reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

agutku no zdjęcie wymiata! Mały uśmiech od ucha do ucha - ale mu w brzuszku dobrze! Przystojniak:) I jaki już duży! Super w ogóle, że wszystko dobrze, że nie musisz już leżakować i możesz spacerować i , że SN rodzić możesz, same dobre wieści!! G R A T U L U J Ę :-D

reklama
Witam, ja byłam wczoraj na wizycie..rozczarowałam się trochę bo nie zrobiła mi usg(już 3, które mi się należą na kasę chorych mi zrobiła..)tylko miesiąc temu mi powiedziała, że mam dziecko o miesiąc większe i myślałam, że sprawdzimy czy troszkę przystopowało w tym rośnięciu, czy rzeczywiście mam się spodziewać olbrzyma :confused: bo 1,2kg miała już miesiąc temu..a nie wiem nic..pozatym, że mam już miękką szyjkę i powinnam się oszczędzać..łatwo powiedzieć, mieszkając z trzylatkiem na remoncie to prawie niewykonalne.. chyba pójdę prywatnie potwierdzić tą diagnozę i dowiedzieć się jak moja dzidzia rośnie, bo jakoś nie bardzo ufam tej lekarce.. czy ma któraś z Ws miękką szyjkę?? jakie dostałyście zalecenia??
no cóż ja to bym chyba jednak poszła prywatnie to sprawdzić skoro twoja lekarka to zlekceważyła ,albo chociaż zwróć jej na to uwagę może to jakoś przeoczyła ;-) ,a na miekką szyjkę bierz magnez mi lekarka poleciła Asmag Forte ,ale tego specyfiku jest tyle rodzajów że na pewno coś znajdziesz dla siebie ,chociaż myślę że to też lekarka ci powinna powiedzieć
witam my też po wizycie. Wszystko wporządku chociaż się obawiałam bo od kilku dni mnie strasznie bolało podbrzusze jak chodziłam, ale okazało się że nasza Księżniczka jest ułożona miednicowo (mam nadzieję że się przekręci) i nawet podczas badania pokazała jak to slicznie odbija się wyprostowanymi nóżkami od mojego pęcherza. Aż się lekarz uśmiał ;) Zabrałam ze sobą mężusią i pooglądaliśmy sobie naszą niunie w 3d. Lekarz zrobił śliczne zdjęcie buźki i jak na wredotę przystało odrazu po tym wypięła się do nas tyłkiem i nici z dalszego oglądania (mąż już się śmieje że wredna po mamusi) A tak pozatym to wizyty zaczęły mi się już co 2 tyg i mam już łącznie +5,5kg z tego Mała waży 1495 więc nie tak źle ze mną ;)
Aaa i termin nam się przesunął na 30 październik
super że niunia zdrowa i jeszcze sobie skacze na pęcherzowej trampolinie ;-)
My też po wizycie. Jestem najszczęśliwszą mamą na świecie. Synuś doskonały pod każdym względem :), serduszko jak dzwon,waży 1857g :) Ułożony główkowo. Moje wszystkie przepływy prawidłowe. Lekarz zrobił nam niespodziankę i pokazał maluszka w 3d...popłakałam się, mój mąż nie mógł się nacieszyć, a Szymuś jak zobaczył maluszka powiedział: "ale super, jaki on fajny, jaki śliczny". Ale najpiękniejsze było to, że się uśmiechnął do nas i zdjęcie obleciało całą klinikę, ponieważ zdarza się to raz na setki przypadków. Jest cudowny! Zobacz załącznik 384875
zdjęcie jest po prostu REWELACYJNE :tak::-D , no i dobrze że wszystko dobrze ;-)

Ostatnia edycja:
aqua Ja tak samo jak dziewczyny,tez bym chyba poszla do innego lekarza skonsultowac sie i sprawdzic jak malutka rosnie,zwlaszcza ze tracisz zaufanie do obecnego lekarza.
ewika super ze wizyta sie udala,najwazniejsze ze dzieciatko zdrowo rosnie ;-):-)
agutek super wiesci,wazne ze wszystko sie jakos uklada powolutku no asyneczek wyglada bosko i jaki usmieszek sliczny :-)

agutek fajne zdjecie :) Jest mu dobrze na swoim miejscu to widac od razu ;)

Przejrzalam wyniki moczu no i okazuje sie ze jest okej.
A wiec myslalam, myslalam i myslalam i analizowalam - doszlam do wniosku ze skoro mocz jest okej i cytologia byla okej to moj piekacy problem jest czysto zewnętrzny.
I jak sie glebiej zastanowie to pieczenie czuje najczesciej wlasnie na zewnatrz. Tak samo jak te krostki i odparzenia o ktorych wam juz pisalam. Wiem moze ma to jakos ze soba zwiazek.
Moja mama podpowiedziala mi ze to moze uczulenie na proszek do prania, bo kupilismy inny niz zwykle.
Dzis piore bielizne w Dzidziusiu :p Zobaczymy co bedzie za kilka dni.
Na razie pomykam po domu w sukience bez bielizny i czuje sie tam na dole o niebo lepiej.
Wiec moze faktycznie to uczulenie.

reklama
Do góry