reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

2mycha1 gratuluję niuni..:-) i fajnie że wszystko ok Madzia737 ma rację teraz gin już nie zmierzy naszych maluchów bo są zwinięte..:-)

reklama
Ankush to nawet nie o to chodzi, nasze maluchy po prostu są już na tyle duże, że głowica usg nie ma takiego zakresu pomiaru i trzeba by było dziecię mierzyć "na raty".

A ja się zastanawiałam przez dłuższy czas czemu gin na usg nie mówił mi ile cm ma moja niunia... W sumie macie rację z tym, że głowica nie ma takiego zakresu. Poza tym jak dzieciątka są zwiercone i ciągle się kręcą to jak oni mają je zmierzyć dokładnie...

nimfii jesteś pewna, ze na czczo z żyły tylko pobierała na morfologię? Do jednej probówki brała czy do dwóch?
Ja miałam najpierw z palca, bo jakby wyszło, ze jest podwyższona to by dalej juz krzywej nie robili. A potem z żyły i na czczo i po obciążeniu.

mim przykro mi z powodu problemów z glukozą i cisnieniem. Mam nadzieję, ze dietka wystarczy i wszystko sie unormuje!

mycha jeszcze raz gratuluje zdrowej córeczki!

agutek czekam na wiesci z wizyty! Oby same dobre!

Ostatnio zestresowałam się Waszymi problemami i mąż zabronił mi czytać forum :-D. Kochany jest.
Nie było mnie trochę, bo przeszła przez dom fala odwiedzających :) A dziś wizyta u gina po południu. I okaże się co dalej, czy dalej leżeć czy też nie :) Nie mogę się doczekać.
Cukier na czczo wyszedł mi 73 a po 2h 133. Chyba nie jest źle.
trzymam kciuki za udaną wizytę :tak: żebyś nie musiała już leżeć ;-)
jestem już po wizycie, i będzie DZIEWCZYNKA :-)
najpierw nie chciała dzidzia pokazać co ma między nogami,chyba się wstydziła bo cały czas trzymała paluszka w buzi i tak się odwracała dupką do nas hehe,ale jak pan doktor pogmerał ją trochę po pupce to się odwróciła i pokazała nam wszystko w całej okazałości :laugh2:
nie wiem czemu ale zakochałam się w jej główce,jest taka piękna,taka równiutka:-)
no i chyba jest małym klockiem bo waży już 502g a mierzy nie wiem ile bo zapomniał lekarz jej zmierzyć :-(
najważniejsze że wszystko się rozwija prawidłowa i dzidzia jest zdrowa jak ryba :-)

wyniki mam wszystkie ok, mój gin śmieje się że jeszcze nie miał w życiu takiej
pacjentki jak ja (z takimi dobrymi wynikami) :-) mówi że mam teraz lepsze wyniki niż przed ciążą

Ahh...co za cudowny dzień :-)
Gratuluje Córci :tak::-)

w zeszłym tygodniu zrobiłam sobie 4d i na 100% wyszła zdrowa dziewczynka ,ale strasznie wstydliwa bo za nic w świecie nie chciała nam buzi pokazać tylko cały czas z profilu i do tego co chwilę się rączką zasłaniała :-)

Mycha gratuluje zdrowej coreczki

Mim trzymam kciuki zeby dieta wystarczyla i szpital Cie ominal

Agutek trzymamy kciuki za wizyte

AniaSm jeszcze raz gratuluje zdrowej dziewczynki.

A ja dzis mialam taka standardowa wizyte u lekarza rodzinnego, probka moczu, cisnienie, posluchalam serduszka i do domu. Ale wiecie co ze chyba wole tak niz lekarzy ktorzy mnie strasza, juz wlasciwie nie mysle o tym glupim lekarzu co tam wygadywal, wierze ze mala jest zdrowa i tak musi byc.

Ja byłam wczoraj na wizycie kontrolniej USG mam za 3 tyg już nie mogę się doczekać...
Pani doktor słuchała serduszka i akurat mały miał czkawkę ;) było słychać serce i takie pyk...pyk... w tle ;)
I już mam liczyć ruchy płodu.. na początek tylko 3 razy na dzień po 4 ruchy na godzinkę.... dostałam specjalny diagramik do wypełniania

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja idę jutro do gina i na 4D.Cieszę się bardzo,ale też się martwię,ze znó gin oleje moje złe samopoczcie :-( dzisiaj znów mi od rana słabo,a w pracy trzeba trzymać fason ,przeciez się tu nie położę,chociaz to mi najbardziej pomaga:-(

reklama
mim przykro mi z powodu tej podwyszonej glukozy,trzymam kciuki zeby dietka Ci pomogla i wystarczyla.
Agutek trzymamy kciuki za wizyte i czekamy na wiesci po ;-):-)
AniaSm Gratuluje zdrowej coreczki :-)
Ale wam fajnie z tymi USG Ja juz nie bede miec wiecej i mojego szkraba zobacze dopiero jak sie urodzi no chyba zebym poszla gdzies prywatnie albo jakby sie cos dzialo to pewnie by mi zrobili a tak to nie.

Do góry