reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

dzięki dziewczyny za słowa otuchy, będzie dobrze.u nas laptopa można brać, tylko co z tego skoro bratu do afganistanu pożyczyłam,

jest jeszcze opcja że miejsc nie będzie i mnie nie przyjmą.
no nic będzie dobrze, zaglądne jak wróce

reklama
julianna najwaznijesze aby kontrolowac szyjke. Poki jest dluga i dwarda jest dobrze :tak: A jak masz pelna pomoc od najblizszych to super!

Aneczka87 życzę szybkiego powrotu z szpitala zalecą dietę i będzie ok trzymaj się bądź dzielna dla dzidziusia zniesiemy wszystko trzymaj się cieplutko :-)

Ssabrinaa udanej wizyty życzę czkamy na relację ;-)

Aneczka głowa do góry, zobaczysz szybko zleci. Pewnie zobaczysz swoje Maleństwo na usg, bo to okazja do częstego podglądania stanu Dzidziusia.
Najważniejsze, żeby się nie stresować, szybko do nas wracaj i odezwij się!!!
Trzymamy &&&&&&&&!!

Dzieki dziewczyny za kciukasy ;-)
Ja juz po wizycie,serduszko posluchane,wali jak dzwon i wszystko jest w porzadku.Malemu oczywiscie sie nie podobalo jak polozna badala mi brzuch i sprawdzala polozenie jego bo zaraz skopal mnie i to tak porzadnie hehe :-) Rozmiar brzuszka mam niby tak na 30tc czyli maly rosnie dosc szybko i prawdopodobnie bedzie duzy no zobaczymy jak to wyjdzie w praniu pozniej a dzisiaj sobie jeszcze zmierzylam obwod brzuszka to mam 101cm :tak:
A przerazila mnie moja waga mam juz +12kg:szok: waze teraz 65kg czyli w ciagu 2miesiecy przybralam 7kg jestem w szoku.
Nastepna wizyta za 3tygodnie, 13.09 :tak:

Ssabrina to świetnie, że Malutki rośnie jak na drożdżach! Nie przejmuj się wagą, spadnie szybko przy naszych wymagających dzidziolach, a jak będzie nam dane karmić piersią, to bardziej niż pewne!

Ssabrinaa najważniejszy, że Wasz synuś ślicznie rośnie, a z tą wagą to jest tak , że przecież te czyste kg to nie my, ale dzidź, łożysko, wody płodowe, krew zwiększa swoją objętość itd, więc jak już urodzimy to z 5-6 kg odpadnie jak nic, a resztę "zgubimy" karmiąc i zajmując się dzidziolkiem. Z resztą foto Twoje wszystkie widziałyśmy i ślicznie wyglądasz! Nie widać tych kg, jedynie brzuszek urósł:)

SSabrinko super, ze wszystko ok:-) Z wagą u Ciebie nie ma tragedii, ja mam juz jakeiś 15 kg do przodu:-( Zrzucmy wszystko po porodzie;-) Czyżbyś teraz miała szybciej wizytę kolejną???

właśnie wróciłam od lekarza, jestem załamana, nie mogę się uspokoić cały czas mi łzy do oczu napływają.
mam skierowanie do szpitala związku z tą glukozą.no niby dużo nie przekroczyłam bo mam 146 jednostek a norma dopuszczalna 135.na czczo miałam 72 to chyba nawet dobrze.
mam iść na parę dni żeby mi ten cukier mogli obserwować, a potem dietka.coś czuje że jak w tym szpitalu poleże to jeszcze inne rzeczy mi po wychodzą:-( nawet nigdy w szpitalu nie leżałam, nie wiem co mam ze sobą wziąć? helppppp

myślałam że będe mogła te badanie powtórzyć, ale ona mi powiedział ze tego się nie powtarza
eee to sie zestresowali u ciebie z tym cukrem:d u mnie normy sa do 140 ja mialam po obciazeniu 187 wiec nie masz sie czym martwic na zapas. Tym bardziej ze na czczo masz super cukier:D

Serio nie ma co panikowac. U nas sa przyszpitalne poradnie diabetologiczne wiec lasek w szpitalu nie klada.

Ja jestem na diecie cukrzycowej plus mam insuline i nie panikuje a to dla Twojego dobra:) rozumeim ze mozesz byc wsciekla ale da sie przezyc a nawet na slodycze mozna sobie pozwolic od czasu do czasu;) bez paniki:) Jakbys miala jakies pytania to wal na priwa bedzie latwiej i nie bedziemy zasmiecac watku:)

Ja wczoraj bylam na wizycie. Termin porodu bez zmian, may sie wiercil niemilosiernie;) Wszystko am zdrowe i na swoim miejscu i wazy juz 1375g:) wiec duzy chlopiec:) Jest ok:) nastepna wizyta 19.09:)

reklama
Do góry