reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Dzieki dziewczyny za mile slowa :-) no ale waga az tak sie nie przejmuje tylko zaskoczyla mnie troche ze juz tyle no ale waga bede sie przejmowac pozniej jak bedzie trzeba ja zrzucic :tak::-D
onanana nom mam szybciej tym razem wizyte az bylam w szoku jak mi powiedziala kolejna date wizyty,no ale teraz juz chca mnie widziec czesciej i miec wszystko pod kontrola :tak::-)

kasiente super ze wszystko u was w porzadku no i syneczek rosnie oj rosnie,duzy chlopak juz jest :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiente, dobrze, że wszystko w porządku jest :))

Ja mam wizytę 31.08, a jeszcze USG muszę teraz zrobić i umówiłam się na ten czwartek, bo innych terminów nie było, a na wrzesień jeszcze nie było grafiku. Tylko spojrzałam, że mam wtedy szkołę rodzenia i szybko odwołałam USG, co się okazało niezłym błędem - grafik na wrzesień się szybko pojawił i równie szybko został zapchany, jak chciałam się wczoraj umówić to wizyta dopiero na 20.09... :szok: A to już za późno, bo do 32 tyg. miałam zrobić, wtedy już będzie 34... No ale dzisiaj zadzwoniła położna i będę miała 8.09 czyli dokładnie w 32 tygodniu, jakoś się udało mnie gdzieś wepchnąć. Co prawda aż do Gdyni muszę jechać, a tak miałabym pod nosem (mam przychodnie 2 ulice od domu) ale poprosiłam mojego A. żeby się zwolnił z pracy i pojechał ze mną :) No i będzie miał jeden dzień wolny do spędzenia ze mną :-D

Dzieki dziewczyny za kciukasy ;-)
Ja juz po wizycie,serduszko posluchane,wali jak dzwon i wszystko jest w porzadku.Malemu oczywiscie sie nie podobalo jak polozna badala mi brzuch i sprawdzala polozenie jego bo zaraz skopal mnie i to tak porzadnie hehe :-) Rozmiar brzuszka mam niby tak na 30tc czyli maly rosnie dosc szybko i prawdopodobnie bedzie duzy no zobaczymy jak to wyjdzie w praniu pozniej a dzisiaj sobie jeszcze zmierzylam obwod brzuszka to mam 101cm :tak:
A przerazila mnie moja waga mam juz +12kg:szok: waze teraz 65kg czyli w ciagu 2miesiecy przybralam 7kg jestem w szoku.
Nastepna wizyta za 3tygodnie, 13.09 :tak:

Olać wagę :) potem będziemy się martwić :) Super, że z maluszkiem wszystko dobrze.

Ja wczoraj bylam na wizycie. Termin porodu bez zmian, may sie wiercil niemilosiernie;) Wszystko am zdrowe i na swoim miejscu i wazy juz 1375g:) wiec duzy chlopiec:) Jest ok:) nastepna wizyta 19.09:)

Duży chłopczyk...ładnie się rozwija....gratuluję :)

Agutku jeszcze raz p o w o d z e n i a , trzymamy z Polunią podwójnie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, czekamy na wieści, co u Waszego synusia:)

reklama
Witam, ja byłam wczoraj na wizycie..rozczarowałam się trochę bo nie zrobiła mi usg(już 3, które mi się należą na kasę chorych mi zrobiła..)tylko miesiąc temu mi powiedziała, że mam dziecko o miesiąc większe i myślałam, że sprawdzimy czy troszkę przystopowało w tym rośnięciu, czy rzeczywiście mam się spodziewać olbrzyma :confused: bo 1,2kg miała już miesiąc temu..a nie wiem nic..pozatym, że mam już miękką szyjkę i powinnam się oszczędzać..łatwo powiedzieć, mieszkając z trzylatkiem na remoncie to prawie niewykonalne.. chyba pójdę prywatnie potwierdzić tą diagnozę i dowiedzieć się jak moja dzidzia rośnie, bo jakoś nie bardzo ufam tej lekarce.. czy ma któraś z Ws miękką szyjkę?? jakie dostałyście zalecenia??

Do góry