reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

aqua nie ma sie co martwic na zapas, a najwazniejsze aby dzidzia zdrowa byla.
Ja tez biore Maturelle a maluch jest nawet o tydzien mlodszy, wiec nie musi miec to zwiazku z witaminami. Moze USG sie pomylilo, nigdy nie mozna ufac maszynom ;)
A juz wiele razy czytalam o tym ze zawyzaly one albo zanizaly prawdziwa wage noworodka.

reklama
Ja jurto znów ide na krzywą cukrową ... mam nadzieje że tym razem będzie ok, i na Hiv też muszę zrobić... przeraża mnie to że musze wstać o 6 rano , ja tak lubię leniuszkować

aqua - może to rzeczywiście pomyłka, poza tym usg podaje tylko orientacyjną wagę na postawie pomiaru bodaj kości udowej. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :)

Bryszka - dasz radę wstać, krzywej cukrowej współczuję, ale mus to mus...kciukasy zaciśnięte :)

aqua no wlasnie a czy u ciebie wszystkie pomiary byly takie zawyzone w TC czy tylko np kość udowa? Bo u nas i Maciek i teraz synek akurat ta kość udowa ma tak ze 2 tyg do przodu niz cala reszta i gin mowil mi ze to poprostu sugeruje ze dziecko bedzie wysokie, niekoniecznie wielki noworodek.

agua- będzie dobrze :) trzymam kciuki raczej w polsce zadkość żeby urodzić 7 kilo dziecko :p chyba nie objadasz się ciągle śmieciowym jedzeniem i nie ważysz 150 kg :) moja teściowa urodziła naturalnie 4600kg syna, a reszta 3trójka była z wagą ponad 3kg także się nie martw na zapas.

aqua no wlasnie a czy u ciebie wszystkie pomiary byly takie zawyzone w TC czy tylko np kość udowa? Bo u nas i Maciek i teraz synek akurat ta kość udowa ma tak ze 2 tyg do przodu niz cala reszta i gin mowil mi ze to poprostu sugeruje ze dziecko bedzie wysokie, niekoniecznie wielki noworodek.
U małej mierzyła obwód główki i to główka jest taka duża..nie mierzyła wogóle reszty, jak to zobaczyła tylko kazała przyjsc na lepszy sprzęt..

agua- jeśli chodzi o główke ja miałam też wielką i podejrzewali, że coś ze mną nie tak, a urodziłam się z wagą 3700kg i zdrowa jestem głowa pasuje mi do ciała :p mój mąż tak samo miał wielgaśną.

reklama
aqua całkiem mozliwe, ze to wina kiepskiego sprzętu. Mam nadzieje,z e dzisiaj wszystko sie wyjaśni i bedze dobrze! Daj znać po wizycie koniecznie!

Do góry