reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
AniaSam - trzymam kciuki za Twoją szyjkę :) Ja odnoszę wrażenie, że po tym magnesie jest gorzej :baffled:, a wy dziewczyny jakie macie odczucia?
dopiero pierwszy dzień biorę więc nie powiem czy lepiej czy gorzej ,fakt że mnie dzisiaj bardziej brzuszek w dole bolał ale pewnie przez to że wiem że coś mi dolega i psychika zadziałała :-( ,myslę też że organizm musi się przyzwyczaić do takich ilości magnezu ;-)
Halo kochane.. Synuś zdrowiutki. Wszystko działa pięknie ,cho przez prawie cale usg zasłaniał buzie łapkami ,dopiero na koniec sie pienie pokazał. Wazy 510 g wiec podobno w normie :) Lekarz wykluczył masę jakiś chorób genetycznych o których tak naprawdę nie miałam pojęcia. Łożysko na tylnej ścianie i ilość wód w normie.

Musze się pochwalić moja szyjką macicy , która pięknie sie sprawuje i ma 4,2 cm.

Uwielbiam dzień po usg ,wszystko wtedy piękne jest :-)

Pierwsze zdjęcie -Oluś pokazuje cała buzie
Drugie - zasłania sie łapkami
winki super zdjęcia ,mały przystojniak ci rośnie :tak::tak::tak:

Sorki, ze tak późno piszę ale jesteśmy w trakcie przeprowadzki i nie mam nawet chwili, żeby uściąść.. a mnie wyniki badań raczj nie pocieszyły..jestem w 25 tc a wszystkie wymiary są na 28 tc.. główka, brzuszek, i kośc udowa..a "malutka" waży już 1200g.. nie ma opcji, żebym była dłużej w ciąży(co podejrzewała lekarka-że może o miesiąc się pomyliłam)bo wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę..na pierwszym badaniu był tylko pęcherz płodowy, tydzień później jak poszłam to już był zagnieżdżony zarodek, więc mam dokumentację, że ciąża ma na pewno 25tygodni..a dzidzia jest naprawdę spora..na szczęście nic nie wskazuje na to aby poza wielkością coś miało być nie tak :)

Aqua nie przejmuj się tym, że dzidzia jest rzekomo starsza o 3 tyg. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku z maleństwem, a może po prostu będzie wysokie dziecko i dlatego jest większe;) Nie przejmuj się kochana i główka do góry;)

reklama
Do góry