reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

ankusch- mi gin też powiedział, że mam wybrać to resztę raz dziennie i produkujemy własne :p hehe.
no to poodobnie jak u mnie. Dupka bralam 2x1 i mialam zejsc do 1x1 i juz nie przepisywal. A to wlasnie nieprawda ze luteina/dupek w niczym juz nie pomagaja. Bo progesteron dziala na szyjke i na macice przeciwskurczowo i powoduje ze jest ona twarda i zamknieta. Wiec czasem w razie potrzeby kobiety progesteron biora do konca ciazy.

reklama
kasiente- wiem, że w razie potrzeby trzeba czasem do niej wrócić np na przedłużenie ciąży do terminu porodu często biorą kobiety pod koniec też ;) tylko on tak mój gin się śmiał, że produkujemy własną.

Gratuluje udanych wizyt kochane. Jakoś nic złego na szczęście sie nie dzieje na naszym forum.
U mni chiński kaledarz sie nie sprWdzil, chciałam dziewczynkę a będzie chłopak. W pierwszej chwili szok a teraz to juz tylko pozytywne myślenie i radość. Cóż sukienki kiteczki poczekają może na nr.2 :-)

hej kochane. ja też po wizycie. Dziś USG bylo krotkie, bo jutro mam kolejne na super sprzęcie i uprzedziłam gina, żebyśmy nie nadwyrężali Bąbelka;-)Nawet nie pomierzyliśmy dziś maleństwa, sprawdziliśmy ze pikawka bije, pozycja bobasa w porządku, gin powiedział tylko coś o łożysku że sie przesunęło czy coś ale mam się nie martwić, więc pewnie jest ok:-) Płci nie powiedzial, bo am słabe USG i powiedział że jutro na pewno nam powiedzą bo będzie USG na porządnym sprzęcie i w ogole jutro dzidzię dokładnie pooglądamy. Macicę mam już na wysokości pępka. Zgroza z moja wagą jest, bo coś strasznie przybieram ale gin mi powiedział że mam się nie martwić, tylko kazał jeść dużo owoców i warzyw. Aha i dizs rano robiłam badanie moczu i mam dużo bakterii i gin zalecil urosept przez kilka ni oraz picie " Wody Jana". kupiłam ją w aptece, butla 5L kosztowała 19 zł, ale wierzę że skoro on poleca to warto:tak:

onanana gratuluję udanej wizyty, i trzymam-y ;) kciukasy &&&&&&&&&&&&&& za dzisiejszą, nio i niech maleństwo pokaże co ma między nóziami ;-)

kasiente- wiem, że w razie potrzeby trzeba czasem do niej wrócić np na przedłużenie ciąży do terminu porodu często biorą kobiety pod koniec też ;) tylko on tak mój gin się śmiał, że produkujemy własną.
no tak, lozysko przejmuje funkcje cialka zoltego i produkuje progesteron aby skurczow nie bylo za duzo i zeby szyjka byla git, tylko czasem ten nasz progesteron trzeba wesprzec farmakologicznie;)

Aha i dizs rano robiłam badanie moczu i mam dużo bakterii i gin zalecil urosept przez kilka ni oraz picie " Wody Jana". kupiłam ją w aptece, butla 5L kosztowała 19 zł, ale wierzę że skoro on poleca to warto:tak:
heh moze go nawiedzaja przedstawiciele handlowi z ta Woda Jana i dlatego poleca;) ale jestem pewna ze gdyby nie byl do konca przekonany ze to dziala to nie polecalby kobitkom;) natomiast przedstawiciele potrafia przekonac lekarza do tego zeby wypisywal odpowiednie recepty:) A co ta Woda Jana w sobie ma??

reklama
Onanana ja też miałam brzydki wynik moczu, pobrałam Femisept Uro 3 tyg., ale raczej był to wynik złego przygotowania, bo zapomniałam o tym badaniu i siusiałam do kubeczka już w przychodni, po porannej wizycie w kibelku w domu.
W każdym razie przy kolejnym pobraniu moczu b.dokładnie się umyłam, siknęłam troszkę i dopiero ten środkowy strumień pobrałam do kubeczka. Wynik idealny :) Także nie wiem czy pomógł Femisept czy dobre pobranie, ale było lepiej! :-)

Do góry