reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Dziewczynki cieszę się, że poprawiło się u Was;) Cieszę się również, że u naszych kochanych, które muszą ciągle leżeć się choć troszkę poprawiło:) Trzymam za NAS wszystkie kciuki żeby było dobrze;******

Ja dziś mam wizytę u gina na 20:45 więc nie mogę się doczekać. Aż się boję jak mu powiem ile przytyłam chyba oczy wywali bo zawsze tyłam na początku po 10dag, dopiero od 4 miesiąca po kg w ciągu miesiąca, a w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam 3 kg. Ale już wiem od czego - od picia soków w dużej ilości (bo od końca czerwca piłam ciągle soki) no i od hormonów, które mam znowu poniżej normy. Jak zaczynałam się leczyć u endokrynologa to miałam hormony w porządku tylko TSH miałam za duże, a teraz mam TSH w normie, a FT4 poniżej. Szlag mnie trafia...

Trzymajcie kciuki za naszą wizytę dzisiaj;))))

Ponko trzymam kciuki za Twoją wizytę;)))

reklama
Niuniunia kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&, wagą się nie stresuj, tym bardziej, że hormony robią swoje. Najważniejsze, że maluszek zdrowo rośnie:-) powodzenia:)

Gola jeszcze się wagą nie stresuję bo dopiero 6 kg przytyłam od początku ciąży. Więc myślę, że nie jest źle jak na mnie i moją tendencję do tycia. Tzn tak mi się wydaje, że moja waga jeszcze nie jest zła ;) Mi przepowiadali na początku ciąży, że ja to przytyje pewnie z 20kg. Tak sobie myślę do tej pory po czym oni to wnioskowali? Nie mam pojęcia... Może gdybym nie miała wstrętu do jedzenia, i nie wymiotowałabym od początku ciąży do 5 miesiąca to może i faktycznie bym miała już minimum 12 kg na plusie. (Ja oczywiście mam tu na myśli tylko i wyłącznie swoją osobę, nie żadną inną kobitkę która przytyła coś w pobliżu tylu kg).

JustynaZ powodzenia! :-D
Niuniunia i to jest prawidłowe podejście:) Nie wiem tylko skąd u ludzi takie głupie gadanie, czy komuś na prawdę przyjemność sprawia jak robi drugiemu przykrość, chore..

Angun też mam wizytę w przyszłym tygodniu, a jeszcze w tym muszę zrobić badanie cukru - tylko ,że mam wypić 50 mg glukozy i dopiero za godzinę oddać krew, ma to być badanie przesiewowe krwi, miała któraś z Was takie?

Masz najprostszą krzywą cukrową....nie masz się co martwić....są lekarze, którzy robią 50, a są tacy którzy od razu zlecają 75g. Nie sugeruj się. Ja przy Szymusiu miałam robioną 50, a teraz 75. Kiedy spytałam gina czemu wtedy tak a teraz tak, to stwierdził, że on woli 75 i tyle.

Ponko, Justynaz i Niuniunia - kciuki zaciśnięte, powodzenia na wizytach :)

Ja właśnie dziś przeżyłam krzywą cukrową z 75g glukozy. Masakra! Nie cierpię tego badania...
No, ale już na szczęście za mną! :-)

reklama
ciekawe dlaczego właśnie inni dostają na glukozę 50. bo np. w całym tym rozporządzeniu-opieki okołoporodowej, jest tabelka co na jakim etapie ciąży powinien nam lekarz robić, jakie badania powinny być zlecane.i tam jest akurat glukoza na 75:)

ogólnie to fajnie sobie to wydrukować i zabrać na porodówkę. bo co innego jest napisane a co innego robią ludziska w szpitalu

Do góry