reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

pepsi bedzie dobrze, nic sie nie martw.

Ja juz tez po wizycie, dosyc szybkiej, cisnienie, pobranie krwi, probka moczu, polozna zbadala moj brzuszek, mala lezala w poprzek, serduszko bije prawidlowo, chyba spala w trakcie badania :). Ustalili mi termin na usg na 15 wrzesnia, no i na tyle.

reklama
anek ja bym pomyslala wlasnie tak jak aneczka pisze, ze to moze taka reakcja na Fenoterol? Wyniki z krwi cos ci wyjasnia. Nie musi byc to od razu choleostaza, ale nawet najdrobniejsze problemy z watroba moga sie objawiac swedzeniem. A jako ze bierzesz rozne leki to watroba jest obciazona.
Cokolwiek bedzie sie dzialo najwazniejsze jest dobra opieka medyczna ;-) Choleostaza jak juz jest wykryta to musi byc ciagle kontrolowana ciaza, ale z tego co wiem nie trzeba lezec w szpitalu non stop. Przynajmniej moja szwagierka w ciazy z blizniakami miala przepustki na wyjscia do domu ;-) ale to w Angli a nie w Polsce.

Cocca, ankusch - Powodzenia &&&&&&&&&&&&&&&&!

Ja juz tez po wizycie, dosyc szybkiej, cisnienie, pobranie krwi, probka moczu, polozna zbadala moj brzuszek, mala lezala w poprzek, serduszko bije prawidlowo, chyba spala w trakcie badania :). Ustalili mi termin na usg na 15 wrzesnia, no i na tyle.

Gratulacje...dzidzia rośnie zdrowo i to najważniejsze.

Zrobiłam dziś te wszystkie badania, co by cholestazę wykluczyć (tak to nazwę), plus jeszcze mocz, morfologia i odczyn Coumsa... Kobitki 106pln!!! to kosztowało - zdziercy i już. Powinnam się z tym liczyć, skoro chodzę do gina prywatnie, to za wszystko bulę kasę:dry: Jutro rano mają być wyniki - porównam sobie z neta z normami, czy nie są jakoś przekroczone, bo do gina jadę w czwartek. Wtedy będę wiedzieć na 100% co i jak. Dziś w nocy spałam trochę lepiej, bo wypiłam przed snem meliskę, chociaż ten świąd na stopach jest dobijający. Ciekawe co z tym fenoterolem - bo jak teraz myślę, to fakt - tyle co ja prochów łykam w tej ciąży, to w życiu nie brałam a wątrobę mam powiększoną i nadwrażliwą, od czasów jak miałam 2,5roczku i mnie w szpitalu wyleczyli z zapalenia płuc, ale lekiem, ktory mi ją mega podrażnił.

angie80
- dobrze, że wizyta się udała. Życzmy sobie wszystkim tylko takich wizyt.

Bryszka ale rośnie Wasz synuś - pięknie :)
pepsi trzymam kciuki za dobre wyniki :)
angie gratuluję udanej wizyty u położnej, super, że wsio ok:)
Anek fakt to dużo kasy, za wszystko i tak bulimy:/ Trzymam mocnoooooo kciukasy za Twoje wyniki&&&&&&&&&&&&
Ja po tym nieplanowanym USG dziś - opisałam z rozpędu na głównym, ale mala ok, biometria ok, waży 1259g:)

a ja dziś byłam w poradni diabetologicznej, czeka mnie dietka, ale lekarz powiedział, że w moim przypadku nie jest tak źle bo tylko troszku przekroczyło (140 norma, a ja 146), ale trzeba dmuchać na zimno. najważniejsze że mogę jeść w dowolnych ilościach ale z głową, więc spoko.oczywiście słodycze wykluczyć ale co dla dzidzi się nie robi.i takie tam.przynajmniej na zdrowie mi to wyjdzie:-)

U mnie niestety kiepskie wieści. Glukoza na czczo 77,1 więc w normie, ale po obciążeniu 75g -171,8 czyli dużo ponad normę. Jutro do gina po skierowanie do poradni diabetologicznej, a później zobaczymy.

reklama
Dziewczyny wspolczuje problemow z cukrem, ale 3mam kciuki aby obylo sie bez cukrzycy ciazowej.

anek daj znac jak dostaniesz wyniki badan :)
Nie bedziesz miala norm wypisanych na kartce z wynikami? Bo ja zawsze takie dostaje ze od razu mam wypisane czego za duzo, czego za malo a co w normie sie miesci.

Do góry