reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

aleksisk - chyba wszystkie na BB trzymamy za Was kciuki. Łatwo nam mówić, że "wszystko będzie dobrze" itd. ale... MUSISZ W TO UWIERZYĆ, dla dobra swojego i dziecka. Tak się dzieje czasem, że okres ciąży poza radosnym wyczekiwaniem, to też czas obaw i strachu - co się stanie. I tak jak sama pisałaś "z każdym dniem jest silniejszy i ma większe szanse na przeżycie" - wierzę, że tych kolejnych dni w Twoim brzuszku będzie przybywać, tak samo, jak sił dzidziusiowi.

Teraz się wam pożalę... qrde dziewczyny, ja nie wiem, czy "zaznam spokoju" w tej ciąży:( Od piątku SIĘ DRAPIĘ!!!! Zaczęło się od stóp w ciągu dnia, pojawiły się takie jakby pycie kropeczki. W weekend zaczęły swędzieć ręce i dłonie. Dzisiejszej nocy, już prawie nie spałam - świąd mega nasila się w godzinach nocnych.
Zaczęłam szperać z samego rana w necie na temat schorzeń skóry w ciąży i się przestraszyłam - cholestaza ciążowa - do niej psują moje objawy.
Zadzwoniłam do mojego gina i opowiedziałam co się ze mną dzieje - powiedział, że muszę jak najszybciej zrobić badania z krwi i moczu: ASPAT, ALAT, FOSFORAZA KWAŚNA, BILIRUBINA CAŁKOWITA, DIASTAZA W MOCZU, DIASTAZA SUROWICY, GGTP. Mam u niego wizytę na 08.09.2011 ale kazał mi przyjechać do siebie w czwartek (jeśli już będę mieć wyniki). Strasznie się boję, okropne rzeczy piszą o tej cholestazie. A to swędzenie jest nie do zniesienia.

Czy któraś z Was ma podobny problem, albo spotkała się z nim u jakiejś koleżanki? Ja jestem przerażona, kolejny stres, a dopiero co zaczęłam się cieszyć, że brzuszek mi mięknie dzięki FONETOROLOWI a tu masz... "znowu coś". NIECH MNIE KTOŚ PRZYTULI:sad:

reklama
aleksisk przede wszystkim bardzo Ci współczuje, ze znalazłaś sie w takiej sytuacji!!! Nie mogę Ci napisać co masz robić, bo nie mam do tego prawa, decyzja należy do Ciebie i lekarza prowadzącego. Mogę Ci natomiast powiedzieć co wiem z doświadczenia - 28tc to bardzo wcześnie na poród. Widziałam dzieci urodzone w tym czasie i na prawdę nie był to przyjemny widok. Oczywiście szanse na przeżycie są, ale niestety są też bardzo duże szanse na ,wystąpienie wielu powikłań i póżniejsze bqardzo trudne życie. 32tc to już dużo bezpieczniejszy czas na poród, a dzidzia ma o wiele większe szanse na wyjście z tego bez szwanku. Niestety nikt Ci nie zagwarantuje, że do tego czasu nic sie nie wydarzy w Twoim brzuszku. Takie są fakty, a decyzja bardzo trudna i nie powinnaś zostać z nią sama. Ja bym czekała do tego 32tc, ale to tylko moje zdanie!!! Najważniejsze, ze jestes w szpitalu pod opieką lekarzy i trzeba wierzyć, ze zrobią wszystko co najlepsze dla Ciebie i Twojej dzidzi.
Jeśli mozesz napisz mi w jakim szpitalu leżysz i jaki lekarz sie Tobą zajmuje (moze bede mogła coś powiedzieć na jego temat).
Trzymam kciuki za Was i wierzę, ze wszystko dobrze sie skończy!

Anek przede wszystkim musisz zrobić te badania, które lekarz Ci zlecił i zobaczymy co dalej. Z tego co wiem, to przy cholestazie nie ma wysypki, ale nigdy nic nie wiadomo. Oby to nie było to! Wiem, ze to trudne, ale postaraj się nie panikować. Cholestaza nie jest taka straszna jak sie wydaje. Niestety niedogodnością jest lerzenie juz do końca w szpitalu. Natomiast najważniejsza jest świadomość,z e sie ją ma i bycie pod stałą kontrolą lekarską. A dzisiejsza medycyna z takimi chorobami potrafi sobie poradzić.
Trzymam kciuki za Ciebie i liczę na to, ze wyniki będą pomyślne. Daj znać po wizycie!
A moze coś zjadłaś co Cie uczuliło? Albo jakis kosmetyk?

Margana - te chrostki to nie są takie widoczne, tylko jak się tak ostro drapię (głównie w nicy) to czuję takie coś na skórze. Ja się patrzy teraz na mnie, to mam jedynie zadrapania. Co do diety, to chyba nic innego nie jadłam, kosmetyków nie zmieniałam, proszku do prania też nie. Jutro z rana B. zawiezie mnie na te badania - ciekawe ile znowu zabulę za nie... Oby to było jakieś wstrętne uczulenie.

Anek na pocieszenie Ci powiem, ze używałam kiedyś pewnego balsamu i dopiero po zurzyciu połowy tubki zaczęło mnie okropnie swędzieć. Wysypki zadnej nie było, a swędziałao nie do zniesienia. Przeszło po odstawieniu. Mam nadzieje,z ę u Ciebie to też tylko alergia! Powodzenia!

Anek może faktycznie to jakaś błahostka, nie denerwuj się za wcześnie, bo możesz sobie bardziej zaszkodzić, trzymam kciuki za Was!

Aleksisk
współczuję Ci bardzo;((( Nie mogę pomóc Ci w żaden sposób prócz modlitwy za Was i trzymania kciuków. Co do tej decyzji moim zdaniem jak i zarówno innych forumowiczek nie powinnaś sama podejmować tej decyzji, człowiek sam nie ma pojęcia jakie są dobre strony i złe tego jakbyś teraz na dniach zrobiła CC, oraz jakie byłyby konsekwencje czekania na dalsze dni. Decyzja jest bardzo trudna, a czy wiesz co jest lepsze na przeżycie Twojego maleństwa czy to jeśli pozostanie jeszcze w brzuszku czy jeśli teraz zrobicie CC? Musisz się wszystkiego koniecznie dowiedzieć zanim podejmiesz decyzję. Trzymam mocno kciuki za Was;*****

Anek przykro, że ciągle coś Cię spotyka. Jestem myśli, że to nie jest ta cholerna cholestaza ciążowa. Być może dostałaś jakiegoś uczulenia na coś np na jakąś żywność albo proszek do prania itp. Czasami tak się zdarza, mam nadzieję, że wyniki wyjdą Ci dobrze. Trzymam kciuki;***

Anek kochanie, trzymaj się dzielnie, w ciąży bardzo łatwo o różnego typu alergie i uczulenia, może to właśnie to. Jesteśmy z Tobą!!!

reklama
Anek mam nadzieję że to jednak jakaś głupia alergia!! Koniecznie daj znać jak wyniki!! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze&&&&&&&&&&&&&

Do góry