reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Ssabrinaa a ty bedziesz miala badanie na glukoze?
Nie raczej nie,przynajmniej nic mi na ostatniej wizycie polozna o glukozie nie mowila a kolejna wizyte bede miec jak bede juz w 28tc wiec byloby juz raczej za pozno na to badanie a slyszalam ze w UK tego badania jako tako nie robia no chyba ze sa jakies wskazania do tego jak np. cukrzyca w rodzinie albo wysokie BMI :tak: a Ja nie mam ani tego ani tego wiec nie bede miec tego badania robionego :-)

reklama
andrzelika u nas nie ma kolejek w przychodni do pobrania krwi, jesli sie idzie o odpowiedniej godzinie tj ok 9 ;) Wiec ja tak idze wlasnie i od razu do rejestracji i na pobranie krwi pierwsze, wypicie glukozy, a na drugie pobranie krwi po 2h to juz bez kolejki (gdyby jakas byla :p)

Ssabrinaa u mnie wlasnie podobna sytuacja, musze zapytac moja lekarke jak bede miala wizyte 2 sierpnia czy bede miala to badanie czy nie ale ostatnio tez nie wspominala. Dlatego zastanawiam sie czy sie wybrac prywatnie, choc ta kase wole przeznaczyc na dodatkowe usg, no coz pomysle jeszcze nad tym.

ja odebrałam rano wyniki glukozy myślę że jest ok. glukoza na czczo 76mg, poziom glukozy po 2h po obciążeniu 75g - 84mg tylko martwi mnie jedno u mnie dopiero 22tc 3dniu a już dostałam skierowanie na te badanie nie za wcześniej.
andrzelika1989 u mnie wyglądało to tak ja wcześniej zadzwoniłam do laboratorium że w poniedziałek przychodzę na badanie glukozy pani kazał być o 7.15 bo tak otwierają no i przyjechałam na tą godz.była już jedna pani ale laborantka widziała że ja na glukozę no i mnie pierwszą zawołała na badanie;-)

Nimfii- u nas jest tak, że ludzi zaczynają przychodzić od 7 rano i ustawiają się w kolejce i od 8 zbierają karteczki i dopiero pobierają krew, najcześciej jak byłam było około 40 osób także inaczej niż u was, a nawet czasem dochodziły, to pewnie muszę zgłosić się tak pierwsza żeby mi zrobili pierw normalnie pobranie krwi i później po wipiciu glukozy, bo tam jest otwarte do 10 tylko, a jak mam jeszcze czekać.
mirelka1 chyba też zadzwonie do leboratorium, ale słyszałam kiedyś jak stałam tam, że wołają u nas sami tych na krzywą cukrową bez kolejki to może tak będzie, a ja tak słodkiego nie lubie bleee

andrzelika1989 ale skąd oni wiedzą że ty na krzywą cukrową chyba wcześniej trzeba dać znać że przyjdziesz tego dnia jak właśnie najpierw się zorientowałam jak to wygląda no i laborantka mnie zapisała że przyjdę w poniedziałek i mnie poprosiła poza kolejnością na małych wioskach to wygląda inaczej niż w większych miastach u nas można tylko materiał do badania oddawać do godz 9.15.

mirelka1 u nas zbierają od wszystkich kartki ze skierowaniem o 8 i się czeka, a one przeglądają kto ma na nich zaznaczone na glukoze i wołają pierwszych wtedy do krzywej cukrowej stąd wiedzą :)

reklama
andrzelika wiesz ja moge pobrac krew w kilku miejscach, no ale wybieram zawsze takie ktore jest otwarte od 7 do 15 lub 19 i nawet w soboty tylko krócej. I tam jest dobra rotacja, bo najpierw podchodzi sie do okienka, zostawia skierowanie i od razu na pobieranie krwi idzie. Tylko o 7 wlasnie jest kolejka, dlatego ja chodze na 9 i juz sa pustki ;)

Do góry