reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

margana niczego nie mozna byc pewnym na 100% bo ja nie patrze na reke jak sie wkłuwaja ;) Ale to zwrucilo moja uwage jak pielegniarka powiedziala ze bierze z zyly na morfologie, o glukozie nie wspomniala, a nawet nie powiedziala mi jaki wynik wyszedl na tym glukometrze... Wiec chyba dobry.... Za tydzien poznam wyniki.

reklama
mim przykro mi z powodu tej podwyszonej glukozy,trzymam kciuki zeby dietka Ci pomogla i wystarczyla.
Agutek trzymamy kciuki za wizyte i czekamy na wiesci po ;-):-)
AniaSm Gratuluje zdrowej coreczki :-)
Ale wam fajnie z tymi USG Ja juz nie bede miec wiecej i mojego szkraba zobacze dopiero jak sie urodzi no chyba zebym poszla gdzies prywatnie albo jakby sie cos dzialo to pewnie by mi zrobili a tak to nie.
u mnie podobnie dlatego wykorzystałam fakt że jestem w PL :)))

Dziewczyny a to się tydzień czeka na wyniki glukozy? Bo ja mam zamiar jutro iść zrobić glukozę, a wizytę mam u gina w środę wieczorem... Boję się wypić to coś, nie wiem jak mam ją wypić żeby badanie się udało.

AniaSM cieszę się kochana, że wszystko w porządku;))

Agutek trzymam kciuki mocno;)

Mim współczuję Ci tego wyniku glukozy i sama się zaczynam bać tego badania...

Niuniunia zapytaj u siebie ile na wyniki trzeba czekać.Ja piłąm rano,a po 15 już odebrałam wyniki.I nie ma się czego bać ;-) ja piłam na raz tyle ile wlezie,tylko pomału,zeby nie było niespodzinek,a najgorsze,ze mi to zrobili z ciepłą wodą..bleee.

Niuniunia ja miałam wynik na następny dzień.

Madzia kurczę, strasznie Ci współczuję tego gina i braku L4! Już na prawde nie wiem co Ci doradzić:baffled: Jakiś wyjątkowo nieczuły Ci sie trafił! Ja to i tak nie mogłabym pracować, ale zanim pojawiły się te moje problemy to mój gin mówił, ze tylko ja wiem czy czuje się na siłach pracowac czy nie. I jak tylko będę chciała to dostanę L4.

Podejrzewam, że następnego dnia już będą wyniki bo jak robiłam u mnie grupę krwi itd to też miałam następnego dnia już. Tylko cholerka nie wiem którą mam powtórzyć toksoplazmozę bo mój gin tak nie wyraźnie pisze, że to głowa mała. Dosłownie delikatnie pofalowane linie rysuje.

Margana to masz fajnie ;-) ja najpierw chodziłam na nfz do gina,ale od razu powiedział,ze L4 to dopiero po 25 tc,więc nie chcąc byc pod taką presją przeniosłam się do prywatnego,z resztą bardzo polecanego przez koleżankę z pracy,której sam L4 wciskał.A tu mi on ostatnio,ze L4 do przemyślenia i z wyraźnych przyczyn medycznych po 30 tc bo ciąża to nie choroba i kobiety normalnie mogą pracować,o ile to nie są warun ki szkodliwe( no u mnie niby nie są,chociaż przy kompie to się powinno max 4 h spędzac,a nie 8:no:,ale on się nawet nie zapytał gdzie i w jakim charakterze pracuję:no:) :wściekła/y::szok: Hmmm moze zmienił taktykę,moze sie teraz czegoś boi,a moze mnie nie lubi:baffled: już nie wiem co o tym myśleć.A zmieniać teraz to tez chyba bez sensu,tym bardziej,ze jakby nie było to bardzo dobry fachowiec a usg ma najlepsze w mieście i zawsze dokładnie bada i się kruszynce przygląda.
Niuniunia zpewnością tą ,któa pokazuje czy jesteś teraz zarażona,ale sama nie pamietam która to:sorry2: ale w labolatorium powinni wiedzieć.

Niuniunia ja robiłam IgG i IgM, bo przecież mozesz być zarazona teraz, ale równie dobrze mogłaś przejśc zakażenie w tym czasie, który minął od ostatniego badania. A lepiej wiedzieć nawet w takiej sytuacji.
Jak chcesz wiedzieć tylko czy teraz nie przechodzisz to robisz IgM.

Madzia ja myślę, że powinnaś się uprzeć u niego żeby dał Ci L4. Mój gin sam się zawsze pyta czy zwolnienie wypisać, mi nie potrzebne to nie muszę. W końcu Twój gin nie jest państwowym lekarzem tylko prywatnym więc płacisz - wymagasz. Może miał jakieś problemy związane ze zwolnieniami ale to nie oznacza, że ma Ci nie wystawić L4 jak jesteś w widocznej i zaawansowanej ciąży

Margana dziękuję Ci kochana za pomoc;) Patrzę na te rysunki mojego gina i wydaje mi się że to właśnie IgM mi kazał zrobić. Z tego co pamiętam to jedno miałam ujemne, a drugie miałam jakiś tam spory wynik ale posiałam wypis ze szpitala przy którym miałam badania właśnie toksoplazmozy. Wyrzucę zaraz wszystko żeby tylko to znaleźć.

reklama
Madzia tez sobie pomyslalam ze ten gin moze mial jakies kontrole albo cos takiego i nie chce teraz wypisywac zwolnien. ale jak nie tam to poszlabym znow do internisty ;) Jak nie ten lekarz to inny da L4.

Do góry