reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Myszka, Marzenixx gratuluję wizytki:-)

Ja też po wizycie, mam się zgłosić na IP jak dalej będą takie ruchy jak do tej pory a ona nadal leniwa:-( najgorsze, że dzisiaj nie mam jak podjechać bo nie ma mnie kto zawieźć:eek:
Na wagę nie patrzyliśmy.
Szyjka zamknięta ale miękka jedno szczęście. Jak przenoszę to mam się zjawić w szpitalu na 6 dzień po terminie, czyli za równe 2 tygodnie:confused2:

reklama
gratulacje udanych wizyt:)

ja idę jutro bo ból u góry brzucha mnie dobija a od dzisiaj zaczęły się w dole ....nie mogłam chodzić ....
kurcze 4 ciąża a ja nie wiem o co chodzi ;/

Gabinia mój doktorek mówił,ze ból w górze brzuszka to normalne w kolejnych ciążach-żartował sobie-"Zobaczy pani w trzeciej jaki to ból..."Ja miałam taki tępy,jakby chciało mi urwać brzuch.
Kochane jedne urodziły jako lipcówki,to i może zdarzyć się,ze któraś urodzi jako wrześniówka-choć szczerze Wam tego nie życzę.
Piszę o tym dlatego,ze moja mama dziś stwierdziła" Ty to chyba nawet w sierpniu nie urodzisz...skoro masz tak wysoko brzuszek...".
Oj podłamał mnie troszkę...Ja póki co spokój-skurczy ZERO...

edyta mój tez powiedział ,, cierp ciało jak żeś chciało'' ale to utrudnia mi życie

gdybym dzieci nie miała to lezała bym jak betka... ale z 3 w domu za długo nie posiedzę bo wariacja jedno z ADHD.... koszmar

MYSZKA no to niezle informacje skoro juz takie ladne skorcze!

MARZENIX u CIEBIE tez wszystko planowo widze, super!

KArolinka Tobie tez gratki za wizytke!

BEATKA no szkoda ze nic nie sprawdzili ale na tym etapie u nas np glownie liczy sie ktg, tyle ze od daty kiedy powinno sie urodzic robi sie je co 2 dni, jak sie bedziesz niepokoic, jedz na IP

ja tez bylam u ginki, na ktg zero skurczy, kobita zbadala mnie dowcipnie i stwierdzila tylko (jak to ona, barrdzo ogolnikowa he he), "oj oj jeszcze na nic sie nie zapowiada... teraz to tylko duzo chodzic, seks i gorace kapiele...musi pani byc jeszcze cierpliwa"
spoko cierpliwa jestem najpozniej do terminu:tak:
i dzis tyle sie nachodzilam i to z przygodami (opisze na glownym) ze teraz tylko brzuch twardy i ciagnie na dole...

Witam sie i tu
Wczoraj bylam na kontrolnym usg juz u mojego doktorka po szpitalu, okazalo sie że mala niezle nadrobila z waga w ostatnim tyg. nie wiem czy to ta szpitalna dieta wysoko-bialkowa czy jeszcze co innego ale przybrala pol kilo przez tydzien normalnie szooook. No wiec mala waży ok 2900, zalezy wg ktorego wzoru, bo moze i nawet 3000 ;)), moze dobije do 3300 przy porodzie ;)), choc lekarz mowi ze w ostatnich 2 tyg to dzieciaczki rosna ok 20 gr dziennie, choc moga i wiecej. Petle na szyji nadal niestety ma, ale przeplywy pepowinowe sa ok wiec nie ma nigdzie ucisku. Mam kontrolowac ktg i ewentualnie sluchac detektorem tetna, a i liczyc ruchy malej. Jakby cos bylo nie tak stawiam sie wczesniej na IP.
Termin cesarki uzgodniłam jak bylam w szpitalu na ok 16-18 sierpnia, tzn 16 ide do szpitala i nie wiem czy mnie odrazu pokroja czy tez nie, wszystko zalezy od oblozenia sali operacyjnej i dostepnosci anastezjologa na dana chwilę. Chyba tak na "w razie w" stawie sie na czczo do szpitala;)).

BIEDRONECZKA super za corcia tak ladnie przybrala na wadze, i dobrze ze tak kontrolujecie to owiniecie pepowina, 16.08 to juz niedlugo.......

Gratuluję udanych wizyt :-)
Karolinkaz, mnie kazano zgłosic sie tydzień po terminie :crazy: juz nic nie rozumię, a u mnie tydzień po terminie, to będzie świeto 15.08 :szok:
edyta.edit, w kolejnych ciążach niekoniecznie opada brzuch, mój gin mówił, że mam się nie sugerować opadającym brzuchem, gdyż często w kolejnych ciążach on nie opada.

reklama
Do góry