reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

witam my też po wizycie. Wszystko wporządku chociaż się obawiałam bo od kilku dni mnie strasznie bolało podbrzusze jak chodziłam, ale okazało się że nasza Księżniczka jest ułożona miednicowo (mam nadzieję że się przekręci) i nawet podczas badania pokazała jak to slicznie odbija się wyprostowanymi nóżkami od mojego pęcherza. Aż się lekarz uśmiał ;) Zabrałam ze sobą mężusią i pooglądaliśmy sobie naszą niunie w 3d. Lekarz zrobił śliczne zdjęcie buźki i jak na wredotę przystało odrazu po tym wypięła się do nas tyłkiem i nici z dalszego oglądania (mąż już się śmieje że wredna po mamusi) A tak pozatym to wizyty zaczęły mi się już co 2 tyg i mam już łącznie +5,5kg z tego Mała waży 1495 więc nie tak źle ze mną ;)
Aaa i termin nam się przesunął na 30 październik

reklama
gratuluję udanych wizyt i dużych dzieciaczkó!
Agutek trzymam kciuki!!!
Aqua ja bym poszła na prywatną wizytę,aby rozwiać wątpliwości.Mała rzeczywiście dużo już miesiąc temu ważyła

gratuluję udanych wizyt niech dzieciaczki zdrowo rosną ;-)
ewika87 jak tak mam właśnie od wczoraj że jak chodzę to boli mnie podbrzusze ja to znowu zwalam na jelita bo ma od paru dni zaparcia :tak:
mamusiom które wybierają się na wizyty życzę miłych wrażeń i zero stresu :tak::-)

ewika87 super że wszystko ok a malutka tak fajnie rośnie..hehhe mój też będzie miał dwie wredoty..bo mała po mnie :))

Witam, ja byłam wczoraj na wizycie..rozczarowałam się trochę bo nie zrobiła mi usg(już 3, które mi się należą na kasę chorych mi zrobiła..)tylko miesiąc temu mi powiedziała, że mam dziecko o miesiąc większe i myślałam, że sprawdzimy czy troszkę przystopowało w tym rośnięciu, czy rzeczywiście mam się spodziewać olbrzyma :confused: bo 1,2kg miała już miesiąc temu..a nie wiem nic..pozatym, że mam już miękką szyjkę i powinnam się oszczędzać..łatwo powiedzieć, mieszkając z trzylatkiem na remoncie to prawie niewykonalne.. chyba pójdę prywatnie potwierdzić tą diagnozę i dowiedzieć się jak moja dzidzia rośnie, bo jakoś nie bardzo ufam tej lekarce.. czy ma któraś z Ws miękką szyjkę?? jakie dostałyście zalecenia??

Poszłabym na Twoim miejscu prywatnie, szczególnie jeśli nie masz zaufania. A starsze dziecko + remont, może faktycznie lepiej się upewnić, niż później mieć problemy.

witam my też po wizycie. Wszystko wporządku chociaż się obawiałam bo od kilku dni mnie strasznie bolało podbrzusze jak chodziłam, ale okazało się że nasza Księżniczka jest ułożona miednicowo (mam nadzieję że się przekręci) i nawet podczas badania pokazała jak to slicznie odbija się wyprostowanymi nóżkami od mojego pęcherza. Aż się lekarz uśmiał ;) Zabrałam ze sobą mężusią i pooglądaliśmy sobie naszą niunie w 3d. Lekarz zrobił śliczne zdjęcie buźki i jak na wredotę przystało odrazu po tym wypięła się do nas tyłkiem i nici z dalszego oglądania (mąż już się śmieje że wredna po mamusi) A tak pozatym to wizyty zaczęły mi się już co 2 tyg i mam już łącznie +5,5kg z tego Mała waży 1495 więc nie tak źle ze mną ;)
Aaa i termin nam się przesunął na 30 październik

Gratuluję udanej wizyty, duża, śliczna dziewczynka będzie :) Tylko się cieszyć.

My też po wizycie. Jestem najszczęśliwszą mamą na świecie. Synuś doskonały pod każdym względem :), serduszko jak dzwon,waży 1857g :) Ułożony główkowo. Moje wszystkie przepływy prawidłowe. Lekarz zrobił nam niespodziankę i pokazał maluszka w 3d...popłakałam się, mój mąż nie mógł się nacieszyć, a Szymuś jak zobaczył maluszka powiedział: "ale super, jaki on fajny, jaki śliczny". Ale najpiękniejsze było to, że się uśmiechnął do nas i zdjęcie obleciało całą klinikę, ponieważ zdarza się to raz na setki przypadków. Jest cudowny! IMG_0810.jpg

agutek79 super że wszystko ok a maluszek zdrowo rośnie i już jaki duży...o widzę że jesteśmy na tym samym etapie ciąży u mnie też dziś 31t1d ciąży według Om ciekawe ile moja mała waży...aby do wtorku..:-) świetne ujęcie buźki...:-)

reklama
agutek nie moge sie napatrzeć na to zdjęcie jest kapitalne!!!! Sliczny Synuś a najwazniejsze ze wszystko dobrze:-)
ewika równiez gratuluję udanej wizyty, niech Corcia rośnie zdrowo:-)

Do góry