reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

gratuluje dziewczynki i chlopakow i coreczek i ze wszystkie dzieciaczki sa zdrowe:)

Ja kolejna wizyte mam za 3 tygodnie i tym razem chyba sama bede bo maz w robocie:( no ale coz...tak bywa:)

Co do magnezu ja biore dwa razy dziennie preparat z witamina B6 ktory sie nazywa Maglek, i sie go trzymam bo pani w aptece mi polecila:)

No i na razie dostalam jakies promocyjne dwa opakowania witaminek wiec je sobie biore a i tak musze po ten Pharmaton sie pokulac do apteki;)

Nasz synek jednak bedzie Jacek i tak do brzucha wolamy Jacol albo Jaca;)

reklama
No to włączyłam magnez z witaminą B6 na razie Magnesium B6, bo taki miałam w domu, a później zobaczymy co się będzie działo. Będę brała 2 tabletki dziennie.

Ja biorę od początku ciąży Asamg 2x1 no i no spe od 3 tyg po odstawce luteiny dopochwowej
Jestem po wizycie moja mała ma się dobrze skacze fika jest słodka i już ją kochamy bardzo..:-)wszystkie narządy prawidłowo się rozwijają więc jesteśmy z mężem szczęśliwi i spokojni teraz idę 27 lipca przed wyjazdem nad morze mam małą infekcję ale do opanowania wyniki tez ok ...a oto kilka fotek małej jak sobie leży,rączka i cipcia z pupcią :-D troszkę małe ale takie mi się telefonem zrobiły..
P010711_20.310001.JPGP010711_20.310002.JPGP010711_20.310003.JPG

Ostatnia edycja:
ankush sliczne fotki!!
Mam pytanie wczoraj robiłam badania na cukrzyce i mam wyniki tylko mi norm nie podali..Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h- 142 mg/dl,Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h- 106 mg/dl

Witam, napewno temat był już poruszany ale chcem opowiedzieć o sobie w tej chwili jestem w 20 tyg. ciąży i 1 dzień. Od początku ciąży coś się dzieje 6 tyg. plamnienia 4 dni w szpitalu standardowe leki i powrót do domu. W 12 tygodniu śliny krwotok 7 dni szpital obserwacja powrót do domu zalecenia leżeć,tydzień 16 kolejny krwotok kolejne dni w szpitalu, leki itd. W dniu 13 czerwca wspaniała wiadomość nie mam już krwiaków dziecko zdrowe, prawidłowo rozwinięte można odstawić leki tylko, że 17 czerwca szpital diagnoza odchodzenie wód płodowych a następinie kolejny krwotok, dzidzia żyje ale co dalej ... Dwa tygodni w szpitalu dziecko żyje, rozwija się wody troszke przybywają ale i tak jest znaczny brak wód, częte plamienia. Teraz musimy czekać i modlić się aby razem dać rade do 24 tyg. aby moje dzieciątko miało szanse przeżyć, boje się każdego dnia o życie mojego dziecka.Nie czuje jeszcze ruchów, tylko dzięku usg wiem, że serce bije. Dostałam teraz na weekedn przepustke aby podbudować się psychicznie, w poniedziałek znów szpital na początku sierpnia przeniesienie na patologie ciąży.

mysza tj thnx za info. Ultramedica to jedna z bardziej popularnych klinik. mam nadzieje ze bedziesz zadowolona i czekam na recenzje :-)

ankusch śliczne foteczki :tak:

reklama
Trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo. Kochana, leż dużo i odpoczywaj. Na szczęście medycyna może wiele w tych czasach. Każdy tydzień to większe szanse. Ja się też martwię, bo mam stawianie się macicy i twardnienie brzucha, ale mam nadzieję, że obu nam się uda.

Do góry