reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

cocca a do ktorego lekarza chodzisz? ;-)
Ja tak samo non stop mam infekcje i biore cale mnustwo leków. Wiem jak to meczy psychicznie. Zwlaszcza ze ja musze sie smarowac żelem Multi Gyn min 3 razy dziennie bo inaczej swędzi tam na dole jak przy ospie wietrznej.:-(

margana dobre wiadomoscie po wizycie i ciesze sie bardzo :tak: Dobrze ze mozesz odpoczywac w domu, a nie w szpitalu bo tam czas sie okropnie dluzy. No i najwazniejsze wsparcie ze strony najblizszych, jakie masz.
Jesli chodzi o chodzenie po schodach to ja bym ograniczyla do minimum bo to jest jednak duzy wysilek w ciazy, ale spacery jak gin zaleca to spacerowac ;-) Moze wam z mezem to juz wejdzie w nawyk.

anek zapewne dostaniesz wieksza dawke Fenoterolu. z tego co pamietam to w pierwszej ciazy bralam 3 razy dziennie : 1 tab Fenoterol plus 1 tabl Nospy Forte plus 2 tabl. Mg, a i tak czulam twardnienie brzuszka. To co przynosilo mi ulge to cieple kąpiele, ale krotkie bo dlugie nie sa wskazane w ciazy.

reklama
dziewczyny gratuluję udanych wizyt:tak:
Anek kochana już niedługo...
my tez po wizycie:-D Poza moją wagą wszystko jest ok. Malutka ma długie nóżki (o tydzień "starsze" niż reszta), to pewnie po tatusiu;-)
Mam brać żelazo profilaktycznie, lekka infekcja "tam" się znów przypałętała więc znów leczyć. Szyjka jak to powiedział doktor na 5+ więc się cieszę:-)

onanana gratuluję super weści! Życze szybkiego wyleczenia infekcji!

duszek oj to widzę, ze tez masz sporo problemów w tej ciaży. Życzę wszystkiego dobrego!

nimfii wiem, wiem, ze schody w moim przypadku są najgorsze. Mieszkam na drugim piętrze, a jeżdże teraz windą. Niestety nie w kazdym sklepie są ruchome. Ale staram się to ograniczać do minimum.

Margana, super, że jest poprawa :)) Spacerki na pewno się Tobie przydadzą, z resztą po dłuższym leżeniu świeże powietrze to coś, co na pewno się spodoba :) No i poćwiczy też nóżki :)

Powiem Wam, że ja żadnych problemów na razie nie mam (i oby tak zostało :tak:) ale schody to dla mnie coś strasznego. Mieszkam na 3 (ostatnim) piętrze. Nie mamy windy ani wentylacji na schodach. Tylko na ostatnim piętrze jest taka mała kratka jak w łazience do wentylacji. Na cały budynek :szok: Nie ma nawet okien, bo z każdej strony są mieszkania. Wchodzenie do domu to jakaś masakra, zawsze miałam z tym problem a teraz w ciąży to już wariuję powoli :confused2: Na szczęście lata nie ma gorącego, bo wtedy dopiero bym zwariowała, a tak jakoś sobie daję radę... nowe budownictwo to jakaś pomyłka :-D

A my jutro mamy wizytę u gina na 10:20. Mam nadzieję na same dobre wieści, chociaż infekcja znowu się przypałętała i pierwszy raz odczuwa ją nawet A. Na szczęście pieczenie pojawiło się dopiero dzisiaj więc nie ma co się przejmować. Dostanę leki i zaraz będzie po wszystkim :))) Trzymajcie kciuki, będę też miała USG na szybko, to posłucham malucha i dowiem się, czy się prawidłowo rozwija. Oby było okej :)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Zadzwoniłam do mojego gina i faktycznie zwiększył mi dawkę Fenoterolu razy dwa. Jakoś do 23ej poleżę i łyknę nową dawkę - mam nadzieję, że rano będzie lepiej.

ponko spacerki na świerzym powietrzu to super sprawa, ale te po sklepach dziecięcych jeszcze lepsze;-) Powodzenia na wizycie!

Anek to super, ze mogłaś się skonsultować. Tylko nie panikuj jakby od razu nie działało, bo to troszkę czasu trzeba na poprawę. Nawet do trzech dni. Mam nadzieje, ze większa dawka pomoze!

onanana - super, że wszystko w porządku. Infekcja szybko minie, będzie dobrze. Dla dziewczynki same plusy z długich nóg ;-)

ponko - powodzenia na wizycie. Trzymam kciuki :)

Anek82
- Twój spokój też jest bardzo ważny, skonsultowałaś z ginem i teraz musi być tylko lepiej. Odpoczywaj.

Margana dobrze, że szyjka i pessar ładnie trzymają, widać to dobra "zapora" dla Malutkiej!! Ale odpoczywaj i oszczędzaj się kochana!
Ja tez mam bóle w okolicy lewej pachwiny, widać Arti upodobał sobie tę stronę i "odciążam" ją trochę śpiąc na prawym boku, choć na lewym lepiej, ale co zrobić jak boli tak, że czasem wieczorem nie mogę lewej nogi wyżej podnieść..

Ponko trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!!&&&&& Moja w przyszłym tyg.wraz z wynikami morfologii, moczu i krzywej cukrowej.

reklama
Angun też mam wizytę w przyszłym tygodniu, a jeszcze w tym muszę zrobić badanie cukru - tylko ,że mam wypić 50 mg glukozy i dopiero za godzinę oddać krew, ma to być badanie przesiewowe krwi, miała któraś z Was takie?
Ponko miłego podglądania synusia, trzymam kciuki za pomyślną wizytę:)

Do góry