reklama
pepsi super ze wszystko dobrze z dzidzia imala zdrowo rosnie.
Gola Ty sie nie przejmuj waga, moja malutka na ostatnim usg wazyla mniej niz powinna tak o 2 tyg ale lekarka kazala sie nie martwic bo dzieci rosna indywidualnie, wiec przestalam sie nakrecac i cierpliwie czekam na kolejne badanie 15.09, a czuje ze mala rosnie wiec musi byc dobrze Jak to powiedziala moja przyjaciolka: dzieci to biologia a nie matematyka :-)
Gola Ty sie nie przejmuj waga, moja malutka na ostatnim usg wazyla mniej niz powinna tak o 2 tyg ale lekarka kazala sie nie martwic bo dzieci rosna indywidualnie, wiec przestalam sie nakrecac i cierpliwie czekam na kolejne badanie 15.09, a czuje ze mala rosnie wiec musi byc dobrze Jak to powiedziala moja przyjaciolka: dzieci to biologia a nie matematyka :-)
cierpliwie czekam na kolejne badanie 15.09
Ja też ma wizytę 15.09
Już jestem po wizycie. Lena duża, wyprzedza we wszystkich parametrach wiek ciąży. Prawdopodobnie efekt cukrzycy. Waży w 28tc 1490g czyli dużo. Poza tym wszystko ok. Lekarz kazał się nie martwić. Dostałam nospę forte na twardnienia brzucha, jak nie przejdą do czwartku to idę na obserwację do szpitala. Na szczęście szyjka ok.
Odpoczywaj i się oszczędzaj, lepiej leżeć w domu niż w szpitalu.
Aneczka, jestem pod kontrolą diabetologa, mam dietę, badam cukier 4 razy dziennie, muszę się mieścić w 90 na czczo i 120 po posiłkach. Po dwóch tygodniach kontrola, jeśli się nie będę mieścić to dojdzie insulina.
Agutek, do szpitala na szczęście na krótko więc mam nadzieję, przeżyję. Problem mam taki, że ze względu na cukrzycę mam się ruszać, a na twardnienie leżeć. I jak to pogodzić?
Agutek, do szpitala na szczęście na krótko więc mam nadzieję, przeżyję. Problem mam taki, że ze względu na cukrzycę mam się ruszać, a na twardnienie leżeć. I jak to pogodzić?
do szpitala na szczęście na krótko więc mam nadzieję, przeżyję. Problem mam taki, że ze względu na cukrzycę mam się ruszać, a na twardnienie leżeć. I jak to pogodzić?
To może ćwiczenia dla ciężarnych, niektóre pomagają zniwelować twardnienie, a jednak spala się trochę kalorii Pomyśl o tym, a aktywność fizyczna zawsze zbawienna jest dla ciała i ducha.
Witam dziewczyny my tez juz po wizycie:-)mały w porzadku wazy 2kg
anetta_p u mnie tez łozysko nisko 24mm od UW ale poweiedziała ze jeszcze jest 8 tygodni i troche sie podniesie,i nie widzi wskazan do cc ale 16 ide do wspaniałego lekarza i zobaczymy co on powie.. Twoj synek jest sliczny!!! I nie ma watpliwosci ze to chłopak
U mnie problem polega na tym, że ono częściowo zakrywa ujście pochwy. Liczę na to że łożysko jeszcze się podniesie, ale jak sugerował lekarz jest to w moim przypadku mało prawdopodobne .
Dzięki dziewczyny za miłe słowa !
pepsi a ja jutro idę na kontrolę do diabetyka, z tego co się zorientowałam to ja chyba co tydzień będę mieć kontrole, ja z rana to wręcz idealny mam cukier, raz zdarzyło mi się mieć 121 po obiedzie, ale wiem po czym, heheh. a tak to różnie, zależy co zjem i czy pójde to rozchodzić, czy się położe. najważniejsze że żyjemy w świadomości że nasz organizm sobie nie radzi z wytwarzaniem insuliny i możemy z tym walczyć
dziś zapisałam się na usg 3D, jeszcze tylko dwa dni zostały do wizyty ostatnie chwile żeby zobaczyć moje dzieciątko w brzuszku, bo potem to tylko w listopadzie ale na tym świecie
dziś zapisałam się na usg 3D, jeszcze tylko dwa dni zostały do wizyty ostatnie chwile żeby zobaczyć moje dzieciątko w brzuszku, bo potem to tylko w listopadzie ale na tym świecie
Aneczka, ja na czczo i po obiedzie, kolacji mieszczę się w wyznaczonych normach, natomiast po śniadaniu norma do 120, a ja mam zwykle ponad 120, ale na szczęście poniżej 130. Jutro idę do diabetologa żeby się skonsultować przed pobytem w szpitalu, zobaczymy co powie.
reklama
pepsi widzisz, ja się jutro dowiem czy dobrze zwalczam, ale powiem Ci że mnie i mojej koleżance diabetolog powiedział tak, że na czczo norma 70-90, a tak ogólnie to do 140. no chyba, że źle zrozumiałam te 140. śniadaniem to się nie przejmuj, bo to posiłek który najgorzej się spala, nie wiem co Ci lekarz mówił, ale mnie że zupy mleczne na śniadanie odpadają bo one bardzo podwyższają, zresztą taką zasadę, żeby owoców, i nabiału płynnego (mleka, kefirów, wszystko co jest płynne)nie jeść po śniadaniu, po inny posiłkach to owszem, ale to też zamiennie, czyli jak jem owoc, to nie pije mleka i na odwrót, byle nie jeść tego jako odrębny posiłek.
ja po śniadaniu to zawszę idę naczynia z wieczora po zmywać, to łóżko pościele a to jeszcze coś innego i akurat przez tą godzinkę coś spalę.
któraś z mam nie pamiętam która ma jeszcze dietę cukrzycową, więc możemy się wymieniać spostrzeżeniami na prywatnym żeby wątku nie zaśmiecać.
ja po śniadaniu to zawszę idę naczynia z wieczora po zmywać, to łóżko pościele a to jeszcze coś innego i akurat przez tą godzinkę coś spalę.
któraś z mam nie pamiętam która ma jeszcze dietę cukrzycową, więc możemy się wymieniać spostrzeżeniami na prywatnym żeby wątku nie zaśmiecać.