reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

kasiente - gratuluję syneczka :) Super, że ładnie przybiera i że torbielki się wchłaniają...do porodu nie powinno być po nich śladu. Dla świętego spokoju po urodzeniu, jak dojdziecie do siebie, można zrobić małemu usg przezciemiączkowe i rozwiać do końca wątpliwości. Tylko trzeba to usg zrobić do 3 miesiąca.
Najważniejsze, że dzidziulek zdrowy :)

AniaSam - trzymam kciuki za Twoją szyjkę :) Ja odnoszę wrażenie, że po tym magnesie jest gorzej :baffled:, a wy dziewczyny jakie macie odczucia?

winki80 - udanego usg życzę i niezapomnianych wrażeń :)

reklama
Dziewczyny, poratujecie mnie? Nie potrafię wyszperać ani w necie ani na naszym forum, jakie powinny być wyniki z krzywej cukrowej 3punktowej. Robiłam w środę i dziś odebrałam wyniki a do gina idę w czwartek... i mnie ciekawość zżera.

Krzywa cukrowa (3pkt, 75g)
Na czczo 3,75
Po 1 h 6,27
Po 2 h 4,94

Na tym durnym druku nie mam norm a te na necie, które znalazłam są w jakiś innych mirach. Ja się na tym kompletnie nie znam:hmm:

u mnie krzywa cukrowa (75g)
na czczo 88
po 2h 87

dodatkowo morfologa wykazała ( w skrócie) obniżoną ilość czerwonych krwinek. Czyli lekka anemia.
Mocz w normie.

Halo kochane.. Synuś zdrowiutki. Wszystko działa pięknie ,cho przez prawie cale usg zasłaniał buzie łapkami ,dopiero na koniec sie pienie pokazał. Wazy 510 g wiec podobno w normie :) Lekarz wykluczył masę jakiś chorób genetycznych o których tak naprawdę nie miałam pojęcia. Łożysko na tylnej ścianie i ilość wód w normie.

Musze się pochwalić moja szyjką macicy , która pięknie sie sprawuje i ma 4,2 cm.

Uwielbiam dzień po usg ,wszystko wtedy piękne jest :-)

Pierwsze zdjęcie -Oluś pokazuje cała buzie
Drugie - zasłania sie łapkami

Załączniki

• zdjęcie 2.jpg
    zdjęcie 2.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 37
  • Alek 23 tydzien.jpg
    Alek 23 tydzien.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 37
winki nio suuuper gratuluję!!! A synuś śliczny jest!!! Zasłaniał się, bo nie lubi jak się Go podgląda :-D:-D Śliczny bąbelek :)

reklama
Do góry