reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Angun a nózki tez tak skrzyżowała wstydnica jedna:-D to żeśmy ja przez 2D podeszli i gin nawet tam strzałkami zaznaczył wargi sromowe :-)
Aj i nie zawstydzaj mnie:zawstydzona/y: jakos daje radę,gdyby nie te problemy z oddychaniem to było by całkiem ok.Na szczęscie w pracy mam luz blues ostatnio (co widac po ilości moich postów:-D).
Margana w sumie jakby dał to L4 to chętnie bym skorzystała,ale moze internista da jak coś z tym krążeniem nie wyjdzie ok,a jak nie to na następnej wizycie już się będę domagać.Ten miesiąc jakoś jeszcze przemęczę ;-).
Agutek no najpewniej to od ciąży te problemy,ale niech mu będzie,pójdę się przebadać,w sumie nie zaszkodzi ;-)

reklama
Madzia Twoja córcia jest cudna!!!!
Na przedostatnim zdjęciu się uśmiecha!!!! a na ostatnim się zawstydziła chyba i buźkę rączkami zakryła
Mały cud :-D aż się łza w oku kręci

Madzia
- też zwróciłam uwagę na ten piękny uśmiech. Widać, że jej się rośnie zdrowo i zadowolona dziewczyna. GRATULUJĘ małej śliczności.

Madziu córunia prześliczna, i tak pieknie się pokazała z każdej strony, cudny ma usmiech, moja uparciucha niestety raczyła tylko pół twarzyczki nam pokazać:sorry:

Nimfii ja miałam w ogólnym badaniu moczu ( jeszcze w pierwszym trymestrze ) b. liczne bakterie ( dodatkow dolegliwości w postaci częstego oddawania moczu , bólu i pieczenia w cewce i pęcherzu ), i wtedy mój gin od razu kazał mi zrobić posiew moczu, na wynikach pokazło na jakie antybiotyki bakteria jest wrażliwa i taki mi przypisał, nawet nie wybrałam go do końca bo spowodował u mnie sporą biegunkę, ale bakterie i tak "wybił" i mam do tej pory spokój. Niestety zapomniałam jego nazwy ( mam teraz w ciąży strasznie "ciężką" głowę ), ale na pewno był w 100% bezpieczny dla dziecka.

Madzia, przecudna ta Twoja kruszyna :))) I jak wyraźnie ją widać na tym USG, kurcze, szkoda, że to płatne, sama bym poszła, ale kasy mi trochę szkoda, sama mam tylko takie niewyraźne zdjęcia małego. Mam nadzieję, że na tym ostatnim USG będzie lepiej :)

Madzia - prześliczna córeczka, a zdjęcia są piękne - super pamiątka dla Malucha.

Nimfii - współczuję problemów z pęcherzem (to chyba jedne z bardziej uciążliwych dolegliwości). Mam nadzieję, że leki pomogą.

Ja byłam dziś w poradni diabetologicznej - nic nowego się nie dowiedziałam, ale cóż. Mam mierzyć glukozę 6xdziennie i 3xdziennie mocz. Jeśli wyniki będą złe to po tygodniu wchodzę na insulinę, jeśli zadowalające to dieta pozostanie do końca ciąży.
Jestem spokojna, bo taka dieta na pewno dobrze zrobi całej naszej rodzinie, a tym bardziej, że Mężulek obciążony jest cukrzycą.

Ponko my też mamy sporo innych wydatków ,ale uwierz mi wcale nie było szkoda wydać te 200 zł.Wolę sobie coś odpuscić np wyjście gdzieś ze znajomymi czy kino.Chociaż ja ogólenie to się zastanawiałam czy iść na to 4D,to mój m bardziej nalegał,ale w sumie się cieszę,ze zrobiliśmy:tak: Jak widzę taką ślicznotke to mi to wszystkie koszty rekompensuje ;-)
Mim współczuję :-( ale oczywiście trzymam kciuki aby insulina nie była potrzebna.

Jeszcze raz bardzo dziękujemy za komplementy.

Ponko no tak to juz jest że wszystko kosztuje, ja za pierwszym razem też myślałam sporo kasy, na dodatek dzidzia jeszcze za mała by było ją wyraźnie widać.ale widok bezcenny, w tym miesiącu też na sobie troszku po oszczędzam, mój juz powiedział że wszystkie soboty idzie do pracy, żeby więcej kasy wpadło i obowiązkowo we wrześniu na 3d mamy iść małą podejrzeć

Madzia bardzo ladne te foteczki :) Mała slicznotka ci sie urodzi :)

Dziewczyny dzieki za info odnosnie bakteri w moczu....

Kilka dni po odstawieniu lekow zrobie sobie standardowy mocz a jak jeszcze jakies bakterie tam beda (albo innym razem) to od razu pojde na posiew, nie bede sie juz zastanawiac ;)

reklama
Odebrałam wyniki badań kochane i jestem załamana;((((
ciężar właściwy mam 1,025 (norma 1,010-1,025)
pH 6,0 (5,0-6,5)
Urobilinogen 0,2 EU/dl
AZOTYNY - POZYTYWNY
bakterie dość liczne w polu widzenia. Dodatkowo mam napisane WSKAZANA KONTROLA LEKARSKA

Nie wiem co się dzieje powiem Wam, brzuch mnie zaczął mocniej boleć, jest mi bardzo ciężko chodzić i nogę mam dziś tak spuchniętą, że nie wiem co się dzieje. Zadzwonię do mojego gina jutro rano bo będzie przyjmował i poproszę go o wizytę jutro zamiast środy po prostu. Boję się tego zatrucia ciążowego bo nigdy nie miałam azotynów pozytywnych.

Odebrałam też wynik glukozy
na czczo bez obciążenia 69mg (70.00-110,00)
po obciążeniu 2 h 69mg (70.00-110,00)

Glukoza mi chyba nie wyszła... Bo mam ten sam wynik, a poza tym oni u mnie mają jakąś dziwną normę bo widzę, że jest ta sama norma co bez obciążenia, a niektóre z Was pisały że norma jest chyba od 80 do 140 więc coś mi się tu nie zgadza... :((((

Do góry