
ja też juz po wizycie dzisiejszej, chyba najkrótsza w mojej historii, czyli sprawdzenie mego ciśnienia, mojej szyjki i tętna dziecka, ehhh.chyba zadzwonię i się umówię na 3d.
dziś dojrzałam, że na dole mi wyszedł żylak:wściekła/y: jeszcze mi tego brakowało.

Gola nie przejmuj się waga dziecka, na pewno jest wszystko ok, moja w 1,5 tyg temu jak mi w szpitalu robili usg to wyszło 1116 oczywiście +/-,

agalodz dobrze że z Tobą i maleństwem wszystko dobrze, a synuś już bardzo dużyy

pepsi bądź pozytywnej myśli, na pewno tak wcześnie wykryta cukrzyca nie zrobiła Ci spustoszenia, tym bardziej że to dopiero w połowie ciąży zaczynają się problemy z ta cholernym cukrem

pepsi kciukasy zacisniete &&&&&&& i nie denerwuj sie na pewno wszystko jest w porzadku ;-):-)
Aneczka na pocieszenie to Ja mam wszystkie takie wizyty z poloznymi krotkie waga,tetno dziecka,cisnienie i jakis wywiad o samopoczuciu itd nawet mi szyjki nie sprawdzaja :baffled: a i juz nawet USG nie bede miec i syneczka zobacze dopiero jak urodze w listopadzie.A problemy z zylakiem to Ci wspolczuje bo wiem jakie to moze byc uciazliwe Ja mam jednego ale juz go mialam przed ciaza i po ciazy mam zamiar cos z nim w koncu zrobic :tak:

A Ja wizyte mam w przyszlym tygodniu,jupiii i znowu uslysze serduszko mojego szkraba :-):-D

Ssabrinaa nie no wiadomo że te kontrolne to takie szybkie, ale dzisiaj to naprawdę było mega szybko aż w szoku byłam, zawszę to jeszcze o czymś rozmawialiśmy co na tym etapie ciąży należy robić i takie tam pierdu pierdu, a że wszystko w porządku to kolejna wizyta za miesiąc:-(, a żylak to mnie nie boli, to taki mały, bardziej mnie w pachwinie ciągnie, ale sama świadomość że szpeci moją małą,
gdzieś czytałam że po porodzie on zanika ale nie chce mi się tak do końca wierzyć

Pepsi wszysko bedzie dobrze trzymam kciuki nie martw sie kochana i daj znac po wizycie.

Gola
nie denerwuj sie dziewczyny maja racje to taka orientacyjna waga, ja sie znow zmartwiłam ze moj amały taki duzy ale gin powiedziała ze w normie:-)na porod przewiduje wage 3800 zobaczymy czy ma racje..

Już jestem po wizycie. Lena duża, wyprzedza we wszystkich parametrach wiek ciąży. Prawdopodobnie efekt cukrzycy. Waży w 28tc 1490g czyli dużo. Poza tym wszystko ok. Lekarz kazał się nie martwić. Dostałam nospę forte na twardnienia brzucha, jak nie przejdą do czwartku to idę na obserwację do szpitala. Na szczęście szyjka ok.

reklama
Do góry