reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Ponko ja również gratuluję udanej wizyty :)
Ja na usg połówkowe idę za 2 tyg, i będzie to mój dokładnie 20t1d... jak myślicie nie za wcześnie? pani w szpitalu tak mnie zarejestrowała i powiedziała, że ok... więc sama już nie wiem.... z jednej strony się cieszę, bo to już nie długo i w końcu poznam płeć maleństwa :D
a co do tego usg 3d, to również mi pani zaproponowała... ale w sumie za bardzo się na tym nie znam... czy to są jakieś zdjęcia maluszka w 3d? czy obraz jest też ruchomy?

reklama
ponko super, że Wasze maleństwo zdrowe i , że serducha posłuchałaś:-)
Też chcę iść na 3D, dziewczyna mojego brata pracuje w prywatnej przychodni i chyba do nich pójdę :-)
A USG u mojego gina 20 czer mam, zleci:)

Ponko- dobrze, że wszystko wporządku z maleństwem.
Mi też lekarz powiedział, że najlepiej na 3d po 20ty przyjść dziecko już jest bardziej wyrażne i też można nagrać płyte. Chociaż ja byłam w 16tyg i też super wyglądało wszystko dokładnie było pokazywane w zwolnionym tępie, a najlepsze co było to właśnie jajeczka mojego synka hehe tak to śmiesznie wyglądało jak pomiędzy nogami były orzeszki i kikutek :), nawet paluszki osobno widziałam coś pięknego, teraz też mam zamiar iść po 20 tyg i chcę to nagrać na pamiątke.

Ponko ja również gratuluję udanej wizyty :)
Ja na usg połówkowe idę za 2 tyg, i będzie to mój dokładnie 20t1d... jak myślicie nie za wcześnie? pani w szpitalu tak mnie zarejestrowała i powiedziała, że ok... więc sama już nie wiem.... z jednej strony się cieszę, bo to już nie długo i w końcu poznam płeć maleństwa :D
a co do tego usg 3d, to również mi pani zaproponowała... ale w sumie za bardzo się na tym nie znam... czy to są jakieś zdjęcia maluszka w 3d? czy obraz jest też ruchomy?
jak najbardziej to dobry czas:) ja mam wizyte podobnie jak Gola 20.06 i tez bede jakos w 20t3d chyba:) i mam nadzieje ze wszystko bedzie cacy:)

A 3d to sa fotki trojwymiarowe a 4d to filmik z tego co sie orientuje:)

Taaa ciociu Kasiente mamy usg tego samego dnia, mam na 14:20 (chyba pierwszy raz tak wcześnie ), u mnie to będzie jakoś 19t1d i chyba nie za wcześnie?;-)

Ja już na moim USG będę w 21t, ale lekarz mi powiedział, że mam się umówić między 20 a 22 tygodniem.
Mam nadzieję, ze w końcu poznamy płeć, bo brak tej informacji trochę mnie dobija :D Już chcę wiedzieć, czy mam kupować pajacyki w samochody czy śliczne sukieneczki. Jeszcze 11 dni... jakoś to wytrzymam :-D

A u mnie jeszcze 4 dni do usg już się też doczekać nie mogę mi się to tak wlecze jak nie wiem z wizyty na wizyte.
Pochwal się od razu ponko co będziesz mieć po wizycie :)

andrzelika no to tez Twoja wizyta jest tuz,tuz :-)
Gola Ja jak pojde na swoje USG polowkowe to wedlug @ bede w 19t4dc no ale oni licza moja ciaze wedlug daty porodu z ostatniego USG czyli 5 dni starsza ciaza:tak: wiec wedlug nich bede 20t2dc :tak: No ale mysle ze nie powinlo to byc za wczesnie :-)
A Ja moje USG bede miec za 19 dni :-D jeszcze tyle musze czekac, a Ja juz bym chciala :-D

Ssabrinaa- ja już myśle co tam u mojego małego w brzuszku, czy dobrze wszystko, a nagorzej mi się wleką te dni przed wizytą.
Tobie też życze żeby było dobrze za te 19 dni i żeby ci zleciało, ja będę w 19 tyg.

Wogóle ciąża jakoś mi wolno leci, a u innych tak szybko jak widzę w rodzinie ;) może przez zamartwianie i czasem z nudów tak liczę te tygodnie i stoją prawie w miejscu.

reklama
andrzelika no to tez Twoja wizyta jest tuz,tuz :-)
Gola Ja jak pojde na swoje USG polowkowe to wedlug @ bede w 19t4dc no ale oni licza moja ciaze wedlug daty porodu z ostatniego USG czyli 5 dni starsza ciaza:tak: wiec wedlug nich bede 20t2dc :tak: No ale mysle ze nie powinlo to byc za wczesnie :-)
A Ja moje USG bede miec za 19 dni :-D jeszcze tyle musze czekac, a Ja juz bym chciala :-D
Najwyżej pójdę na to 3D np w 21, 22 tc, a tam lekarka też powinna mi tak dokładnie dzidziusia zbadać, nie?:)

Do góry