reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

u mnie też lekarz prowadzący wykonuje połówkowe sam z siebie, ale 2d, na 3d wybieram się w sumie z własnej ciekawości i chciałabym żeby drugi lekarz spojrzał na dziecko okiem

reklama
Ja byłam dzisiaj u lekarki, która prowadziła moją poprzednią ciążę(wtedy mogłam sobie pozwolić na prywatnych lekarzy) więc z okazji połowy ciąży zafundowałam sobie wizytę :tak: jejku jaka różnica miedzy wizytami w przychodniach na nfz.. na 90 % procent będzie dziewczynka :happy2: maleństwo pokazywało sie za wszystkich stron i nigdzie między nóżkami nic nie było widac :) waży ok 443gr, serduszko ok, aorta prawidłowa, mierzyła głowkę, przkrój,kośc udowa.. wgusg termin wysezdł 27.10 ale moze byc poprostu duże dziecko(jak to poprzednie) nerki pracują(było widac pełny pęcherz)a to podobno wązne na tym etapie :tak: dostałam 2 fotki(na nfz nie dostałam jeszcze żadnej..) ogólnie było miło i przyjemnie, wszystko nam pokazywała i tłumaczyła zupełnie coś innego niż ostatnio mnie spotykało :tak: aż sobie przypomniałam jak przyjemne mogą być wizyty u lekarza :-D i końcu dostałam leki na grzybka ja i maż(bo jej by do głowy nie przyszło leczyć tylko mnie, bo jaki to ma sens..??)

ja też na 3D wybieram się prywatnie, koszt tak ok.180-200 ale mąż mówi, że nie szkoda kasy wydać. ja też na nfz nie dostałam żadnego jeszcze zdjęcia maluszka, ale muszę przyznać, że ta babeczka i tak ma zajebisty gabinet niż moja poprzednia (musiałam na czas ciąży zmienić lekarza, bo tamta zaczęła chorować do szpitala miała iść i położona powiedziała że raczej mi ciąży nie poprowadzi i chyba zostanę już na stałe przy tym lekarzu), tamta to nawet w gabinecie usg nie ma, nie wspomnę o samym wyglądzie, łóżko chyba jeszcze czasy komunizmu pamięta.a ta gabinet ma niczym prywatny:)

normalnie mega mnie głowa boli, już pół popołudnia przespałam ciekawe jak ja teraz w nocy zasnę

Ostatnia edycja:
Aqua zatem gratuluję córeczki, pewnie się cieszycie, że do synka dołączy mała Księżniczka ;-)
Tak, prywatnie to całkiem inna wizyta, my dostaliśmy nawet płytkę z nagranym całym badaniem i czasem ją sobie włączam :-)

aqua super wiesci :-) no i wielkie Gratulacje coreczki to teraz bedziecie mieli parke,super :-) najwazniejsze ze dzidzia jest zdrowa ;-) Ja bylam tutaj w UK normalnie i dostalam zdjecie no ale za nie musialam zaplacic :oo2:

aqua - gratuluję małej księżniczki :).

Powiem Wam dziewczyny, że to jest dobijające, że nfz to kicha, a prywatnie wizyta się zmienia. Tyle naszych pieniędzy jest oddawanych na Zus i nic z tego nie ma. Zdaję sobie sprawę, że stawki za punkty dla lekarzy są śmieszne, ale w tym właśnie problem, ten kraj ma nas gdzieś.

To ponarzekałam.

reklama
Agua gratuluje dziewczynki

W Krakowie niestety USG połówkowe genetyczne najtańsze jakie znalazłam to 200 zł poniżej brak. Tylko fakt że w cenę wliczone są zdjęcia i film.
Ja na NFZ dostałam jedno zdjęcie USG bo lekarz stwierdził że w gabinecie ma słabe to USG i nie za dużo na zdjęciach widać, dlatego też chce na no połówkowe iść gdzieś indziej i faktycznie cenowo Ujastek wygląda dobrze. Zastanawiam się tylko kiedy zrobić teoretycznie między 18 a 22 tyg powinno się u mnie zaczyna się 19 ale według USG jest jakiś tydzień do przodu czyli zaczynał by się 20 dlatego chyba będę się umawiać jak najszybciej mam nadzieje, że będzie coś widać.
Pozdrawiamy

Do góry