reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

ja tez już po wizycie. Wszystko jest ok:-) Te bóle a'la miesiączkowe podobno się zdarzają pod koniec... Zrobił mi szybkie usg, serducho bije, wody płodowe w normie więc raczej mam się nie szykować na jakieś niespodzianki. W poniedziałek mam zrobić posiew i kilka jeszcze innych badań już do cesarki i jak będę miała wyniki to mam przyjść i wstępnie ustalimy termin cesarki.
No i mam troszkę siąść na tyłku:-) przez 3 tyg przytyłam 700g, ale nie zmienia to faktu,że przez całą ciąże 14kg:(
a ja wczoraj już koszulę do szpitala w pośpiechu prasowałam:-D

devi to się Wam model szykuje:)

reklama
Niektóre z Was już tak bliziutko rozwiązania:shocked2:GRATULUJĘ udanych wizyt !!

Megmarion
chyba na nas jeszcze nie czas, bo ja tez parę dni temu byłam u lekarza i powiedział, że żadnych badań na razie nie robimy. Kolejna wizyta w 35tygodniu i wtedy badania...

Super że OK!
Mnie dzis w Ikei właśnie dopadł taki miesiaczkowy, dlatego teraz zaraz się kładę i już nie podskakuję;) A na ile wcześniej sie robi te badania o których piszesz? Bo Ty jesteś o 2 tyg do przodu wiecej niż ja, ciekawa jestem kiedy ja powinnam się przebadać

Megmarion
chyba na nas jeszcze nie czas, bo ja tez parę dni temu byłam u lekarza i powiedział, że żadnych badań na razie nie robimy. Kolejna wizyta w 35tygodniu i wtedy badania...

Megmarion ja własnie jestem w 35 tyg, więc jak widać teraz się już robi. Na posiew czeka się tydzień, więc lekarz powiedział,że jakby coś wyszło to jeszcze będzie czas przeleczyć.. Ja też byłam wczoraj w Ikei. jeszcze się wkurzyłam bo jechałam specjalnie po materiał na fotel a tu się okazało,że materiały będą dopiero we wrześniu:(

Zawsze sobie kukaj na ich stronę i tam w danym przedmiocie jest opcja "sprawdź dostępność" w danym mieście - my niby blisko mamy, ale też tak robię po tym jak kilka razy wybralismy się i nic..
A ja sobie zmieniam materac teraz na bardziej miękki - coraz częściej bolą mnie biodra od leżenia; potem się ten materac odda ;) byle bym go nie poplamiła..

no właśnie nie pomyślałam o tym. I jechałam z pd Krakowa, więc cała wyprawa zajęła mi ponad 3 godz!!! Nie znasz przypadkiem jakiegoś fajnego sklepu z materiałami w krakowie? Potrzebuję coś na fotel... jak nic nie znajdę to wybiorę się do Ikei do Katowic...

A o co chodzi z tym materacem???? Chcesz go kupić a potem oddać????

sprytnie,hehe.
kurcze nam też by się przydał nowy materac, bo mam wrażenie ,że od tych dodatkowych kilogramów jest on coraz bardziej wklęśnięty:-(
tyle ,że za dobry materac to trzeba dużo zapłacić a teraz inne wydatki na głowie...

reklama
Do góry