reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Soki żurawinowe bez cukru to bardzo dobry pomysł na takie problemy. Jak miałam problemy z pęcherzem piłam całą masę czarnej herbaty z cytryną (obowiązkowo bez cukru), tylko, że trzeba uważać, bo herbata wypłukuje dużo mikroelementów :)

Mirelka, Nie wiem, czy tak mało zostało, mnie się wydaje, że wieki już jestem w tej ciąży, a jeszcze 3 miesiące całe mnie czekają. Przeraża mnie to nieco ;)

reklama
ponko dla mnie te 3 miesiące to malutko szybciutko to zleci mi strasznie jak do tej pory czas zleciał już nie mogę się doczekać porodu już bym chciała mieć dzidzie przy sobie a tyle jeszcze do zrobienia i kupienia;-):-)

Ja też już bym chciała urodzić ale jeszcze nie mam gdzie mieszkać tylko to jest problemem więc niech dzidzia poczeka do listopada a ja w tym czasie albo dostanę ten cholerny kredyt albo znajdę stancję :-)
Do kupienia też ciągle coś...
A czas leci nie wiadomo kiedy, w ogóle cała ciąża zleciała mi błyskawicznie

Dziękuję Wam dziewczynki za słowa otuchy;**** Staram się nie myśleć o tych wynikach, poczekam do środy, niech lekarz sam powie co i jak. Ja też bym chciała już urodzić ale wiadomo, że te 3 miesiące jeszcze wytrzymam;) Na spokojnie urządze nasz pokoik, zakupię wszystko dla mojej Wiktorii i będę spokojnie jej oczekiwać;)

Niuniunia, będzie wszystko dobrze, zobaczysz :) Ja też mam w środę wizytę, nie miałam przez 5 tygodni bo lekarz był a urlopie i teraz chcę wiedzieć, czy wszystko okej.
Stęskniłam się za biciem serduszka :))
A to prawda, że teraz wizyty będą nieco częściej niż co miesiąc? Jak to jest przyjmowane w III trymestrze?

Ponko ja mam całą ciąże co 3 tyg
Ale wiesz tez gdzieś czytałam że bliżej 30 tyg czy jakoś tak gin może zarządzić wizytę co 2 tygodnie... może to i potrzebne bo to na koniec maluszek najwięcej rośnie najlepiej zapytać którejś z naszych koleżanek które już mają dzieci albo samego gina

ponko tak wlasnie jest standardowo jakos ok 30TC ze sie zaczyna odwiedzac gina co 2 tyg, a im blizej porodu to nawet moze byc co tydzien ;) Ale to nie jest zasada... Moj powiedzial mi ze moge przyjsc do niego nastepnym razem nawet na koniec wrzesnia (32TC)! Ale na pewno zjawie sie na poczatku wrzesnia zeby posluchac serduszka (w 30TC) :tak:

U mnie właśnie jest co 4 tygodnie (zawsze w ten sam dzień tygodnia bo lekarz akurat tak przyjmuje) ale dowiedziałam się, że będzie nieco częściej. Pewnie powie mi przy następnej wizycie, jak to ma być :))

reklama
Niuniunia trzymaj się, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku!

Madzia737 piękna córeczka i super pamiątka :-)

Nimfii ja miałam te same problemy co u Ciebie, tylko zanim przepisał mi leki, miałam robiony posiew, ale to było jeszcze w pierwszym trymestrze, współczuję, bo takie dolegliwości to nic przyjemnego...

A co do częstości wizyt, to faktycznie im bliżej porodu, tym wizyty częściej, ale dużo też zależy od tego jak ciąża przebiega!

Do góry