reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Agutek cieszymy się, że Maluch zdrowo rośnie i ma się dobrze! A ja ostatnio z utęsknieniem czekam na pierwsze ruchy mojego synka. Coś od wczoraj męczą mnie różne obawy i z niecierpliwością czekam na kolejne usg, żeby go znów zobaczyć..

Z tego co widzę po suwaczku, to jeszcze masz czas na ruchy. Wiem, że czeka się na nie z nie ciepliwością, ale wydaje mi się, że nie powinnaś się na razie denerwować. Wszystko na pewno jest dobrze i lada chwila będziesz "skopana" :)

Ja mam wizytę jutro o 18:30 i mam nadzieję, że wszystko będzie okej. Zawsze chodzę w środy, tak więc nie wiem czy trafię do gabinetu z USG (są dwa gabinety w jednym jest w drugim nie ma) ale i tak USG mam 22.06 więc już nie długo :) Jakoś ostatnio, kiedy czuję ruchy maleństwa przestałam się martwić, tak więc tylko wypytam się lekarza o parę rzeczy.

Trzymam kciuki za udaną wizytę :)

Agutek gratuluje zdrowego bobika. Czyli to na pewno chlopiec? Fajnie ,ze juz jestes po.

Chłopiec na pewno. Dziś drugi raz potwierdzono :)

Margana trzymam kochana kciuki &&&&&&&&&, na pewno wsio jest dobrze:-D
Ponko kciukasy też mocno mam zaciśnięte, może się dowiesz dziś kogo w brzuszku macie;-)
Agutek bardzo się cieszę, że synuś piękny i zdrowy - to największe szczęście!!!!

Dziewczyny, proszę Was powiedzcie mi, dokładnie równy tydzień temu, czułam takie łaskotanie w brzuchu jakby mnie ktoś delikatnie opuszkami palców od wewnątrz dotykał, smyrał, to tak trwało z 30 min i do dziś się nie powtórzyło. Wiem, że będę spokojniejsza, jak już będę mieć duży brzuch i będę czuć maluszka, martwię się trochę, bo nie czuję ruchów jeszcze, a to co tydzień temu czulam, to chyba to jelito, bo bolało mnie wtedy też z lewej strony :-(

Gola84 spokojnie przy pierwszej ciąży to możesz dzidzię dobrze poczuć tak dobrze dopiero ok 20 tyg wcześniej możesz czuć trochę lub nie. Ja mam druga ciążę, a ruchów silnych nie czuję,raz są mocniejsze raz wcale raz lekki smyranie, a dzidzia jeszcze jest mała.Koleżanka z drugą ciążą do 21 tyg czuła lub nie ruchy, a potem jak mała się rozszalała to teraz fika , że ho ho.:-D:-D:-D

agutek super ze wizyta sie udala,dzidzia zdrowa i ruchliwa :-D
Super dziewczyny jak najwiecej takich wiesci u nas :-D

No a Ja dzisiaj rano czulam moje dzieciatko i z kazdym razem kiedy czuje to jest to coraz bardziej wyrazne i mocniejsze i jeszcze bardziej cudowne :-D
Gola nie martw sie na mozliwe ze to bylo Twoje dzieciatko,Ja tak mialam ze poczulam jeden dzien,drugi a potem byla przerwa i tak raz na jakis czas cos wylapalam przed spaniem albo rano tak jak dzisiaj :tak: Glowa do gory :-)

Gola84 - na pewno jest wszystko dobrze kochana, ja też zaczełam mieć szybko smyranie i motylkowanie a teraz czuje raz później nie potrafi dwa dni lub trzy prawie nic się nie ruszyć na początku się martwiłam, ale nie ma co się schizować, bo to zaszkodzi, maleństwa są małe i nie zawsze musimy czuć każdy ruh :)

A wszystkim dziewczyną gratuluje po usg
i życzę powodzenia tym co idą, ja mam dopiero w środę już się doczekać nie mogę.

Dzięki dziewczyny za wsparcie:* kochane jesteście.
Rany, ale dzisiaj jestem "rozlazła" czuję się mega niewyspana i w ogóle nie do życia. Myślałam, że po prysznicu będę bardziej "rześka", chyba ciśnienie jest niskie bardzo...

gola to pewnie czulas jelito, ale nie koniecznie ;) ja na poczatku tez myslalam ze czuje ruchy jelit bo to byl 13TC wiec nie brala pod uwage ruchow dziecka. A tu tydzien pozniej juz wyrazne ruchy. Poloz sie, zrelaksuj i odczekaj chwile to moze cos poczujesz. Ja tak lezac obserwuje ruchy dziecka.

Po wczorajszej wizycie wiem ze mam 2 kg na plusie i dobrze ;)
Morfologia i wyniki moczu idealne, ale...
Co za tym idzie problemy z nerka nie biora sie od bakteri w moczu bo ich nie mam.
Lekarz orzekl kolke nerkowa od ucisku macicy na nerke.
Zalecenia: spac TYLKO na lewym boku z poduchą "rogalem" i brac Nospe albo Buscopan w razie bóli i to od razu! Leki rozkurczowe powinny na razie pomóc. Licze ze ominie mnie szpital.
Kolejne USG pod koniec czerwca, ech tyleee czasu jeszcze...

reklama
ponko i Margana kciuki zacisniete &&&&&& :-D Dajcie znac po wizytach koniecznie ;-):-)
nimfii dobrze ze nie masz infekcji nerek ale ta kolka nerkowa to tez nic dobrego,bo bedzie cie meczyc i dokuczac ehhh zycze Ci abys poczula sie lepiej i zeby Cie opuscila ta kolka nerkowa jak najszybciej :tak::-)

Do góry