reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Gola na pewno Ci zbadaja dzidzusia dokladnie na tym pierwszym USG i ewentualnie jakbys poszla sobie na to 3D wiec nie zamartwiaj sie i glowa do gory a wszystko bedzie dobrze ;-):-D
andrzelika mam podobne odczucia wiesz,wierze ze wszystko jest w porzadku u mojego dzieciatka no ale z czasem mysle i sie zastanawiam czy aby na pewno jest ok. i jak sie ma moje dziecko w brzuszku itd no i odliczam dni do tego USG i wiem ze w momencie USG jak beda mi robic to bede sie strasznie bala,ze uslysze jakies zle wiesci ,ehhh my dziewczyny po tych przejsciach to nigdy sie nie przestaniemy martwic nawet jak nam powiedza i pokaza zdrowego dzieciaczka na monitorze to zawsze cos przyjdzie nam do glowy i bedziemy sie martwic:tak: Glowa do gory,tym razem sie nam uda ;-):-) Ja w to wierze calym sercem :-)

reklama
Ale już taki los jest matki, że się martwi o to swoje maleństwo do końca. Przecież pomimo tego, że jesteśmy dorosłe rodzice nie przestali się martwić o nas, więc i nas to czeka. Fakt, że niektóre z nas mają więcej powodów do niepokoju, ale chyba martwimy się wszystkie, bo każda z nas ze zniecierpliwieniem czeka na malucha :)

ponko cieszę się, ze z dzidzią wszystko dobrze i mogłaś posłuchać serduszka!

nimfii przykro mi z powodu problemów nerkowych. Mam nadzieje, ze bóle bedą Cię jak najrzadziej nękać!

Co do usg 3d to ponoć najlepiej jest robić w tym czasie co połówkowe, bo dzidzia jest już odpowiednio wykształcona, ale jeszcze na tyle mała, że można ja zobaczyć w całości. Potem ponoć nie da się uchwycić w całości.

A na mojej wizycie było ok:-) Moja szyjka swietnie sie trzyma!!! Aż lekarz sam sie usmiechnął i powiedział, ze jest bardzo zadowolony :-) Pessar jest umiejscowiony jak należy, trzyma swietnie i nawet nie drgnie.

Co do tych bóli brzuch co raz miałam to nic sie nie dzieje, moze tak czasem pobolewać, bo macica rośnie , wiezadła sie rozciagają itd. Jedyne co mnie ma martwić to twardnienie brzucha, które moze trwać do kilkudziesieciu sekund. Tzn. jak się zdarzy 2 razy na dobę to ok., jak 2 razy na godzinę to dzwonić.

Dzidzia zdrowa. Pomiary zrobione- wszystko ok. Waży 400g :szok:(chyba trochę dużo, co?). Termin raczej na 28-30.10 niż 2.11, ale to wiadomo, ze nigdy nie wiadomo :-)

A i sam zaproponował, zebym za tydzień po zwolnienie przyszła do iego do przychodni jesli mi wygodniej (a wygodniej, bo blizej ;-) ) i od razu da mi skierowania na badania i na glukozę, którą później zrobię, ale juz bedę miała skierowanie :-)

A tak w ogóle to za kazdym razem czepia się , ze jestem blada. Ja mówie, ze taka jestem zawsze, ale jemu to się nie podoba. I do tego niby mam niskie cisnienie :baffled:110/70 to przecież nie takie niskie! Ale fakt, ze zawsze mam ok. 120/80. Do tego powiedziałam mu, ze czasem mi się robi nagle tak słabo i niedobrze i raz przechodzi jak cos zjem, a raz nie i trzyma do wieczora. Powiedział, ze gdyby to był 7-8 miesiąc to by pomyślał, ze macica uciska na tętnicę główną, ale teraz to jeszcze za wczesnie. I to w sumie go najbardziej zmartwiło. No i z racji tego kazał mi zrobić ekg :szok:Bo to w ciaży czesto różne wady wychodzą, a on woli mieć pewność.
Cieszę sie, ze nie chce niczego przegapić, no ale kolejny powód do niepokoju :baffled:

A... Co do płci to powiedział, ze on jest pod tym wzgledem bardzo ostrozny i nigdy nie mówi za szybko, bo potem to on będzie winny,ze kupilismy wózek w nie takim kolorze :-D Powiedział, ze woli sie przyjrzeć na połówkowym na tym nowym aparacie w szpitalu zeby mieć wiekszą pewność ;-)

To chyba by było na tyle.

hej laski Gratuluje udanych wizyt :) fajnie tak popodglądać i posłuchać swoje maleństwo :))) , u mnie wizyta w środę :) nareszcie :)
Sabrina myślę czy kobieta po przejściach czy nie to się martwi czy z jej maleństwem wszystko w porządku , taki los matki ;)

Gratuluję udanych wizyt!!
My idziemy w czwartek i już się nie mogę doczekać. Poza tym muszę się umówić na USG genetyczne które robi się w 20TC i bada się tam dokładnie serduszko dzidzi:tak:

Margana super ze wszystko u was w porzadeczku,dzidzia zdrowo rosnie i to jest najwazniejsze ;-):-D
AniaSm nom masz racje,po przejsiach czy nie my sie zawsze bedziemy martwic,moze przedtem troszke zle to ujelam ;-):-)

Ostatnia edycja:
Witam mamusie!!Zawsze tak bedzie ze bedziemy sie martwiły o nasze malenstwa.,.Ja zyje od usg do usg cały czas cos wymyslam oczywiscie zlego smieje sie ze chyba cały nasz narod jest tak zawsze pesymistycznie do wszystkiego nastawiony...Zycze sobie i Wam pozytywnego myslenia i samych udanych wizyt..Czekam na Wasze wiesci ja ide w srode na 15 na połowkowe juz sie martwie:))
Pozdrawiam Was goraco!!

Ostatnia edycja:
ja już po dzisiejszej wizycie, oczywiście bez usg ale jak na razie jestem szczęśliwa że wszystko dobrze. płód maluszka ok, jak mu serduchu biło :), szyjka długa, ciśnienie ok i wogóle wyniki też.zaleciła mi żebym zaopatrzyła się w witaminki bo już czas najwyższy. a teraz odliczam do 11.07 na połówkowe, jak tu wytrzymać miesiąc.

zapomniałam o wadzę, to od samego początku przybyło mi +2,5, ten miesiąc był jak na razie najbardziej owocny jeśli chodzi o kg, ale czym dalej w las tym będzie jeszcze więcej, ale to takie słodkie kg:)

Ostatnia edycja:
Aneczka super ze z dzidzia wszystko jest w porzadku,a do USG no to jeszcze troszeczke masz ale zobaczysz czas Ci szybko minie ;-) A u mnie +3kg,wiec nie jest az tak zle chyba :-D

reklama
Do góry