reklama
Cocca
Fanka BB :)
Aneczka mim trzymajcie się dziewczyny!
Ja dopiero wczoraj robiłam cukier, ale to przez inne zawirowania, pojawiły się u mnie spore problemy z sercem, niestety ciężko mi teraz pomóc, żeby nie narażać maleństwa. Ja się obawiam przyjmować leków, bo wszystkie oprócz jednego są w ciąży dopuszczalne tylko w wyjątkowych przypadkach, bo mają wpływ na dziecko. Wiem też, że jeśli mi się coś dzieje, to Franuś też to odczuwa i jestem w kropce, lekarz kazał zażywać, ale boję się, że zaszkodzę maleństwu. We wtorek czeka mnie wizyta u gina, ale niestety mój gin dalej na urlopie, więc muszę iść do innego.
Ja dopiero wczoraj robiłam cukier, ale to przez inne zawirowania, pojawiły się u mnie spore problemy z sercem, niestety ciężko mi teraz pomóc, żeby nie narażać maleństwa. Ja się obawiam przyjmować leków, bo wszystkie oprócz jednego są w ciąży dopuszczalne tylko w wyjątkowych przypadkach, bo mają wpływ na dziecko. Wiem też, że jeśli mi się coś dzieje, to Franuś też to odczuwa i jestem w kropce, lekarz kazał zażywać, ale boję się, że zaszkodzę maleństwu. We wtorek czeka mnie wizyta u gina, ale niestety mój gin dalej na urlopie, więc muszę iść do innego.
Aneczka mim trzymajcie się dziewczyny!
Trzymam kciuki....niczego Ci nie doradzę, bo o sprawach "sercowych" nie wiem za dużo. Miejmy nadzieję, że gin, do którego pójdziesz w zastępstwie okaże się mądrym lekarzem i doradzi ci coś sensownego.
na bardzo liczne bakterie w moczu to ja juz dostalam antybiotuk Monural -rewelacja,
Też gorąco polecam monural - dla mnie rewelacja.
Margana
Cocca przykro mi, ze masz takie problemy. Musisz pogadać z ginem na temat tych leków. Często jest tak, ze dolegliwosci moga bardziej zaszkodzić niz leki, a z serduszkiem nie ma żartów. Mam nadzieje, ze ten gin okaże sie kompetentny i dobrze Ci doradzi. Trzymam kciuki!
Hej dziewczyny mam do podjęcia najgorszą decyzje w życiu. Od 19 tyg ciąży mój maluszek żyje na pograniczu małowodzia z bezwodziem co z powodowało hipotrofie- jest za mały o jakieś 2 tygodnie i waży tylko 800 gram. W szpitalu mam robione zapisy KTG które nie są zbyt dobre, ale przejdzmy do sedna lekarz powiedział mi, że aby mój synek miał szanse przeżyć po za mną musimy poczekąć jakieś 4 tygodnie lecz w czasie tego czasu macica może się na tyle zacisnąć, że może się udusić wewnątrz mnie. Teraz musze podjąć decyzje czy czekamy 4 tygodnie i cesarka czy tniemy na dniach, w obu przypadkach nikt nie da mi gwaracji na to, że moje dziecko przeżyje. A wy jak sądzicie, co robić?
Aleksisk to bardzo trudna decyzja. Dziwię się, że lekarz pozostawia ją w twojej gestii... Czy nie ma możliwości stałego monitorowania rozwoju i funkcji życiowych Twojego Maleństwa? Jeśli jego rozwój stałby w miejscu lub nagle jego życiu coś zagrażało, to może dopiero wtedy się decydować. Jak mówi lekarz, każdy dzień zwiększa jego szanse na życie.. Kochana, a jesteś zadowolona z opieki w tym szpitalu?
Może skontaktowałabyś się jeszcze z innym oddziałem, który zajmuje się takimi problemami, może Centrum Zdrowia Matki Polki
Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki
zawsze masz prawo zasięgnąć informacji, może oni coś podpowiedzą....
Aleksisk trzymam za was mocno &&&&&&&&&&&&&&&&, napisz proszę, jak się czegoś dowiesz.
Może skontaktowałabyś się jeszcze z innym oddziałem, który zajmuje się takimi problemami, może Centrum Zdrowia Matki Polki
Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki
zawsze masz prawo zasięgnąć informacji, może oni coś podpowiedzą....
Aleksisk trzymam za was mocno &&&&&&&&&&&&&&&&, napisz proszę, jak się czegoś dowiesz.
Gola84
aleksisk kochana, bardzo mi przykro, że w ogóle musisz przed taką decyzją stanąć, nie wiem co Ci poradzić, a jak na to lekarze, ku czemu oni by się skłaniali?? Trzymam za Was kciuki i pomodlę się za Ciebie i Twoje maleństwo - musi być dobrze!!!!!! Porozmawiaj może z jakimiś innymi lekarzami, jak oni to widzą, na prawdę nie wiem jak ja bym się zachowała, musisz być dzielna! Wierze, że wszystko z maleństwem będzie dobrze!
reklama
Hej dziewczyny mam do podjęcia najgorszą decyzje w życiu. Od 19 tyg ciąży mój maluszek żyje na pograniczu małowodzia z bezwodziem co z powodowało hipotrofie- jest za mały o jakieś 2 tygodnie i waży tylko 800 gram. W szpitalu mam robione zapisy KTG które nie są zbyt dobre, ale przejdzmy do sedna lekarz powiedział mi, że aby mój synek miał szanse przeżyć po za mną musimy poczekąć jakieś 4 tygodnie lecz w czasie tego czasu macica może się na tyle zacisnąć, że może się udusić wewnątrz mnie. Teraz musze podjąć decyzje czy czekamy 4 tygodnie i cesarka czy tniemy na dniach, w obu przypadkach nikt nie da mi gwaracji na to, że moje dziecko przeżyje. A wy jak sądzicie, co robić?
Na privie podałam Ci namiary na najlepszego patologa ciąży w Polsce. Trzymam kciuki.