reklama
kasiente
Fanka BB :)
trzymam kciuki i cisnij w odpowiednim momencie o sterydy na rozrost plucek, zeby dziecie mialo wieksze szanse. To tylko 4 tygodnie, a w szpitalu sie toba zajma. Moja znajpma miala cc w 30tc poniewaz nie miala wod plodowych a dziecie zdrowe. Glowa do gory.
kasiente
a moze w necie poszperaj? z tego co sie orientuje po 1h powinnas miec max 140 mg/dl, ale nie jestem pewna....moze u rodzinnego sprobuj skonsultowac?ankush sliczne fotki!!
Mam pytanie wczoraj robiłam badania na cukrzyce i mam wyniki tylko mi norm nie podali..Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h- 142 mg/dl,Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h- 106 mg/dl
AniaSm
przedewszystkim dużo odpoczywaj , leż i myśl o tym że wszystko będzie dobrze bo pozytywne myślenie naprwde pomagaWitam, napewno temat był już poruszany ale chcem opowiedzieć o sobie w tej chwili jestem w 20 tyg. ciąży i 1 dzień. Od początku ciąży coś się dzieje 6 tyg. plamnienia 4 dni w szpitalu standardowe leki i powrót do domu. W 12 tygodniu śliny krwotok 7 dni szpital obserwacja powrót do domu zalecenia leżeć,tydzień 16 kolejny krwotok kolejne dni w szpitalu, leki itd. W dniu 13 czerwca wspaniała wiadomość nie mam już krwiaków dziecko zdrowe, prawidłowo rozwinięte można odstawić leki tylko, że 17 czerwca szpital diagnoza odchodzenie wód płodowych a następinie kolejny krwotok, dzidzia żyje ale co dalej ... Dwa tygodni w szpitalu dziecko żyje, rozwija się wody troszke przybywają ale i tak jest znaczny brak wód, częte plamienia. Teraz musimy czekać i modlić się aby razem dać rade do 24 tyg. aby moje dzieciątko miało szanse przeżyć, boje się każdego dnia o życie mojego dziecka.Nie czuje jeszcze ruchów, tylko dzięku usg wiem, że serce bije. Dostałam teraz na weekedn przepustke aby podbudować się psychicznie, w poniedziałek znów szpital na początku sierpnia przeniesienie na patologie ciąży.
trzymam mocno kciuki żeby twoje dzieciątko dotrwało do terminu i urodziło się zdrowe
dzięki dziewczyny za słowa otuchy, stram się być twarda bo mam dla kogo walczyć dalej
gratuluje dziewczynki i chlopakow i coreczek i ze wszystkie dzieciaczki sa zdrowe
Ja kolejna wizyte mam za 3 tygodnie i tym razem chyba sama bede bo maz w robocie no ale coz...tak bywa
Co do magnezu ja biore dwa razy dziennie preparat z witamina B6 ktory sie nazywa Maglek, i sie go trzymam bo pani w aptece mi polecila
No i na razie dostalam jakies promocyjne dwa opakowania witaminek wiec je sobie biore a i tak musze po ten Pharmaton sie pokulac do apteki
Nasz synek jednak bedzie Jacek i tak do brzucha wolamy Jacol albo Jaca
Jacek ładnie, tak się nazywa nasz przyjaciel i sami tak chcieliśmy nazwać małego, ale zostało przy Filipie
Co do jakichś dodatkowych suplementów to ja biorę żelazo i tylko prenatal (przestało mnie mdlić, to chyba było chwilowe na szczęście ).
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
aleksisk tak jak juz dziewczyny pisaly,najwazniejsza jest wiara,odpoczywaj jak najwiecej a wszystko sie jakos ulozy,Ja trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoje malenstwo.
aleksiks i ja trzymam za Ciebie i Twojego maluszka, wiem, że to bardzo trudne, aby myśleć pozytywnie, nie denerwować się itp. itd. ale odpychaj od siebie wszystkie złe myśli i wyobrażaj sobie z całych sił, że wszystko będzie dobrze i będziesz szczęśliwą mamusią, z całego serca Ci tego życzę!!!
Aleksisk popieram wcześniejsze komentarze dziewczyn, wykorzystaj przepustkę, relaksuj się i myśl przede wszystkim, że wszystko się ułoży. Domyślam się, że opiekę medyczną masz dobrą,teraz tylko staraj się odpędzać złe myśli!!
Ps. Nie przesiaduj zbyt wiele przed kompem! ;-)
Ps. Nie przesiaduj zbyt wiele przed kompem! ;-)
reklama
Gola84
aleksisk trzymam-y kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo, wszystko będzie dobrze! Najważniejsze, ze malutkie jest całe i zdrowe, ruchy jeszcze poczujesz, ja też je poczułam późno. Musisz być dobrych myśli!
Kasiente - super imię i Jacki (podobnie jak Ryśki;-)) to fajne chłopaki są
ankusch gratuluję udanej wizyty i super, że niunia się pięknie rozwija :-)
Kasiente - super imię i Jacki (podobnie jak Ryśki;-)) to fajne chłopaki są
ankusch gratuluję udanej wizyty i super, że niunia się pięknie rozwija :-)