reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Pepssi, Aneczka cieszymy sie ze wszystko z Wami i dziecmi dobrze bo to jest najwazniejsze!!! ja wygladam juz jak Fiona:-)mam 160 cm a waze juz 85 przytyłam 15 kg :szok:naprawde jest mi ciezko...ale ja jestem ciagle głodna...az sie boje bo moj maz i tesc urodzili sie z waga ponad 5 kg mam nadzieje ze to nie jest rodzinne:-D

Agalodz mój mąż też miał coś ok 5 kg,a jego siostra 5,5 ,a nasz Macius urodził się z 3,6 kg węc całkiem normalnie ;-) nie ma co panikować.Chociaż ja też się nakręcałam ,bo z pomiarów brzucha (tak w UK określali wagę dziecka,bo usg już nie robili) wychodziło,ze mały będzie miał ponad 4200g.Widocznie dużo wód było i łożysko tez ma swoje rozmiary.Ja na drugi dzien po porodzie ważyłam już 11 kg mniej,a w sumie przytyłam 20kg.
Teraz narazie 8 kg do przodu.
Pepsi, Aneczka gratuluje udanych wizyt!

Madziu obczaiłam Fotki Twojej córuni z 3D - śliczna jest! i jakie ma usteczka ładnie wykrojone!I jaka jakość tych zdjęć, kude chcę też iść - super przeżycie na pewno i fajna pamiątka, a podczas badania dopatrzyliście się z mężonem jakichś cech które mała ma po którymś z Was ?:)

gola tak sobie mysle, ze dziecko jeszcze nieraz sie zmieni po porodzie ;) Moj Maciek jak sie urodzil byl niemal identyczny jak jego tata, a teraz po 2 latach zaczyna coraz bardziej przypominac mnie z wygladu. Nim dziecko dorosnie jego wyglad sie zmieni jeszcze wiele razy.

Gola dzięki !
No tak ja tam na jednym profilu wyraźnie widze zadarty nosek i to po mnie zdecydowanie,za to z przodu usta to raczej po mężu:tak: Troszkę podobna z tymi ustami do Maciusia z fotek 3d,ale generalnie to ja już po buźce widziałam,ze to na 100% dziewczynka :-)

Dziewczyny, a powiem Wam, że często się zdarza, że synusie do mamuś są podobni, a córy do tatusiów (tak patrząc po dzieciakach znajomych, no i u mnie w domu brat do mamy, ja do taty, choć teraz to się już zmieniło):-D

Ja po dzisiejszej wizycie, lekarz pierwsze sprawdził na ktg bicie serca po moich ostatnich przygodach, ale jest wszystko ok! Dostałam skierowanie na glukozę. Niestety mam kolejną infekcję i kolejny antybiotyk:-( trochę mnie to załamuje, bo i tak dużo różnych leków przyjmuję.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie. W sierpniu nie ma mojego lekarza i byłam u innego na zastępstwie i byłam bardzo mile zaskoczona wizytą!

reklama
pepsi super ze wszystko u Ciebie w porzadku po wizycie :-)
Cocca wspolczuje Ci kolejnej infekcji no ale najwazniejsze ze dostalas leki,lepiej leczyc takie infekcje w ciazy niz zeby byly nieleczone,a antybiotyk na pewno nie zaszkodzi dzieciaczkowi,glowa do gory ;-)

A u mnie ze strony ojca rodza sie tez duze dzieci:oo2: moja kuzynka np. urodzila tzn miala CC dwoje dzieci i oboje mialy po 5kg i ona tez drobinka bo kolo 160cm ale mowila ze ostatnie miesiace ciazy to lezala w lozku bo nie byla wstanie chodzic i do tego kregoslup ja strasznie bolal a przy drugim dzieciaczku tak samo i do tego jej mama musiala byc z nia 24h i opiekowac sie starszakiem ehh nie chcialabym tak....

Ostatnia edycja:
Do góry