reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

ciekawe dlaczego właśnie inni dostają na glukozę 50. bo np. w całym tym rozporządzeniu-opieki okołoporodowej, jest tabelka co na jakim etapie ciąży powinien nam lekarz robić, jakie badania powinny być zlecane.i tam jest akurat glukoza na 75:)

ogólnie to fajnie sobie to wydrukować i zabrać na porodówkę. bo co innego jest napisane a co innego robią ludziska w szpitalu
no u mnie robia najpierw 50g i jak im sie nie podoba cukier to jeszcze raz 75g i 2h czekania. Bez sensu bo moglam od razu wiedziec i zaczac dzialac;) ale i tak od jednego do drugiego badania minelo kilka dni a od ostatniego badania do wizyty jeden wiec jestem juz pod opieka 3 tydzien i jakos leci;)

Witaj Andrzelika! Trzymam kciuki za was dziewczyny, powodzenia na wizytach!
Ja mam jutro tę nieszczęsną glukozę, kupiłam w aptece, ale ku mojemu zdziwieniu to proszek, który trzeba rozrobić, napiszcie mi czy rozrabiałyście same czy panie w laboratorium? Bo już się totalnie pogubiłam.
najprawdopodobniej panie w labie ci zrobia. Ja kupilam 80g i sie okazalo ze panie w aptece maja obowiazek przygotowac dawke 75g. A te 2h tez do wytrzymania. Mnie ot raczej popedzilo w druga strone i to na maxa:d niz na wymioty bo wiem ze dziewczyny zwracaja glukoze ...odbijalo mi sie fakt, ale do przezycia;)

reklama
Ja tez osatnio byłam na tej cudownej glukozie i nie było az tak zle chociaz nie powiem zeby mi to smakowało. Panie w laboratorium rozpuścily mi ta gluzkowe w takiej letniej wodzie i kazały jak najszybciej ja wypic zeby nie na raty jakos starsznie. W sumie jednym duszkiem wypiłam ale pozniej mi sie troche neidobrze zrobiło jak ten smak do mnie doszedł ale nic usiadłam poczekałam godzinke(bo tyle mmi kazały po 50g) a pozniej pobranie krwi i do domciu.
Powodzenia na wizytach:-)

Ja już po wizycie wyniki dobre :) mały rośnie i to solidnie ponoć jest za duży o 2 tyg względem rozmiaru główki a waży 1250kg, lekarz powiedział, że wezmą pod wzgląd to, że poroniłam 3 razy i jeśli dziecko będzie wielkie zrobią mi cesarkę w 38tyg, bo podejrzewa, że tak 3800kg - 4 kg wzwyż. Zobaczymy z czasem jak będzie

Andrzelika1989 super ze wyniki w porządku i najważniejsze ze z Maleństwem tez dobrze:-) niezły chłopaczek z niego będzie dobrze sobie waży:-)

Andrzelika super ze maly zdrowo rosnie, duzy chlopak juz z niego. Trzymaj sie cieplo i lez duzo zeby kregoslup jak najmniej ci dokuczal. Moja malutka jest za to o 2 tyg za mala niz powinna byc, ale to sie wszystko jeszcze moze pozmieniac.

Dziewczyny powodzenia na wizytach i czekam na wiesci po.

Ja ide w niedziele zobaczyc czy moja malutka zdrowo rosnie, juz nie moge sie doczekac.

Ja już po wizycie wyniki dobre :) mały rośnie i to solidnie ponoć jest za duży o 2 tyg względem rozmiaru główki a waży 1250kg, lekarz powiedział, że wezmą pod wzgląd to, że poroniłam 3 razy i jeśli dziecko będzie wielkie zrobią mi cesarkę w 38tyg, bo podejrzewa, że tak 3800kg - 4 kg wzwyż. Zobaczymy z czasem jak będzie

Na razie wagą się nie przejmuj, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy i wyniki masz dobre.

Super wiesci,najwazniejsze ze syneczek zdrowo sobie rosnie ;-)No i faktycznie duzy juz jest Twoj syneczek moj jest starszy ale tylko o 5dni :tak:

reklama
dzięki dziewczyny :) może to rodzinne mąż ważył 4,550kg i miał też wielki obwód głowy :p zobaczymy może akurat teraz tak rośnie jak na drożdzach a później zwolni hehe :) chociaż gin powiedział, że z usg mi wychodzi 29 tyg, a ja jestem w 27tyg, pomyłka nie wchodzi w grę z miesiączką, bo miałam zapisaną w kalendarzu także pewna jestem. Ważne żeby był zdrowy :) nie chciałabym cesarki wole poród naturalny, ale jeśli gin uzna to za bezpieczniejsze to wiadomo lepiej ją mieć. A nudzi mi się jak nie wiem, bo tu bym sobie posiedziała przed kompem a nie da rady z tymi moimi bólami, jeszcze okazało się, że malutki jest sprawcą bólu pod żebrami z prawej strony gdzie tak bardzo mnie boli i ciśnie mi je jak siedzę, a główke ma na dole z lewej strony ostatnio tak myślałam, że musi tam być, bo ciągle mi tak skóra faluje i się rusza :)

Do góry