reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Hey dziewczyny dawno mnie nie było i raczej już często nie będzie strasznie się czuje mam problemy z kregosłupem bardzo boli także przy kompie siedzenie odpada, bo żebra to mnie cisną a później się męcze.

Ja też miałam robioną 75g w ośrodku powiedzieli, że teraz mają już wprowadzić tylko 75 a czemu nie mam pojęcia. Leżałam na leżance, bo po 2,3godz prawie zemdlałam z głodu i z tego mulenia, wypiłam odrazu nie było takie tragiczne w smaku nic nie dodawałam, ale później czułam ten smak ciągle i to mnie muliło 3 razy mnie kuli w jedną łape,to siniaki mam do dziś.

Dziś jadę do gina zobaczymy co tam u malutkiego w brzuchu ciągle bryka i szaleje czasem nie wyrabiam, bo nie daję mi spać.
W dodatku mój mąż bakterioza jedna mnie zaraziła i mam katar a głowa to mi pęka, mam nadzieje, że to tylko przeziębienie. Spytam gina co brać, bo nie mam pojęcia. Trzymajcie kciuki mój idzie ze mną popatrzeć na naszego Alanka :)

reklama
andrzelika super ze sie odezwalas,wspolczuje problemow z kregoslupem,odpoczywaj zatem ile wlezie :tak: trzymam kciukasy za dzisiejsza wizyte ;-)
a na przeziebienie mozesz sobie kupic w aptece syropek dla kobiet w ciazy *spam* na bazie ziolek i czosnku pomaga,Ja bralam przy moim przeziebieniu,zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia ;-)

andrzelika fajnie czytac wiesci od ciebie, a zwlaszcza dobre wiesci :tak: Jutro wchodzimy w 27TC a wiec i w III trymestr :-) Teraz dolegliwosci kregoslupa beda sie nasilac, o zgrozo.
A ostatnio czytalam artykul o tym jak wyglada cialo wewnatrz w 9 msc ciazy i z tego wynika ze ten ucisk co czujemy pod zebrami to moze byc nawet obolala watroba a nie jelita. Ze zdjecia wynikalo ze pod zebrami znajduje sie watroba, pod nia zoladek i dopiero jelita.
Na katar ja znow stosowalam Calcium, bo jest takie oduczulajace. Nosek psikalam Euphorbinum, jest na katar zatokowy. A fajnie rozgrzewa herbata z cytryna slodzona miodem :-)
Tak czy inaczej zycze Ci zdrowka i napisz co tam ciekawego slychac u Alanka :-)

andrzelika - leż i odpoczywaj, współczuję z kręgosłupem :(
A z przeziębieniem najlepiej w łóżku powalczyć, czosnek, herbata z malinami i będzie dobrze.
Trzymaj się :)

Witaj Andrzelika! Trzymam kciuki za was dziewczyny, powodzenia na wizytach!
Ja mam jutro tę nieszczęsną glukozę, kupiłam w aptece, ale ku mojemu zdziwieniu to proszek, który trzeba rozrobić, napiszcie mi czy rozrabiałyście same czy panie w laboratorium? Bo już się totalnie pogubiłam.

angun glukoza jest w proszku ;) Ja taka kupowalam dla Macka na poczatku jak byl niemowlakiem jak mialam dosładzac mu jedzenie to tylko glukoza nie samym cukrem.
Mnie rozrobili ja w przychodni w platikowym kubeczku i na pewno beda mieli wode dla ciebie zeby to rozrobic. Z tego co widzialam to w punktach pobran krwi zawsze maja automat z woda. Na wszelki wypadek mozesz zabrac wode mineralna bo i tak przyda ci sie po tym badaniu do popicia (gdy minie juz ta 1 czy 2 h)
Mnie to nawet pilnowali tam zebym im wypila to na miejscu, a nie wychodzila z sali :p
Moze sie bali ze wyleje to do kwiatka :p

Dzięki Nimfii. Najbardziej boję się, że zrobi mi się słabo przez te 2 h (jak Andrzelice), ale jakoś wytrzymamy.
Najważniejsze, żeby wynik był dobry!

Angun glukoza nie jest taka zła jak o niej mówią;) Weź sobie tą cytrynkę na wrazie co bo ona zmienia smak tej glukozy, że dasz radę wypić. Ja miałam w ostępie 2h więc mogłam pojechać do domu i ją wypić na spokojnie i po 2h przyjechać. Ja zmieszałam ją z taką ciepłą wodą (po czym ta cała mieszanina zrobiła się zimna) bo mi pielęgniarka która mi krew pobierała mówiła żebym sobie ją w ciepłej wodzie zrobiła bo gorąca odpada, a zimna też nie za dobra... Główka do góry! Ale fakt może zrobić się słabo bo pijesz na pusty żołądek, mi też się słabo w pewnym momencie zrobiło tak po godzinie, myślałam, że padnę...

reklama
Witaj Andrzelika! Trzymam kciuki za was dziewczyny, powodzenia na wizytach!
Ja mam jutro tę nieszczęsną glukozę, kupiłam w aptece, ale ku mojemu zdziwieniu to proszek, który trzeba rozrobić, napiszcie mi czy rozrabiałyście same czy panie w laboratorium? Bo już się totalnie pogubiłam.

mnie panie w labie zrobiły

Do góry