reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Odebrałam wyniki. Morfologia i mocz. W sumie nie najgorzej większość morfologii w normie, tylko hematokryt trochę niski, a z tych dokładniejszych limfocyty poniżej i neutrofile powyżej normy. Chyba mnie czeka żelazo albo witaminy, bo dotychczas poza magnezem nic nie biorę, zgodnie z zaleceniem lekarza. Mocz ok.

Madzia Twoja córcia jest cudna!!!!
Na przedostatnim zdjęciu się uśmiecha!!!! a na ostatnim się zawstydziła chyba i buźkę rączkami zakryła
Mały cud :-D aż się łza w oku kręci

Dziękuję kochane!!! :-)
Bryszka dokładnie tak jak piszesz:tak:

Mnie sie najabradziej pierwszy profil podoba,bo ma nosek zadarty taki jak ja:tak: ,a i tak jak dla mnie to cała jest śliczna.

Ostatnia edycja:
Anek oj to przykro mi, ze masz tak samo jak ja:-(No ale jakos musimy dać radę!

Madzia super, ze córcia zdrowa! Jakie fajne foteczki, sliczna malutka:-) Tylko szkoda, ze tego L4 nadal brak.

nimfii szkoda, ze lekarz Ci nie zlecił posiewu przed leczeniem, bo jak by wyszła konkretna bakteria to wtedy sie bierze antybiotyk według antybiogramu i nie ma bata zeby nie zadziałał, a tak to loteria:baffled: Teraz to nie ma sensu robić, ale przy następnej infekcji zrobiłabym na Twoim miejscu posiew.
Ja robiłam, ale wyszło na tyle mało bakterii, ze nie mozna było określić jakie to. Czyli nie jest tak źle jak sie wydaje na podstawie bad, ogólnego.

Madzia słodzinka z twojej córeczki, jak fajnie te rączki skrzyżowała, komedia ;-) Piękne zdjęcia!!!
Trzymaj się, naprawdę ciebie podziwiam, ciąża, praca, małe dziecko i dom, jesteś bardzo dzielna!
Lekarza chyba powinien się zlitować i dać ci L4.

reklama
Tak czy inaczej dostalam Monural 2 dawki, oraz opakowanie Furaginum do wyłykania.

Mnie monural bardzo pomógł, a na początku ciąży miałam tylko jedną dawkę i do tej pory spokój z drogami moczowymi.

Posiew cenna rzecz, ale w czasie leczenia się go nie wykonuje, najwcześniej 10 dni po odstawieniu antybiotyku. Optymalnym rozwiązaniem jest jednak wykonanie badania przed leczeniem i dobranie odpowiedniego antybiotyku wg antybiogramu.
życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Trzymaj się :)

Madzia - córcia piękna, zdjęcia super. Szkoda, że z L4 nie wyszło, co za facet. A niewydolność oddechowa najpewniej od ciąży i przemęczenia, niech problemów nie przerzuca na innych.
Dzielna jesteś bardzo!

Odebrałam wyniki. Morfologia i mocz. W sumie nie najgorzej większość morfologii w normie, tylko hematokryt trochę niski, a z tych dokładniejszych limfocyty poniżej i neutrofile powyżej normy. Chyba mnie czeka żelazo albo witaminy, bo dotychczas poza magnezem nic nie biorę, zgodnie z zaleceniem lekarza. Mocz ok.

Tylko się cieszyć, że badania dobre.

Do góry