reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Myszka, Marzenixx gratuluję wizytki:-)

Ja też po wizycie, mam się zgłosić na IP jak dalej będą takie ruchy jak do tej pory a ona nadal leniwa:-( najgorsze, że dzisiaj nie mam jak podjechać bo nie ma mnie kto zawieźć:eek:
Na wagę nie patrzyliśmy.
Szyjka zamknięta ale miękka jedno szczęście. Jak przenoszę to mam się zjawić w szpitalu na 6 dzień po terminie, czyli za równe 2 tygodnie:confused2:

reklama
gratulacje udanych wizyt:)

ja idę jutro bo ból u góry brzucha mnie dobija a od dzisiaj zaczęły się w dole ....nie mogłam chodzić ....
kurcze 4 ciąża a ja nie wiem o co chodzi ;/

Gabinia mój doktorek mówił,ze ból w górze brzuszka to normalne w kolejnych ciążach-żartował sobie-"Zobaczy pani w trzeciej jaki to ból..."Ja miałam taki tępy,jakby chciało mi urwać brzuch.
Kochane jedne urodziły jako lipcówki,to i może zdarzyć się,ze któraś urodzi jako wrześniówka-choć szczerze Wam tego nie życzę.
Piszę o tym dlatego,ze moja mama dziś stwierdziła" Ty to chyba nawet w sierpniu nie urodzisz...skoro masz tak wysoko brzuszek...".
Oj podłamał mnie troszkę...Ja póki co spokój-skurczy ZERO...

edyta mój tez powiedział ,, cierp ciało jak żeś chciało'' ale to utrudnia mi życie

gdybym dzieci nie miała to lezała bym jak betka... ale z 3 w domu za długo nie posiedzę bo wariacja jedno z ADHD.... koszmar

MYSZKA no to niezle informacje skoro juz takie ladne skorcze!

MARZENIX u CIEBIE tez wszystko planowo widze, super!

KArolinka Tobie tez gratki za wizytke!

BEATKA no szkoda ze nic nie sprawdzili ale na tym etapie u nas np glownie liczy sie ktg, tyle ze od daty kiedy powinno sie urodzic robi sie je co 2 dni, jak sie bedziesz niepokoic, jedz na IP

ja tez bylam u ginki, na ktg zero skurczy, kobita zbadala mnie dowcipnie i stwierdzila tylko (jak to ona, barrdzo ogolnikowa he he), "oj oj jeszcze na nic sie nie zapowiada... teraz to tylko duzo chodzic, seks i gorace kapiele...musi pani byc jeszcze cierpliwa"
spoko cierpliwa jestem najpozniej do terminu:tak:
i dzis tyle sie nachodzilam i to z przygodami (opisze na glownym) ze teraz tylko brzuch twardy i ciagnie na dole...

Witam sie i tu
Wczoraj bylam na kontrolnym usg juz u mojego doktorka po szpitalu, okazalo sie że mala niezle nadrobila z waga w ostatnim tyg. nie wiem czy to ta szpitalna dieta wysoko-bialkowa czy jeszcze co innego ale przybrala pol kilo przez tydzien normalnie szooook. No wiec mala waży ok 2900, zalezy wg ktorego wzoru, bo moze i nawet 3000 ;)), moze dobije do 3300 przy porodzie ;)), choc lekarz mowi ze w ostatnich 2 tyg to dzieciaczki rosna ok 20 gr dziennie, choc moga i wiecej. Petle na szyji nadal niestety ma, ale przeplywy pepowinowe sa ok wiec nie ma nigdzie ucisku. Mam kontrolowac ktg i ewentualnie sluchac detektorem tetna, a i liczyc ruchy malej. Jakby cos bylo nie tak stawiam sie wczesniej na IP.
Termin cesarki uzgodniłam jak bylam w szpitalu na ok 16-18 sierpnia, tzn 16 ide do szpitala i nie wiem czy mnie odrazu pokroja czy tez nie, wszystko zalezy od oblozenia sali operacyjnej i dostepnosci anastezjologa na dana chwilę. Chyba tak na "w razie w" stawie sie na czczo do szpitala;)).

BIEDRONECZKA super za corcia tak ladnie przybrala na wadze, i dobrze ze tak kontrolujecie to owiniecie pepowina, 16.08 to juz niedlugo.......

Gratuluję udanych wizyt :-)
Karolinkaz, mnie kazano zgłosic sie tydzień po terminie :crazy: juz nic nie rozumię, a u mnie tydzień po terminie, to będzie świeto 15.08 :szok:
edyta.edit, w kolejnych ciążach niekoniecznie opada brzuch, mój gin mówił, że mam się nie sugerować opadającym brzuchem, gdyż często w kolejnych ciążach on nie opada.

reklama
Do góry